Mette og Bjørnar spiste middag med Dan Brown: – Det var hallelujah-stemning

dan-brown-opprinnelse-lansering-møtte-dan-brown
Brown-fansen fikk en opplevelse for livet da de vant en bedre middag med stjerneforfatteren i Barcelona –  byen som også spiller hovedrollen i hans nyeste roman.

– Det var et møte jeg aldri vil glemme. Da Dan Brown kom inn i rommet, ble det rett og slett Hallelujah-stemning, sier Mette Nesholen fra Mysen.

I høst lyste forlaget Bazar ut en konkurranse på Facebook. Mettes søster Nina ble trukket ut som vinner, og slik ble søskenparet to av fem norske lesere som fikk møte sin favorittforfatter i historiske omgivelser i Barcelona, Spania.

Barcelona er nemlig byen hvor mye av handlingen i Dan Browns nyeste roman, Opprinnelse, utspiller seg.

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her! 

I beste Dan Brown-stil

Bjørnar Christensen fra Rauland i Telemark, som til daglig jobber som kirkeverge, var også en av de heldige utvalgte. Han istemmer Mettes opplevelse, og beskriver møtet med mannen bak Da Vinci-koden som «euforisk»:

– Vi ble tatt med ned til en vakker kjellerrestaurant, i det som tidligere var et sykehus drevet av en katolsk nonneorden. Så lokasjonen var i beste Dan Brown-stil, forteller Christensen og fortsetter:

–  Vi var en liten gruppe på totalt ni under middagen. Så det ble et nært møte hvor Dan Brown også tok seg tid til å snakke med oss og gi oss en klem. Det betydde utrolig mye.

– Jordnær og ålreit

 Både Mette og Bjørnar betegner Dan Brown som en svært karismatisk mann med «hjertet utenpå skjorta». Men det var lite divanykker å spore, fremhever de to.

 –   Han er ikke som folk kanskje tror. På tross av hans enorme suksess og status, opplevde jeg han som veldig ydmyk, åpen og jordnær, sier Christensen.

 Mette nikker.

– Han virka som en veldig ålreit fyr.

 Men hva snakket du egentlig med Dan Brown om, Bjørnar?

 – Vi snakket om tro og tvil, og jeg takket han for å være den som vekket leselysten min til live igjen som ung voksen. Så sa jeg at han er den aller beste historiesnekkeren jeg noen gang har lest. At han er så god på å sy sammen røverhistorier for voksne, at jeg har møtt personer i kirken som sliter med å skille fiksjon fra fakta i bøkene hans, sier Christensen og ler:

– Da smilte Dan Brown lurt til meg.

– Liker egentlig ikke krim

For Nesholens del, er det ikke først og fremst mysteriene hun leser Dan Brown for.

–  Jeg liker egentlig ikke krim, og for meg er det alt det rundt krimhistorien som fenger. De historiske elementene, arkitekturen og symbolene. Du får inn så mye mystikk og religion, og så mye spennende tanker og reiseskildringer av å lese Dan Brown.

 – Fint å få Dan Brown på øret

Bjørnar har «selvfølgelig» rukket å lese forfatterens nyeste fortelling, Opprinnelse:

– Det var veldig gøy å lese boka etter vi hadde vært i Barcelona. Vi bodde rett ved siden av Gaudís La pedrera – hvor deler av handlingen foregår i Opprinnelse. Man kan absolutt lese Opprinnelse ikke bare som en god spenningsbok, men også som en reiseguide til nåtidens Barcelona. Det researcharbeidet han har lagt inn i denne boka syns jeg er fantastisk bra.

Mette ser på sin side frem til at romanen nå kommer som lydbok:

– På grunn av en sykdom, er det vanskelig for meg å lese lenge av gangen. Derfor syns jeg det er veldig fint å heller kunne få Dan Brown rett inn i øret. Jeg gleder meg veldig til å lytte til Opprinnelse, og er glad for at den er innlest på norsk, sier hun.

 Mette og Bjørnar poengter at de er veldig takknemlige overfor det norske forlaget:

– Det var en helt fantastisk tur fra a til å, og vi ble så godt ivaretatt. Bazar var også det eneste forlaget som faktisk tok med lesere til middagen, og ikke kun forlagsfolk, sier hun.

–  Og det tror jeg Dan Brown satte like mye pris på som oss.

Ser du også frem til et Barcelona-eventyr? Du kan høre Dan Browns Opprinnelse fra og med 13.juli i Storytel.

Opprinnelse.jpg

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!