Vil du vite mer om verdenen vi lever i? Med lydbøker kan du lære deg masse nye ting, uten å anstrenge deg nevneverdig. Det eneste du trenger å gjøre er å lytte. Her er fem lydbøker som gjør deg klokere.
Universet, av Knut Jørgen Røed Ødegaard
Lest av Knut Jørgen Røed Ødegaard
Ved hjelp av Knut Jørgen Røed Ødegaards fantasiske formidlingevne vil du i denne lydboken få forklart universets komplekse fenomener, på en kreativ og underholdende måte. Hvor varm er sola? Hvorfor er det en ring rundt Saturn? Hva er et sort hull? Hvor stort er universet? Hvordan startet alt sammen og hvordan ender det? Er det liv der ute? Bli med på en reise i verdensrommet!
Å dykke etter sjøhester, av Ylva Østby og Hilde Østby
Lest av Siv Charlotte Klynderud, Ylva Østby og Hilse Østby
To søstre, en nevropsykolog og en journalist, utforsker hukommelsens mysterier. kan vi stole på hukommelsen vår? Hvordan kan vi bli bedre på å lære? Hvordan leve med traumatiske minner? Hvordan leve uten minner i det hele tatt? En ytterst spennende og interessant bok, som høstet fantastiske kritikker da den kom ut. Lytt og lær!
Hvorfor stemmer russerne på Putin?, av Bernhard L. Mohr
Lest av Egil Birkeland
Kanskje vet du endel om Russland men vil vite mer, eller du er nysgjerrig på fenomenet Putin og lurer på hva russerne ser i ham. Da bør du høre denne lydboken. Forfatteren har tidligere bodd og arbeidet i Moskva. 10 år senere drar han tilbake for å intervjue sine tidligere kolleger for å få svar på følgende: Hvorfor stemmer russerne på Putin? Hvorfor fortsetter de å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime?
Fridtjof Nansen, av Carl Emil Vogt
Lest av Egil Birkeland
Fridtjof Nansen – en nyskapende vitenskapsmann, dyktig diplomat, forfatter og folketaler. Hans karisma virket like godt på prinsen av Wales som på kvinner. Da Nansen døde 68 år gammel, hadde han mottatt Nobels fredspris for sitt banebrytende humanitære engasjement. Men, han hadde problemer med å konsentrere seg om ett felt – eller én kvinne – av gangen. Han var stridbar, hadde humørsvingninger og var vanskelig å komme inn på selv for sine nærmeste. Hør denne interessante lydboken i tre deler om tidenes norske folkehelt.
Homo Deus, av Yuval Noah Harari
Lest av Per Andreas Tønder
Den israelske historikeren, professoren og forfatteren Harari lå lenge på topplistene med boksuksessen Sapiens, der han tok for seg menneskehetens historie frem til i dag. Nå tar han et skritt videre og forsøker å se hvordan fremtiden vil se ut for Homo sapiens. Her blir det naturvitenskap, datateknologi, politikk, idéhistorie, psykologi og sosiologi. Hva innebærer egentlig “Dataismens” tidsalder?
Ikke registrert i Storytel? Få de første 14 dagene gratis!