Syv bøker til pappa

Painting Dad's Toes

Gi pappa litt ekstra kjærlighet på farsdagen – skjem ham bort med gode historier i Storytel! Med et gavekort i Storytel kan han velge mellom tusenvis av bøker han kan høre på når han sitter på bussen til jobb, har litt etterlengtet alenetid på toalettet, eller får tåneglene malt…

Vi har plukket ut syv bøker som vi tror en pappa vil like, enten han liker å drømme seg bort,  er en hardbarket fotballfan, digger krim spenning eller har lyst til å lære noe nytt!

Kjøp gavekort i Storytel

Jegerzlatan.jpg1. Jeg er Zlatan

Forfatter: David Lagercrantz, Zlatan Ibrahimovic

Lest på norsk av: Bjørn Eivind Aasland

Boka om den svenske superstjernen ble både kritikerrost og en bestselger da den kom ut i 2011, og nå kan du endelig høre den med norsk innleser.

Ikke bare har Ibrahimovic i en årrekke vært blant de beste fotballspillerne i verden, hans eksentriske personlighet har også gjort ham til et kultikon. I denne boken letter Zlatan på sløret, og forteller åpenhjertig om alt i fra familieliv og kjendishysteri til pengegalskapen i internasjonal fotball.

Hør boken her!

Beatles2. Beatles

Forfatter: Lars Saabye Christensen

Lest på norsk av: Svein Tindberg

Beatles er en munter og vemodig roman om fire Beatles-frelste Oslogutter av årgang 1951, fra de som syvendeklassinger står på spranget inn i voksenverdenen – “Vi tok framtida på forskudd, og den så sabla bra ut” – til 25. september 1972. Ingen går tørskodd når dønningene fra ungdomsopprøret ute i Europa skyller inn over dem og deres beskyttende tilværelse.

Den beste Oslo-romanen

Aftenleserne har talt: Ingen etterkrigsroman beskriver Oslo bedre enn Lars Saabye Christensens oppvekstskildring fra Frogner.

Hør boken her

Opprinnelse.jpg3. Opprinnelse

Forfatter: Dan Brown

Lest på norsk av: Haakon Strøm

Mesteren av gåtekrim, Dan Brown, er tilbake med en ny Robert Langdon-roman! I Opprinnelse fletter Dan Brown inn det som har blitt hans varemerke: koder, vitenskap, religion, historie, kunst og kultur, uten at det går på bekostning av spenningen!

Robert Langdon, professor i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard, ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao. En av hans tidligere studenter, den 40 år gamle multimilliardæren, futuristen og genierklærte it-gründeren Edmond Kirsch, skal presentere en revolusjonerende oppdagelse – en oppdagelse som vil besvare to av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål. Etter hvert som den fascinerende presentasjonen skrider fram, forstår Langdon at den er langt mer kontroversiell enn noen kunne forestille seg…

Hør boken her

cash4. Cash

Forfatter: Jens Lapidus

Lest på norsk av Helge Winther Larsen

Hva får mennesker til å se på kriminelle handlinger som eneste utvei? Dette ville den svenske forsvarsadvokaten Jens Lapidus skrive om. Bøkene hans gikk rett til topps på bestselgerlistene og i dag er han en av Sveriges mest populære krim og spenningsforfattere.

I trilogien Stockholm Noir som består av bøkene Cash, Aldri fucke opp og Livet deluxe, dykker vi ned i Stockholms underverden. Under Stureplans glatte overflate finner vi heftig maktspill, pengejakt, hallikvirksomhet og narkotika.

 Med disse tre bøkene tar Jens Lapidus tempen på, ikke bare Sverige, men hele det Nye Norden. Og termometeret viser ikke 37,5, men godt over 41. (…) Fremfor alt er denne boken så spennende at du ikke engang bør begynne å skrålese litt i den dersom du har avtaler å ta hensyn til de neste 48 timene.(…) Likevel er det bokens troverdighet (…) som imponerer.

Ingvar Ambjørnsen, VG

Hør bøkene her

Homodeus.jpg5. Homo Deus

Forfatter: Yuval Noah Harari

Lest av Per Andreas Tønder

Den israelske historikeren, professoren og forfatteren Harari lå lenge på topplistene med boksuksessen Sapiens, der han tok for seg menneskehetens historie frem til i dag. Nå tar han et skritt videre og forsøker å se hvordan fremtiden vil se ut for Homo sapiens. Her blir det naturvitenskap, datateknologi, politikk, idéhistorie, psykologi og sosiologi. Hva innebærer egentlig «Dataismens» tidsalder?

Hør boken her

Gåten jason bourne

6. Gåten Jason Bourne

Forfatter: Robert Ludlum

Lest på norsk av Jonathan Espolin – Johnson

Mørke vinterkvelder er ingen sak når du kan kose deg med en thrillerserie av ypperste kvalitet. Hør de internasjonale bestselgerbøkene, om CIA – agenten Jason Bourne, som lider av alvorlig hukommelsestap og som må finne ut av hvem og ikke minst hva han er.

Serien i sin helhet leses av dyktige Jonathan Espolin – Johnson, som garantert vil gi deg den ekte thrillerstemningen!

Hør boken her

stonerStoner

Forfatter: John Williams

Innleser: Kim Haugen

William Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Etter som årene går, møter Stoner motgang på motgang: Hans ekteskap inn i en respektabel familie fremmedgjør ham fra foreldrene, hans karriere bremses, hans kone og datter vender seg vekk fra ham og en skjellsettende forelskelse blir satt under press fra trusselen om skandale. Hans liv er stille, og etter hans død er det få som husker ham. Likevel, med oppriktighet, medfølelse og en intens kraft avdekker denne romanen universelle verdier.

Stoner forteller om de konflikter, tap og seire som mennesker gjennomlever selv om de ikke noteres i historiebøkene og tar tilbake betydningen av hvert enkelt menneskes liv. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse.

Hør boken

Kjøp gavekort i Storytel