Hvordan drive business i morgen

JorgensenPedersen.no.jpg
Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen forteller deg hvordan du kan gi bedriften en RESTART for å være mest mulig rustet for fremtiden, enten du er leder, entreprenør, rådgiver eller student.

Veien til bærekraftig business

I lydboken “RESTART: 7 veier til bærekraftig business” viser vi deg hvordan ledere kan redesigne forretningsmodellene sine i praksis. Boken er stappfull av eksempler, og den viser veien til fremtiden enten du er en leder i en etablert virksomhet eller om du er en entreprenør som vil skape noe helt nytt. Den egner seg også for studenter og andre som er interesserte i hvordan bærekraftige forretningsmodeller kan se ut.

Aldri har ting gått fortere enn nå – men ting vil heller aldri gå så sakte som det gjør i dag, hevdes det. Dette kjenner vi daglig på kroppen. Vi arbeider nemlig tett med ledere som ønsker å designe forretningsmodeller som både er bærekraftige og lønnsomme. For disse lederne er ikke 3D-printing, Internet of Things, sirkulær økonomi og blockchain tomme buzzwords de hører på konferanser. Det er snarere begreper de må begripe konsekvensene av for at bedriften deres skal overleve og vokse.

Krav om nye forretningsmodeller

Fremsynte ledere vet at de må endre forretningsmodellene sine raskt for ikke å tape i den globale konkurransen. Denne konkurransen preges av tre viktige trender: økte krav om bærekraft, nye teknologiske muligheter og endrede kundepreferanser. Tenk bare på dagens diskusjoner om plast i havet, Amazons inntog i Skandinavia og konsekvensene for skandinaviske handelsbedrifter, og kunder som heller vil ha tilgang til produkter enn å eie dem.

Fremtidens vinnere

Ingen bedrifter er immune mot disse utviklingstrekkene, og morgendagens forretningsmodeller må ta disse trendene inn over seg. Fremtidens vinnere er nettopp de som klarer å utnytte digitalisering og ny teknologi til å levere smarte produkter og tjenester. Men det vil også kreve at de finner nye måter å levere disse på og nye måter å ta betalt på.

Deler erfaringer

Vi som har skrevet RESTART er både forskere, formidlere og bærekraftseventyrere. Arbeidet vårt med bærekraftig business gir oss stadig nye innsikter og erfaringer, og vi treffer mange interessante mennesker og bedrifter på vår vei. Vi gleder oss til å dele disse erfaringene med deg. Fortell oss gjerne hva du syns på på hjemmesiden vår: www.JorgensenPedersen.no.

Les hva Steinar Hoen, stevneleder på Bislett Games og investor sier om RESTART:

«I vårt arbeid med å gjøre Bislett Games til verdens mest bærekraftige friidrettsstevne, har kunnskap vært viktig. Jørgensen og Pedersens bok RESTART gir verdifull innsikt til alle som ønsker å designe bærekraftige forretningsmodeller. Jeg mener at den grønne økonomien er en integrert del av den fjerde industrielle revolusjonen. Bedrifter som forstår dette og endrer forretningsmodell deretter, blir morgendagens vinnere. Denne boken gir mange eksempler på nettopp det, og den viser hvordan du kan få det til i praksis.»

Hør lydboken her