De 10 mest hørte bøkene i 2017

Banner_fb_topp 10_desember 2017_02

Arvogmiljo.bok1. Arv og miljø, av Vigdis Hjorth

Årets mest hørte bok i Storytel var høstens store snakkis, vinner av Bokhandlerprisen 2016 og ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. At forfatter Vigdis Hjorth leser lydboken selv, gir lytteopplevelsen en ekstra dimensjon.

I boken møter vi Bergljot, som er midt i et arveoppgjør. Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter, et barndomssted, som alle har et forhold til. To døtre som har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år skal arve hyttene. Men det er to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.

Hør boken her!

Kaninjegeren2. Kaninjegeren, av Kepler

Det svenske forfatterparet som står bak pseudonymet Lars Kepler har gjort stor suksess hos et internasjonalt bokpublikum med sin serie om politietterforskeren Joona Linna. Kaninjegeren er den sjette boken i serien og er ikke for pyser! Her kombineres klassisk krim med en ekte thrillers intensitet.

En grusom hendelse for mange år siden utløser en serie brutale drap. Linna, som soner i Kumla fengsel etter en voldsepisode, hentes ut for å bistå i arbeidet med å stanse seriemorderen.

Hør boken her!

Calendergirl3. Calender Girl – januar, av Audrey Carlan

Sensuelt og romantisk, og perfekt lettbeint underholdning! Calendar Girl-bøkene handler om Mia Saunders, som har ett år på seg til å betale farens spillegjeld på én million dollar. For å klare dette, skal hun jobbe som eksklusiv eskortepike i tolv måneder, og betale ned på gjelden underveis.

Calender Girl er genialt å høre på lydbok – ingen kan jo se hva du hører på når du sitter der og smiler på toget?

Hør boken her!

Dyprtafalle4. Dypt å falle, av Anna Grue

Dansk krim slår alltid an!

I Anna Grues bøker treffer vi reklamedirektøren Dan Sommerfeldt som fatter interesse for mord på unge kvinner som finner sted i den lille danske småbyen Chrisdtiansund.

Lillian, en ung, stillferdig kvinne blir funnet kvalt i byens mest trendy reklamebyrå. Oppklaringen viser seg å bli mer enn alminnelig komplisert. Den døde er så godt som anonym. Hun har ikke etternavn, ikke adresse, ikke personnummer. Selv ikke Lillians arbeidsgiver vedstår seg å kjenne henne, og det er tilsynelatende heller ingen som savner henne. Noen dager etter blir enda en kvinne funnet myrdet. Også hun er anonym, men dødsårsaken er en helt annen. Henger de to forbrytelsene overhodet sammen?

Hør boken her!

Skyggesøsteren5. Skyggesøsteren, av Lucinda Riely

Suksessforfatteren Lucinda Riley har alltid vært en favoritt blant Storytel-lytterne. Bøkene hennes går rett til topps hver gang de lanseres. Slik var det også med tredje bok i den storslåtte serien «De syv søstre».

Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse.

Hør boken her! 

Judaskysset6. Judaskysset, av Anna Grue

Judaskysset er andre frittstående bok i den danske krimserien om Dan Sommerdahl.

Dagbladet skriver:

“Handlingen i «Judaskysset» er godt oppbygd og usedvanlig strømlinjeformet, uten å virke glatt og tilgjort. Dessuten er overraskelsesmomentene mange, og det henger ikke en eneste tråd igjen og slenger når historien er over. Dette er god, klassisk krim med et forholdsvis lite persongalleri, alle har en rolle å fylle og alt som skjer har betydning for framdriften. Og sist, men ikke minst, boka er svært underholdende”.

Hør boken her!

Februar

7. Calender Girl – Februar, av Audrey Carlan

I februar reiser Mia til Seattle, hvor hun skal være muse for den franske kunstneren Alec Dubois og stå modell for en rekke malerier til en stor utstilling. Alec og Mia tilbringer timevis sammen i hans atelier, og snart oppdager Mia at den eksentriske franskmannen har flere talenter å by på enn sine kunstneriske evner…

Hør boken her!

 

Harrypotter

8. Harry Potter and the philosophers stone, av J.K Rowling

Nå kan du høre Harry Potter på engelsk i Storytel! Strålende engelsktrening for de barna som begynner å beherske engelsk godt.

Harry har vokst opp sammen med tanten og onkelen sin, herr og fru Dumling. Disse har holdt det skjult for Harry at foreldrene hans hadde magiske evner, og at de ble drept av Voldemort, et angrep som den da ett år gamle Harry på mystisk vis overlevde. I stedet slo trolldommen tilbake på Voldemort, som så forsvant. Den sommeren Harry Potter fyller elleve år, får han vite at han ikke er noen vanlig gutt. Han er en trollmann, og dermed skal han begynne på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom, der han skal gå i sju år sammen andre trollmenn og hekser.

Bli med på det spennende eventyret med Harry og vennene hans på Galvort!

Hør boken her!

Hviskeren9. Hviskeren, av Karin Fossum

Ubehagelig og knallgod krim fra en av våre mest prisbelønte og kritikerroste krimforfattere, Karin Fossum. VGs anmelder skriver:

Dyp psykologisk innsikt og grundige personportretter. Et levende og treffende språk. Krypende, nifs uhygge og troverdig galskap midt i en vanlig hverdag.” 

Som en ekstra bonus er boken lest av skuespiller Kim Haugen. Hva venter du på?

Hør boken her!

Alene10. Alene, av Lisa Gardner

Er hun et offer – eller en iskald morder? Bobby Dodge er en av politiets mest erfarne skarpskyttere. Men den kvelden han dreper en mann som truer sin kone og lille sønn på livet, forandres livet hans. Kvinnens svigerforeldre beskylder henne nemlig for å ha iscenesatt det hele for å bli kvitt ektemannen. Den kronisk syke lille gutten blir også et ledd i maktkampen mellom den vakre enken og hennes svigerforeldre. Bobby tvinges til å stille seg selv spørsmålet: Har han hjulpet en mishandlet og nedbrutt kvinne, eller har han lagt ting til rette for at hun skal kunne fortsette torturen av sønnen?

Hør boken her!

Ønsker du flere boktips? Se her!

Nå kan du prøve Storytel i 30 dager for kun 9 kr!