Skal du bo på hotell i sommer? Her er 4 originale romaner om hotellivet du må høre

HotelEldorado.jpg

Lytteropplevelsene som gjør det ekstra spennende å sjekke inn i sommer. 

Hoteller har en helt spesiell tiltrekningskraft, og har inspirert flere forfattere til å skrive noen av sine beste romaner. Dette er våre 4 favoritter akkurat nå, som gjør oss ivrige etter å pakke kofferten og høre det plinge i heisen.

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!

hotelletmellom.jpgHotellet på hjørnet av bitter og søt

Forfatter: Jamie Ford

Lest på norsk av: Jamie Ford

 Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en rørende historie om kjærlighet og lengsel, vevd sammen med grundige historiske skildringer fra en kaotisk tid i amerikansk historie.

På dramatisk vis blir ungdomskjærestene Keiko og Henry skilt fra hverandre under andre verdenskrig. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama i Seattle – sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra det nå nedstengte Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter undomskjæresten. Hva skjedde egentlig med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen?

Dette er romanen som har blitt en verdensomspennende suksess, og som det er umulig å ikke bli berørt av.

Hør boken her

Hoteleldorado.jpgHotel Eldorado

Forfatter: Tor Even Svanes

Lest av: Reidar Sørensen

Skal du til syden i sommer, er denne vidtrekkende og nostalgiske romanen et must på stranda. Og skal du ikke til syden, bør du høre den likevel.

Vi er i Malaga i 1961. Solen skinner, dressene er dyre, drinkene stive og flyvertinnene blendende vakre. Det norske chartereventyret har så vidt begynt. Sjømannen Aksel Hjelle virvles inn i denne utrolige verdenen i noen måneder, som altmuligmann på det luksuriøse Hotel Eldorado.

Beretningen fra et hotell i særlasse tar oss med inn i en sprudlende og optimistisk tid, men får en mørk vending når den skildrer menneskene som nærmest blir rekvisitter i de glitrende omgivelsene – og som er tvunget til å leve med konsekvensene av andres valg.

Dagbladets anmelder lar seg rive med, og beskriver oppholdet på Svanes hotell som  «underholdende, leserverdig og overraskende».

Kommer i Storytel 29. juni

atbertramshotelAt Bertrams Hotel

Forfatter: Agatha Christie

Lest av: Stephanie Cole

Agatha Christie er krimdronningen med stor D, og står fortsatt som en av historiens fremste og mest leste forfattere.

I Bertrams Hotel må nok en gang den elskverdige og skarpe «bestemoren» Miss Marple trå til. Hun er på ferie i London og bor i det fornemme og veldrevne Bertrams Hotell. Men den perfekte overflaten er kanskje litt for perfekt, og Miss Marple har en merkelig følelse av at noe er galt. Da Domprost Pennyfather på uforklarlig vis forsvinner fra hotellet, blir antagelsene bekreftet.

Dette er klassikeren du ikke klarer å legge fra deg, og som får deg til å lengte etter å løse ditt eget hotell-mysterie!

Hør boken her

EthummerlivEt hummerliv

Forfatter: Erik Fosnes Hansen

Lest av: Erik Fosnes Hansen

Det er ikke bare kaldblodige mord og affærer som preger hotellivet i litteraturen. I Erik Fosnes Hansens nyeste roman Et hummerliv presenteres vi for en rekke komiske og absurde situasjoner på et kriserammet høyfjellshotell.

Året er 1982, og det gammeldagse hotellet Fåvnesheim har forsøkt å gjøre seg lekkert med både svømmebasseng og minigolfbane, men likevel uteblir turistene. Gjestene består av dem som har bestilt Bryllups Pakken, eller aparte fiskelag. Her møter vi Sedd, en naiv 14-åring, som er født og oppvokst på hotellet og som kjenner til lite annet.

Allerede i åpningscenen blir Sedd satt på en hard prøve idet han må forsøke å blåse liv i en døende banksjef. Og så begynner historien å rulle, helt frem mot en slutt som tar pusten fra leseren.

Et hummerliv er en overraskende fortelling med en gjennomgripende humor. Som forfatteren selv sier det til Dagsavisen:  «Jeg ville prøve noe nytt. Forsøke å skrive morsommere og lysere. Få folk til å smile og le når de leser. Gi mer faen!»

Kommer i Storytel 29.juli

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!