Tre bøker om kjærlighet

Fra virkeligheten:

Inderen som syklet til Sverige for kjærligheten, av Per J. Andersson

Lest av Haakon Strøm

InderenDu leste kanskje den fantastiske historien i Aftenpostens A-magasin? Om møtet mellom indiske Pikej og svenske Lotta som skulle utvikle seg til å bli en fantastisk kjærlighetshistorie du neppe har hørt maken til?

Pikej blir født fattig og uberørbar på den indiske landsbygda. Han må tåle at alle rundt ham behandler ham som skitten, fordi han er kasteløs. Hver kveld står Pikej i parken og tegner portretter for å få råd til mat. En kveld kommer en blond kvinne bort til staffeliet. Svenske Lotta har endelig ankommet landet hun har kjent en dragning mot fra hun var barn. Det kunne endt med et kort møte, men ble en utrolig kjærlighetshistorie takket være en gammel damesykkel av merket Raleigh…

Hør boken

Litt surrealistisk:

Maria og Jose, av Erlend Loe

Lest av Erlend Loe.

MariaogJoseJosé elsker Maria over alt, og hele hans liv er rettet inn mot å beskytte henne. Han er så liten at han lever i Marias øregang. Uten at hun er klar over det passer han på henne, dreper skumle bakterier og sørger for at hennes indre er rent og friskt.  En dag kjenner han varmen fra hennes eggløsning og ruster seg til kamp mot ukjent fiende. Men etter en lang reise ender han opp i Marias eggleder og finner ut at det ikke er snakk om invasjon av fiendtlige bakterier, men et egg som stråler varme mot ham så sterkt at han ikke greier stå i mot.

Maria vet ingenting om Josés eksistens, men når hun registrerer sin egen graviditet, er det bare med en mild forundring. José fortsetter sitt liv i Maria og forsøker å være en god far, selv om det medfører visse praktiske vanskeligheter for en som er så liten. Maria er dypt tilfreds med tilværelsen som mor og savner ingenting.

Hør boken

En klassiker:

Anna Karenina, av Leo Tolstoj

Lest av Victoria Svendsen

Annakarenina

Benytt sjansen til å høre en av litteraturhistoriens store romaner!

Vakre Anna Karenina bryter sitt ekteskap og forlater sin sønn for å leve ut sin kjærlighet til den flotte offiseren Alexej Vronskij. Men, hos Tolstoj fremstår ikke denne kjærligheten som noe varmt og vedvarende. Snarere skildres den som en skjebnesvanger sykdom som plutselig slår ned og rammer menneskets vilje.

«Alle lykkelige familier ligner hverandre, hver ulykkelig familie er ulykkelig på sin egen måte.»

Hør boken

Prøv Storytel gratis i 14 dager