Lydbøker til mamma

Pregnant Woman Sleeping

Alle mammaer fortjener et pusterom i hverdagen. Med et gavekort i Storytel får hun gratis tilgang til mer enn 60 000 fantastiske lydbøker i alle sjangre. Hun kan lytte direkte fra mobilen mens hun sitter i bilen, trener, jobber sene kvelder eller bare vil slappe av på sofaen. Lydbøker gir ekstra hygge i hverdagen som hun garantert vil sette pris på. Her er noen lyttetips til mamma.

Kjøp gavekort her.

Gode romaner

 

Arv og miljø, av Vigdis Hjorth

Arvogmiljo.bokFjorårets store litterære snakkis, vinner av Bokhandlerprisen 2016 og nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Denne boken er verdt å få med seg!

Bergljot befinner seg midt i et arveoppgjør. Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter, et barndomssted, som alle har et forhold til. To døtre som har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år skal arve hyttene. Men det er to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.

Hør boken her

Forsøk på å være lykkelig, av Lorenzo Marone

Forsøk påEn morsom og rørende fortelling om vennskap, kjærlighet og livsglede!

Cesare er 77 år takler livets skuffelser ved hjelp av ironi og sarkasme. Det er ikke alltid det slår godt an blant hans medmennesker. Livet endrer seg imidlertid når Emma flytter inn i leiligheten ved siden av. Det er noe som ikke stemmer med henne og mannen hennes, det ser Cesare på de triste øynene hennes. Og plutselig får han mot til å kjempe: for sin unge nabo, for kjærligheten og for gleden over å leve.

En bok som gjør deg glad!

Hør boken her

Magnet, av Lars Saabye Christensen

magnet

Saabye Christensens siste storverk er perfekt å forsvinne inn i når du har masse fritid foran deg! Magnet er fortellingen om det umake paret Jokum og Synne. De møter hverandre på Sogn Studentby i Oslo på syttitallet, og vi følger dem videre til San Francisco, hvor Jokum etablerer seg som fotograf og Synne som hans kurator. Magnet handler om tid, kunst og jetlag. Men den er først og fremst en kjærlighetsroman. Jokum lover Synne: Jeg skal elske deg frisk.

Hør boken her

Sommerfugløya, av Carina Bomann

Sommerfugløya«Forfatteren har en enestående evne til å skrive slik at vi føler at vi er der. Boken lukter og smaker, og er full av leselykke!»    Liv Gade, Familien

Diana Wagenbachs ekteskap ligger i grus når hun plutselig må ta seg av sin kjære, engelske tantes dødsbo. Som en siste hilsen til Diana har tanten bedt henne kaste lys over en godt bevart familiehemmelighet. Diana følger sporene tanten har etterlatt henne i praktfulle Tremayne House, og oppdager hittil ukjente ting om sine forfedre.

Sporene fra fortiden tar henne helt til den andre siden av kloden og til et eksotisk landskap på Sri Lanka. Der finner hun en bittersøt spådom som forandret familiens skjebne for alltid, en forbudt kjærlighet som aldri tok slutt, og sin egen skjebne …

Hør boken her

Skyggesøsteren, av Lucinda Riley

SkyggesøsterenSuksessforfatteren Lucinda Riley har tusenvis av lojale fans i Norge. Vi simpelthen elsker måten hun forteller historier på. Det bys alltid på spennende steder, fantastiske karakterer og rike detaljer. Skyggesøsteren er den tredje boken i den storslåtte serien «De syv søstre», strålende lest av Hedda Munthe.

Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse.

Hør boken her

Dokumentar og personlig utvikling

 

Og hver morgen våkner jeg, av Marita Hansen

OghvermorgenMarita treffer Vidar på forsommeren 2013. De får 231 dager sammen før han brått og uventet dør i armene hennes. Han finnes ikke lenger.

Dette er en historie om sorg, men aller mest om håp, tilknytning og kjærlighet. Den forteller om hvor umulig det er å forstå at den man elsker er borte, men at man allikevel må. Det er en bok om å gå videre etter at det mest utenkelige har skjedd, når hele verden er annerledes og likevel som før.

«Hans død blir et premiss som lyser opp fra baksiden av øynene mine, skinner ut på alt jeg ser. Er det slik jeg skal møte alt for resten av min tid? Er det dette som er sorg, hans død eksisterende i min levende kropp?»

Hør boken her

Det finnes ingen de andre, det er bare oss, av Lindis Hurum

detfinnesLindis Hurum gikk fra å lage underholdningsprogrammet Vil du bli millionær? til å bli feltarbeider i Leger Uten Grenser. Hun har de siste ti årene vært sentral i hjelpearbeidet i store katastrofer, fra jordskjelvet i Haiti til den borgerkrigsrammede Sentralafrikanske republikk, arbeid med å hjelpe ebola-rammede i Liberia og redde båtflyktninger i Middelhavet.

Lindis skriver nært om menneskemøter som forsterker troen på at det ikke handler om «oss» og «dem», vi er alle like og alle har rett til verdighet og livreddende legehjelp. En viktig og sterk bok, lest av forfatteren selv.

Hør boken her

Astrid Lindgren – Denne dagen, et liv, av Jens Andersen

Astridlindgren.dennedagenDette er en imponerende biografi over Nordens mest folkekjære dikter. Bli kjent med Astrid Lindgren, bak forfatterskapets fasade. Hør skildringene om hennes tanker og handlinger, kamper, nederlag og seire, drømmer og depresjoner. Boken bygger på et vell av hittil ukjente brev, dagbøker og fotografier. Aldri har vi kommet nærmere skaperen av Pippi, Mio, brødrene Løvehjerte og Emil.

Hør boken her

Krim og spenning

 

Kaninjegeren, av Lars Kepler

KaninjegerenDet svenske forfatterparet som står bak pseudonymet Lars Kepler har gjort stor suksess hos et internasjonalt bokpublikum med sin serie om politietterforskeren Joona Linna. Kaninjegeren er den sjette boken i serien og er ikke for pyser! Her kombineres klassisk krim med en ekte thrillers intensitet.

En grusom hendelse for mange år siden utløser en serie brutale drap. Linna, som soner i Kumla fengsel etter en voldsepisode, hentes ut for å bistå i arbeidet med å stanse seriemorderen. Levende  lest av Haakon Strøm.

Hør boken her

Kris på Kripos, av Anders Haavie

krisHvordan avsløres overgripere på nettet, og hva kan et dødt menneske eller et nedbrent hus fortelle oss? Svarene får du i Storytels podkastserie Kris på Kripos, der vi følger Kristopher Schau på besøk i fem ulike avdelinger på Kripos. Dette er podkasten for deg som er glad i True Crime og som lurer på hvordan ekte etterforskning foregår.

Hør podkasten her!

 

Jaget, av Eystein Hanssen

Jaget

Hvis du er glad i krim og spenning, og enda ikke har hørt bøkene om politietterforskeren Elli, bør du definitivt gjøre det i vinter! Elli er Norges tøffeste politietterforsker, halvt norsk og halvt thai, med svart belte i karate. Jaget er sjette boken i serien, som har hatt knallsuksess i Storytel.  Dagsaktuell og superspennende krim, som vil engasjere deg fra første minutt. Drivende godt lest av Christoffer Staib.

Hør boken her

Hviskeren, av Karin Fossum

Hviskeren

Ubehagelig og knallgod krim fra en av våre mest prisbelønte og kritikerroste krimforfattere, Karin Fossum. VGs anmelder skriver:

«Dyp psykologisk innsikt og grundige personportretter. Et levende og treffende språk. Krypende, nifs uhygge og troverdig galskap midt i en vanlig hverdag.» 

Som en ekstra bonus er boken lest av skuespiller Kim Haugen. Hva venter du på?

Hør boken her