Vinterens beste lytteopplevelser!

Storytel_Suntrap_Wider_Preview

Gode romaner

TilgimegTilgi meg, av Lori Nelson Spielman

Hvis du likte En liste for livet, av samme forfatter, så kommer du til å elske denne.

Med skjelvende hender åpner talkshow-vertinnen Hannah Farr et brev hun har fått i posten. Avsenderen er en tidligere klassevenninne som mobbet henne i flere år. Nå ber hun om tilgivelse. Det følger to små runde steiner med brevet, og en oppfordring. Den ene steinen skal hun returnere, for å vise at hun har tilgitt klassevenninnen. Den andre skal hun sende til noen hun selv ønsker å be om tilgivelse. Hannah vet umiddelbart hvem den personen kan være: hennes egen mor. Men vil hun virkelig gå tilbake til de smertefulle hendelsene i fortiden og konfrontere de menneskene som en gang sto henne nærmest?

Kommer i Storytel 12.januar 2018

Forsøk påForsøk på å være lykkelig, av Lorenzo Marone

En morsom og rørende fortelling om vennskap, kjærlighet og livsglede!

Cesare er 77 år takler livets skuffelser ved hjelp av ironi og sarkasme. Det er ikke alltid det slår godt an blant hans medmennesker. Livet endrer seg imidlertid når Emma flytter inn i leiligheten ved siden av. Det er noe som ikke stemmer med henne og mannen hennes, det ser Cesare på de triste øynene hennes. Og plutselig får han mot til å kjempe: for sin unge nabo, for kjærligheten og for gleden over å leve.

En bok som gjør deg glad!

Hør boken her

SommerfugløyaSommerfugløya, av Carina Bomann

“Forfatteren har en enestående evne til å skrive slik at vi føler at vi er der. Boken lukter og smaker, og er full av leselykke!”    Liv Gade, Familien

Diana Wagenbachs ekteskap ligger i grus når hun plutselig må ta seg av sin kjære, engelske tantes dødsbo. Som en siste hilsen til Diana har tanten bedt henne kaste lys over en godt bevart familiehemmelighet. Diana følger sporene tanten har etterlatt henne i praktfulle Tremayne House, og oppdager hittil ukjente ting om sine forfedre.

Sporene fra fortiden tar henne helt til den andre siden av kloden og til et eksotisk landskap på Sri Lanka. Der finner hun en bittersøt spådom som forandret familiens skjebne for alltid, en forbudt kjærlighet som aldri tok slutt, og sin egen skjebne …

Hør boken her

Et havavminnerEt hav av minner, av Alyson Richman

Likte du Et hav av minner, og Hele livet på en dag? Her er en ny bok fra samme forfatter!

Ekteparet Octavio og Salomé lever farlig i Chile etter at militærdiktaturet har overtatt makten. De får politisk asyl i Sverige, men for Salomé blir livet vanskelig. Hun må leve med smertefulle hemmeligheter, samtidig som hun vet at de aldri kan reise hjem igjen. I Sverige får vi også den dramatiske historien til Kaja, som er ett av ca. 70.000 barn som ble evakuert fra Finland til Sverige under krigen. Når Kaja til slutt vender tilbake for å lete etter familien, blir det ikke slik hun har sett for seg.

Gjør deg klar for en gripende fortelling, om kjærlighet og tap hos mennesker som er påvirket av krig og politiske omveltninger.

Kommer i Storytel 9. januar 2018.

SkyggesøsterenSkyggesøsteren, av Lucinda Riley

Suksessforfatteren Lucinda Riley har tusenvis av lojale fans i Norge. Vi simpelthen elsker måten hun forteller historier på. Det bys alltid på spennende steder, fantastiske karakterer og rike detaljer. Skyggesøsteren er den tredje boken i den storslåtte serien “De syv søstre”, strålende lest av Hedda Munthe.

Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse.

Hør boken her! 

Dokumentar og personlig utvikling

OghvermorgenOg hver morgen våkner jeg, av Marita Hansen

Marita treffer Vidar på forsommeren 2013. De får 231 dager sammen før han brått og uventet dør i armene hennes. Han finnes ikke lenger.

Dette er en historie om sorg, men aller mest om håp, tilknytning og kjærlighet. Den forteller om hvor umulig det er å forstå at den man elsker er borte, men at man allikevel må. Det er en bok om å gå videre etter at det mest utenkelige har skjedd, når hele verden er annerledes og likevel som før.

«Hans død blir et premiss som lyser opp fra baksiden av øynene mine, skinner ut på alt jeg ser. Er det slik jeg skal møte alt for resten av min tid? Er det dette som er sorg, hans død eksisterende i min levende kropp?»

Kommer i Storytel 18. januar 2018

HåndboktilapokalypsenHåndbok til Apokalypsen, av David Skaufjord

Meteornedslag, krig, miljøkatastrofe, pandemi. Hvor sannsynlig er apokalypsen, og hvor godt rustet er et vanlig medlem av den norske middelklassen til å takle den?

Programleder David Skaufjord lærer seg essensielle ferdigheter til overlevelse, i denne podkastserien på 6 episoder. Vi treffer blant andre Twitter-legen Wasim Zahid, polfareren Monika Kristensen, en moderator fra Norsk Survival Forum, jeger og jaktprogramleder Stig Herik Hoff, samt selvforvarsekspert og politispaner Johnny Brenna.

Kommer i Storytel 14. januar 2018

detfinnesDet finnes ingen de andre, det er bare oss, av Lindis Hurum

Lindis Hurum gikk fra å lage underholdningsprogrammet Vil du bli millionær? til å bli feltarbeider i Leger Uten Grenser. Hun har de siste ti årene vært sentral i hjelpearbeidet i store katastrofer, fra jordskjelvet i Haiti til den borgerkrigsrammede Sentralafrikanske republikk, arbeid med å hjelpe ebola-rammede i Liberia og redde båtflyktninger i Middelhavet.

Lindis skriver nært om menneskemøter som forsterker troen på at det ikke handler om «oss» og «dem», vi er alle like og alle har rett til verdighet og livreddende legehjelp. En viktig og sterk bok, lest av forfatteren selv.

Hør boken her

ThegoldenThe Golden Year – ta makten over livet ditt

Start det nye året med å ta makten over livet ditt!

De svenske søstrene Hanna Widell & Amanda Schulman fikk idéen til denne boken da de selv trengte å rydde opp i egne liv. Gjennom podkasten Fredagspodden, delte de  egne livserfaringer med lytterne. Podkasten er i dag en av Sveriges mest populære, med over 300 000 ukentlige lyttere.

Blant spørsmålene forfatterne tar opp i boken er: Når er tiden inne for å forlate ektemannen? Eller få maksimalt ut av et forhold? Hvordan finne balanse i livet, hvordan ha mot til å gi blaffen i carpe diem, hvordan finne sine beste venner og hvordan takle demonene på jobben?

Kommer i Storytel 1.januar 2018

Hør boken her

Astridlindgren.dennedagenAstrid Lindgren – Denne dagen, et liv, av Jens Andersen

Dette er en imponerende biografi over Nordens mest folkekjære dikter. Bli kjent med Astrid Lindgren, bak forfatterskapets fasade. Hør skildringene om hennes tanker og handlinger, kamper, nederlag og seire, drømmer og depresjoner. Boken bygger på et vell av hittil ukjente brev, dagbøker og fotografier. Aldri har vi kommet nærmere skaperen av Pippi, Mio, brødrene Løvehjerte og Emil.

Hør boken her

Krim og spenning

Jaget

Jaget, av Eystein Hanssen

Hvis du er glad i krim og spenning, og enda ikke har hørt bøkene om politietterforskeren Elli, bør du definitivt gjøre det i vinter! Elli er Norges tøffeste politietterforsker, halvt norsk og halvt thai, med svart belte i karate. Jaget er sjette boken i serien, som har hatt knallsuksess i Storytel.  Dagsaktuell og superspennende krim, som vil engasjere deg fra første minutt. Drivende godt lest av Christoffer Staib.

Hør boken her

Hviskeren

Hviskeren, av Karin Fossum

Ubehagelig og knallgod krim fra en av våre mest prisbelønte og kritikerroste krimforfattere, Karin Fossum. VGs anmelder skriver:

Dyp psykologisk innsikt og grundige personportretter. Et levende og treffende språk. Krypende, nifs uhygge og troverdig galskap midt i en vanlig hverdag.” 

Som en ekstra bonus er boken lest av skuespiller Kim Haugen. Hva venter du på?

Hør boken her

Gåten jason bourne

Gåten Jason Bourne, av Robert Ludlum

Mørke vinterkvelder er ingen sak når du kan kose deg med en thrillerserie av ypperste kvalitet. Annenhver uke slipper vi en ny del av den internasjonale bestselgeren, om CIA – agenten Jason Bourne, som lider av alvorlig hukommelsestap og som må finne ut av hvem og ikke minst hva han er.

Serien i sin helhet leses av dyktige Jonathan Espolin – Johnson, som garantert vil gi deg den ekte thrillerstemningen!

Hør boken her

Prøv Storytel gratis i 14 dager

Ønsker du flere boktips? Se her!