Hjemme i sommer? Her er bøkene som tar deg med ut på tur likevel!

Postkort_fra_Hellas3

Du trenger ikke reise langt for å oppleve et skikkelig sommereventyr. Faktisk trenger du ikke å reise bort i det hele tatt.

Når du føler at «alle andre» er på sykkelferie i Lofoten eller vinsmaking i Toscana, er det fint å vite at du fortsatt kan drømme deg bort.

Her er 7 gode bøker som lar deg oppleve eksotiske strøk – uansett hvor du er.

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!

kretadøgnKreta-døgn

Forfatter: Tove Nilsen

Lest av: Tove Nilsen

Det er ingen tvil om at vi nordmenn elsker og fascineres av de greske øyene, og for den kritikerroste forfatteren Tove Nilsen er det Hellas´største øy som gjelder. Kreta-døgn er Nilsens kjærlighetserklæring til øya som hun nå har besøkt hver sommer gjennom flere tiår.

Boka er fylt med varme portretter av landsbyer og mennesker i endring. Vi møter blant andre Costas som driver landsbyens taverna, og Michaelis som dyrker hamp bak hotellet, og planlegger arkeologiske ekspedisjoner for turister.

«Sanselig, morsom, velskrevet og livsbejaende», skrev Dagbladets anmelder da boka kom ut. Det er bare å lene seg tilbake og la seg forføre.

Hør boken her

InderenInderen som syklet til Sverige for kjærligheten

Forfatter: Per J. Andersson

Lest på norsk av: Haakon Strøm

Dette er kjærlighetshistorien som beviser at virkeligheten overgår fiksjon. Vi møter Pikej, som er født fattig og kasteløs på den indiske landbygda, og som etterhvert blir kunststudent i New Delhi. En dag møter han den svenske turisten Lotta. Det skulle egentlig bli et kort møte, men Pikaj klarer aldri å glemme henne. På en skranten damesykkel legger Pikaj ut på en utrolig reise fra New Delhi til Borås i Sverige – en reise som vi kan avsløre at får en lykkelig slutt.

Perfekt feelgood-lytting i sommervarmen!

Hør boken her

Ikaros.jpgIkaros

Forfatter: Axel Jensen
Lest av: Nicolay Lange-Nielsen

Ikaros er Axel Jensen eksplosive gjennombrudd fra 1957, og regnes fortsatt som en av etterkrigstidens viktigste og mest særegne norske romaner. Handlingen er basert på Jensens egen og strabasiøse reise i Sahara, og skildrer en ung manns voldsomme oppdagertrang og higen etter mening i tilværelsen.

Dette er klassikeren som har blitt sammenlignet med Hamsun – og som garantert ikke skuffer i solveggen.

Hør boken her

0000026485Hvitt hav

Forfatter: Roy Jacobsen

Lest av: Nils Johnson

Om du er lei av sommerklisjeer og klamme kyss i solnedgang, bør du heller vende blikket mot spisse tinder ved Helgelandskysten – og Roy Jacobsens kritikerroste Hvitt hav.

Boka er oppfølgeren til suksessromanen De usynlige – og spenner opp en dramatisk kjærlighetshistorie fra Barrøy i året 1944-45.

Ingrid tror hun er helt alene på den karrige øya, men får plutselig oppleve en uvanlig forelskelse i noen intense uker. En forelskelse som viser seg å få store følger.

Hvitt hav er romanen som garantert vil kjøle deg ned i sommerheten.

Hør boken her

fono+symbol_plainDen hemmelighetsfulle øya

Forfatter: Jules Verne

Lest på norsk av: Nils Nordberg

Dette er en av de virkelig magiske barne- og ungdomsklassikerne, som hele familien vil ha stor glede av når sommerregnet trommer ned utenfor.

Under den amerikanske borgerkrigen flykter fem krigsfanger i en luftballong mot nordstatene. Men det blåser opp til storm, og de fem redder seg i land på en øde øy. Her bygger de et nytt samfunn fra grunnen av, men så begynner rare ting å skje. Øya skjuler en hemmelighet.

Den hemmelighetsfulle øya regnes av mange for å være Jules Vernes aller beste fortelling. Ikke bare er den fryktelig spennende, men også kunnskapsrik og overraskende.

Hør boken her

PostkortfrahellasPostkort fra Hellas

Skrevet av: Victoria Hislop

Lest på norsk av: Bjørn Eivind Aasland

Vi får bare ikke nok av den greske atmosfæren, og elsker at vi nå kan lytte til Victoria Hislops Postkort fra Hellas.

Uke etter uke kommer det postkort til Ellie. Samtlige av dem er signert med en forbokstav: A. Det er lys himmel, blått hav og fantastiske bilder fra Hellas. Postkortene lyser opp Ellies tilværelse. Etter seks måneder slutter postkortene å komme. Men bildene hun nå har hengt på veggen, fortsetter å inspirere henne. Hun vil nå reise og se landet med sine egne øyne, men den dagen hun skal reise, dukker det opp en mystisk pakke.

Det er bare å gjøre seg klar for øyhopping i sommer, for som The Sunday Times skriver om Hislop: «Hun gjør landet levende for oss, på uforlignelig vis. ( ) Dette er fantasirike og fascinerende beretninger.»

Hør boken her

orientekspressen.jpgOrientekspressen – En vårreise

Forfatter: Tørbjørn Færøvik

Lest inn av: Anders Ribu 

Torbjørn Færøvik er Norges fremste og mest prisbelønte reiseskildrer, og når han nå tar oss med på Orientekspressen blir det en uforglemmelig tur.

Her følger vi skinnene til verdens mest berømte togspor – fra London til Istanbul og videre til Samarkand – gjennom 12 land, tre århundre og overnattinger i 22 byer.

Orientekspressen er en moderne reise med et rikt historisk bakteppe, og vil garantert vekke reiselysten. For som Færøyvik selv sier: – Jeg ønsker å fortelle leserne mine at alt er mulig. Det eneste som skiller leserne fra å gjennomføre en tilsvarende reise som meg er å bestemme seg.

Hør boken her

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!