Morsomme lydbøker til høstferien

Stocksy_txpc5954579WX5200_Medium_768109.jpg

Høstferie! Skolefri og hygge venter, men hva skal man finne på mon tro? Spill en lydbok direkte fra mobilen, og få litt ekstra spenning til den lange bilturen til hytta, eller få en morsom start på dagen hjemme ved frokostbordet. Her er noen gode tips til lydbøker som garantert vil slå an. Prøv gjerne å lytte hele familien sammen og skap noen koselige stunder!

Populært for barn fra 2 til 6 år

plassbakpåkosten.jpgPlass bakpå kosten, av Julia Donaldson

Lest av Trond Brænne

Hør om heksen som flyr på en kost, og som en dag kommer ut i en storm og møter en sulten drage! Men vennene til heksa vet råd! Historien er fortalt med musikk og effekter, og en egen Plass bakpå kosten-sang, sunget av Marianne Krogness.

Hør boken her

Mummitrollet_spøkelse.jpgMummitrollet og det lille spøkelset, av Tove Jansson

Lest av Ingar Helge Gimle

“Tjo hei”, hvisket han for å ikke være så redd, men det virket ikke. Mummifamilien ferierer i fyrtårnet på Ødeøy, men Mummitrollet får ikke sove. Senga er ikke slik som hjemme, og han er sikker på at han hører lyden av små, tassende føtter … En søt, liten fortelling om å finne frem til motet i seg selv når det virkelig gjelder, til tross for at man er liten og redd.

Hør boken her

BukkeneBruse_skolenBukkene bruse begynner på skolen, av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund

Lest av Bjørn F. Rørvik, Marianne Krogness, Gustav Nilsen, Ole Jacob Lindberg og Sofie Bjerketvedt

De tre bukkene Bruse er tilbake – og denne gangen begynner de på skolen! Det var en gang tre bukker som het Bukkene Bruse. De hadde fått et brev om at måtte begynne på skolen. «Hvorfor det?» spurte den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarte den største bukken. Så ble de enige om at de kunne prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

Hør boken her

PulverheksaklersegutPulverheksa kler seg ut, av Ingunn Aamodt

Lest av Marianne Krogness, Eli Rygg, Gustav Nilsen og Silje Hagrim Dahl

En dag finner Pulverheksa en rar kiste utenfor døra si. Kisten er full av de merkeligste plagg. – La oss kle oss ut, foreslår Hokus og Pokus, og det gjør de. Snart kommer alle de andre vennene på besøk. Er det nok kostymer til alle? Og hva vil Politimannen tro når huset til pulverheksa er fullt av fremmede? Lydboken inneholder også Pulverheksasangen! Hele familien vil like lydbøkene om Pulverheksa, med sang, musikk og lydeffekter. Karakterene har umiskjennelige stemmer som de voksne kanskje kjenner igjen…?

Hør boken her 

TissemusTissemus, av Reidar Kjelsen

Tissemus er veldig glad i å tisse. Høyt, lavt, i øst og i vest. Det kiler! Han vil tisse overalt! Gjerne på de andre dyrene, også. Men hvor morsomt er det egentlig å bli tisset på? En veldig morsom lydbok for de minste, med musikk og lydeffekter.

Hør boken her

 

Populært for barn fra 6 til 9 år

Barnasdyrevitser.jpgBarnas dyrevitser, av Barnas vitser

Lest av: alle barna

Vitser AV og FOR barn! En gjeng supergøyale barn forteller sine aller morsomste vitser om dyr. Lytt og le skikkelig høyt! Perfekt underholdning når hele familien er samlet.

 

 

Hør boken her

Purriotogtv-kokken.jpgPurriot og TV-kokken, av Bjørn F. Rørvik

Lest av Bjørn F. Rørvik

Gled deg til den fjerde boka om mesterdetektiven Purriot! Purriot og kona Paprika sitter foran tv-en og ser på Folkets favoritter. Mesterkokken Tom Rødbetsen og skuespiller Kåre Kålrabi skal konkurrere om å lage verdens beste lasagne. Men da juryfamilien skal prøvesmake, dukker det opp noe skikkelig guffent i lasagneformen. Hvem i all verden har puttet en underbukse i formen til Rødbetsen? Og hvorfor var det ingen som så hva som skjedde? Alt ble jo vist på TV … Heldigvis lar Purriot seg overtale til å ta saken. Med Purriot og tv-kokken serverer Bjørn Rørvik et nytt mysterium i suksess-serien om den geniale mesterdetektiven Purriot.

Hør boken her

Motemysteriet.jpgMotemysteriet, av Martin Widmark

Lest av Marianne Krogness

Nesten alle i Valleby har det travelt med å skape fantastiske kreasjoner til den fasjonable motevisningen på torget. Den verdenskjente moteskaperen Jean-Pierre skal kåre de to best kledde innbyggerne i byen, og premien er en reise til motehovedstaden Paris! Men nå som Jean-Pierres lille livskamerat Lulu er borte, har han mistet gnisten. Situasjonen spisser seg til når det kommer et trusselbrev: Han må gi fra seg den veldig verdifulle permen med neste års kleskolleksjon, ellers vil han aldri få se sin kjære Lulu igjen! Hva skal han gjøre? LasseMajas detektivbyrå tar saken!

Hør boken her

Mesterpromperen.jpgMesterpromperen, av Tor Edvin Dahl

Lest av Trond Teigen

Noen oppdager fremmede land, og blir berømte på den måten. Andre lager flott musikk og blir enda mer berømte. Jeg promper. Den sanne fortellingen om Joseph Pujul – den verdensberømte mesterpromperen fra Marseille.

Hør boken her

Morderensape.jpgMorderens ape, av Jakob Wegelius

Det er natt i Lisboas havn. I gasslyktenes skinn løper en mann for livet. Hans navn er Alphonse Morro og han bærer på en hemmelighet som mektige krefter til beskytte for enhver pris. Forfølgeren nærmer seg. Og tar ham igjen. Kampen er over på noen øyeblikk. Morro faller over kaikanten og forsvinner i elven Tejos svarte strømmer. Snart hviskes det i natten om at et mord har blitt begått. Men det spres også et annet og enda mer skremmende rykte: et sted blant havnekvarterets gater og smug gjemmer det seg en gal og blodtørstig menneskeape. Det er morderens ape.

Morderens ape er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste Legenden om Sally Jones. Begge bøkene har vunnet Augustprisen. Anbefales til hele familien!

Hør boken her

Prøv Storytel gratis i 30 dager her!