7 kvinnelige detektiver

Hand Holding A Gun

Det er ikke bare Nancy Drew som er en tøff, kvinnelig litterær detektiv. Disse syv krim-lydbøkene har til felles en sterk kvinneskikkelse som leder etterforskningen.

Gjør deg klar for litt ekstra girlpower!

SafariklubbenSafariklubben, av Alexander McCall Smith

Alexander McCall Smiths kloke, varme og sjarmerende romanserie om den kvinnelige detektiven fra Botswana, Mma Ramotswe, har blitt en bestselger verden over!

I den ellevte boken i serien skal Mma Ramotswe, sammen med sin trofaste assistent Mma Makutsi, finne fram til en guide som har arvet en sum penger av en amerikansk kvinne som har vært gjest på safariklubben der han jobber. Med en gang de finner mannen, får imidlertid Mma Ramotswe fornemmelsen av at det er noe som ikke stemmer. Og ikke nok med det: Rett før reisen blir Mma Makutsis forlovede, Phuti Radiphuti, utsatt for en ulykke og havner på sykehus. I tillegg kommer den lokale presten og kona hans uavhengig av hverandre med anklager om at ektefellen er utro. Som alltid ordner Precious Ramotswe opp ved hjelp av litt tålmodighet, vennlighet og en dose sunn fornuft.

Hør boken

JagetJaget, av Eystein Hanssen

Lest av: Christoffer Staib

Gjør det klar for en medrivende og meget aktuell Elli-krim fra Eystein Hanssen!

Liket av en mann driver til overflaten i Bjørvika. Politietterforsker Elli finner kun ett spor: krypterte mobilmeldinger. Samtidig i Libya, kjemper flyktningen Basma og hennes to barn for en plass på båtene over Middelhavet. Ellis etterforskning peker mot Jonathan Smith, en mann Beredskapstroppen Delta allerede har anholdt. USA og PST har spilt en rolle i saken. Først når Basma ankommer Norge, faller brikkene på plass. Noen har forferdelige planer i Oslo. Elli, Brenner og Jan Nereng er byens eneste håp.

Hør boken

VåregenlilleVår egen lille hemmelighet, av Ninni Schulman

Lest av: Ingrid Vollan

Vår egen lille hemmelighet er den fjerde boken om journalisten Magdalena Hansson, fra krimforfatter Ninni Schulman.

Hvordan beskytte seg mot ondskap når den finnes midt iblant oss? En kveld i april kommer ikke Anna-Karin Ehn hjem fra jobben på sosialkontoret, og ektemannen melder henne savnet. Han kan fortelle at hun har mottatt trusler fra klienter på jobben, og mannen frykter det verste. Dagen etter blir bilen hennes funnet i veikanten noen mil utenfor Hagfors. Det er spor av blod i bilen, og politiet mistenker at hun er drept. Anna-Karin har levd et tilsynelatende ordinært liv med mann og barn, men når journalisten Magdalena Hansson begynner å skrape ved den perfekte fasaden, oppdager hun at kvinnen har levd med mange hemmeligheter.

Hør boken

Dødenstime.jpgDødens time, av Lisa Gardner

Lest av: Nina Woxholtt

Dette er en spennende krimroman fra en av USAs største krimforfattere, Lisa Gardner.

Klokken tikker. Dødens time nærmer seg. Hver gang tar han to ofre, to unge kvinner. Så venter han til det første liket blir funnet. Der har han plassert så mange spor som etterforskerne trenger for å finne det andre offeret som fortsatt er i live et sted der ute. Men tiden er knapp, og muligheten for å overleve blir stadig mindre. FBI-rekrutten Kimberly Quincy finner en av de drepte unge pikene. Hun vet at morderens timeplan blir hard å følge, men er innstilt på å kjempe en umenneskelig kamp mot tiden – en kamp som er enda mer umenneskelig for det offeret som fortsatt lever.

Hør boken

MaestroMaestro, av Geir Tangen

Lest av: Geir Tangen

Krim-romanen, Maestro, av forfatter Geir Tangen fikk terningkast fem av Dagbladet: «-Spennende, morsomt og lekent. Tangen kan krim!», skrev Ingvar Ambjørnsen i sin anmeldelse.

Et høsttungt Haugesund våkner til drapet på en kvinne som er kastet ut fra høyblokkene i byen. Et varslet drap. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson, i Haugesunds Avis mottok dagen før en epost han ikke tok alvorlig. Når en ny epost kommer inn, står Gudmundsson med begge beina plantet i det som fortoner seg som en krimfarse fra en dårlig TV-serie. Politietterforsker Lotte Skeisvoll får i oppgave å stanse drapsmannen før han oppfyller sine egne profetier, og hun har dårlig tid. Hvert sekund som går er et tapt sekund i kampen for å redde et menneskeliv. I bakgrunnen slår dirigenten med taktstokken, og med det anslaget i sitt helt personlige requiem. En klassisk dødssymfoni der alt handler om å få orkesterets medlemmer til å spille slik han vil. Det er han som har notearket. Det er han som er Maestro.

Hør boken

0000014365En plass i solen, av Liza Marklund

Lest av: Lena Meieran

Den svenske forfatteren, journalisten og feministen, Liza Marklunds bok, En plass i solen, er den åttende boken om journalisten Annika Bengtzon.

En svensk familie blir funnet myrdet i sitt hjem på Costa del Sol i Spania. Alle utenom den 16 år gamle datteren som er sporløst forsvunnet. Først tror politiet at det er et innbrudd. Men jo mer saken etterforskes, desto merkeligere fortoner den seg. Når også innbruddstyvene blir funnet døde, stopper hele etterforskningen opp.  Journalist Annika Bengtzon sendes til Spania for å dekke mordene. Under den varme solen dras Annika inn i et skjebnesvangert drama om kokain, hvitvasking av penger og hevn gjennom generasjoner. En plass i solen er en bredt anlagt kriminalroman som spenner over 70 år, fra Nazi-Tyskland og bonde-Sörmland på 50-tallet til nåtidens Stockholm, Malaga og Marokko. Boken handler om hva mennesker er i stand til å gjøre for å få nettopp en plass i solen.

Hør boken

KatalysatorKatalysatormordet, av Hans Olav Lahlum

Lest av: Nils Nordberg

Tredje bind i serien om K2 og Patricia utspiller seg i Oslo og Valdres i august 1970. K2 blir vitne til at en ung kvinne desperat forsøker å komme med trikken på Smestad. Dørene smeller igjen foran nesen på henne, og neste gang han ser henne er hun død. Drept av en kule midt i trikkesporet. K2 har fått en ny sak å bryne seg på. Det hele startet to år tidligere da en gjeng politisk aktive ungdommer er på hyttetur i Valdres. Natt til 3. august forsvinner én av dem, den karismatiske lederen Falko Reinhardt. Kvinnen som er død nå, to år senere var hans kjæreste. Ganske raskt forstår K2 at for å oppklare dette mordet må han tilbake i tid, kanskje lenger tilbake enn 1968. Og bare Patricia kan hjelpe ham denne gangen også, han merker ikke at hun har sine egne problemer å stri med.

Hør boken

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!