Lei av VM? Her er 5 lydbøker som handler om alt annet enn fotball

Om du gir blaffen i hele VM, eller bare trenger et avbrekk: Dette er de nye bøkene vi gleder oss til å høre – og som får deg til å tenke på noe helt annet enn offside, ekstraomganger og svette sokker. 

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!

StørstavaltStørst av alt 

Forfatter: Malin Persson Giolito

Lest av: Hedda Sandvig

Størst av alt er krimromanen som tok Sverige med storm da den kom ut i fjor.

Vi blir tatt rett inn i et blodig klasserom. Alle unntatt én er skutt – da bokas hovedperson og 18 år gamle Maja. Ni måneder senere stilles hun for retten. Det er hevet over enhver tvil at hun skjøt og drepte kjæresten og bestevennen. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, hva har han å si om Majas rolle?

Størst av alt er et originalt og sterkt fortalt rettsalsdrama. Ikke minst er boka også skremmende aktuell ved å ta utgangspunkt i en skoleskyting. Som NRKs anmelder skriver: «Romanen viser at det fremdeles går an å skrive krim som ikke ligner alt annet».

Hør boken her

SnakkestilukaSnakkes til uka

Forfatter: Ellen Sofie Lauritzen

Lest av: Ellen Sofie Lauritzen

Ligger du våken i mørket og sveiper? Eller er du nysgjerrig på Tinder-livet? Snakkes til uka er en befriende gjenkjennelig bok for alle som har kjent på singellivets oppturer og nedturer.

Ellen Sofie Lauritzen gir et humoristisk og ærlig innblikk i et år som app-dater på Tinder. Hun forteller historier – både egnes og andres – om alt i fra skjebnesvangre profilbilder og katastrofale valg av sjekkereplikker, til dobbeltspill, sjikane, date-rape-dop og bedrag. Og noen om ekte kjærlighet.

Hør boken her

HøythengerdeHøyt henger de

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner

Lest av: Marit Simonsen

Høyt henger de er en krim med en helt spesiell varme og humor, og er som skapt for å slukes i solveggen.

Olivia går ofte tur med hunden sin på den idylliske øya Ankerholmen utenfor Tønsberg. En dag snubler hun over noe som skal riste liv i den fastlåste tilværelsen hennes. For Oslo-advokaten Fridtjof Prebensen dingler livløs fra et rep på verandaen til Nilsens hytte, og politiet kobles raskt inn i saken. Men Olivia klarer ikke la være å etterforske litt på egen hånd.

Denne romanen har rukket å bli en favoritt blant flere krimelskere, og krimforfatter Geir Tangen beskriver den som «befriende annerledes i både stil, plott og i det fortellertekniske».

Hør boken her

AnorektiskAnorektisk

Forfatter: Ingeborg Senneset

Lest av: Ingeborg Senneset

Anorektisk byr ikke på sommeridyll, men snarere en høyst nødvendig, ærlig og nådeløs skildring fra anoreksiens mørke innside. Boka er skrevet over tre år av en forfatter med den unike kombinasjonen pasient, journalist og sykepleier.

Beretningen har høstet strålende kritikk, blant annet fra Aftenpostens anmelder som skriver: «Ingeborg Sennesets mørke hyl fra helvete er tross all smerte og angst blitt en dokumentar som fungerer som et lys for alle oss andre».

Hør boken her

Denevigeilden.jpgDen evige ilden

Forfatter: Ken Follett

Lest på norsk av: Nils Ole Oftebro

Den evige ilden er den storslåtte og intense lytteropplevelsen du kan ta med deg gjennom hele sommeren – lest inn av skuespiller Nils Ole Oftebro.

I denne episke historien om det turbulente 1500-tallet, vender Ken Follett tilbake til åstedet for suksessromanene Stormens tid og I all evighet. Vi er Englands «gullalder» hvor religiøse stridigheter og kampen om Englands trone står sentralt.

Romanen har fått solide anmeldelser i Danmark, hvor blant andre Politiken lar seg begeistre: «Ken Follett skriver flytende og upretensiøst. Han kan sitt historiske stoff ned i imponerende detaljer, og han er en mester i håndverket i å legge den helt store mosaikken».

Den evige Ilden kommer i 5 deler, så det er bare å gjøre seg klar for å bli besatt!

Hør boken her

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!