8 bøker du bør høre i julen

Jul_arvogmiljo

Juletid er lesetid! Og det geniale med lydbøker er at du kan høre bøkene, mens du gjør andre ting! Sølvpuss er ingen sak når du kan kose deg med en god historie samtidig, og bilturen til fjells blir nesten for kort – du må jo rekke å høre hele boka! Velg deg en juleklassiker mens du gjør klart festbordet, eller sleng deg ned i sofaen en times tid og ta deg en velfortjent julepause…

Storytel ønsker deg en riktig god jul!

Gode romaner

Forsøk påForsøk på å være lykkelig, av Lorenzo Marone

Den perfekte bok for romjulshygge! En morsom og rørende fortelling om vennskap, kjærlighet og livsglede.

Cesare er 77 år takler livets skuffelser ved hjelp av ironi og sarkasme. Det er ikke alltid det slår godt an blant hans medmennesker. Livet endrer seg imidlertid når Emma flytter inn i leiligheten ved siden av. Det er noe som ikke stemmer med henne og mannen hennes, det ser Cesare på de triste øynene hennes. Og plutselig får han mot til å kjempe: for sin unge nabo, for kjærligheten og for gleden over å leve.

En bok som gjør deg glad!

Hør boken her

Arvogmiljo.bokArv og miljø, av Vigdis Hjorth

Enda ikke lest eller hørt høstens store boksnakkis, Arv og miljø? Vinner av Bokhandlerprisen 2016 og nominert til Nordisk Råds Litteraturpris – denne må du få med deg!

Vi møter Bergljot, som er midt i et arveoppgjør. Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter, et barndomssted, som alle har et forhold til. To døtre som har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år skal arve hyttene. Men det er to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.

Hør boken her!

Krim og spenning

Jaget

Jaget, av Eystein Hanssen

Hvis du er glad i krim og spenning, og enda ikke har hørt bøkene om politietterforskeren Elli, bør du definitivt gjøre det i vinter! Elli er Norges tøffeste politietterforsker, halvt norsk og halvt thai, med svart belte i karate. Jaget er sjette boken i serien, som har hatt knallsuksess i Storytel.  Dagsaktuell og superspennende krim, som vil engasjere deg fra første minutt. Drivende godt lest av Christoffer Staib.

Hør boken her

Hviskeren

Hviskeren, av Karin Fossum

Ubehagelig og knallgod krim fra en av våre mest prisbelønte og kritikerroste krimforfattere, Karin Fossum. VGs anmelder skriver:

Dyp psykologisk innsikt og grundige personportretter. Et levende og treffende språk. Krypende, nifs uhygge og troverdig galskap midt i en vanlig hverdag.” 

Som en ekstra bonus er boken lest av skuespiller Kim Haugen. Hva venter du på?

Hør boken her

Dokumentar og personlig utvikling

detfinnesDet finnes ingen de andre, det er bare oss, av Lindis Hurum

Lindis Hurum gikk fra å lage underholdningsprogrammet Vil du bli millionær? til å bli feltarbeider i Leger Uten Grenser. Hun har de siste ti årene vært sentral i hjelpearbeidet i store katastrofer, fra jordskjelvet i Haiti til den borgerkrigsrammede Sentralafrikanske republikk, arbeid med å hjelpe ebolarammede i Liberia og redde båtflyktninger i Middelhavet.

Lindis skriver nært om menneskemøter som forsterker troen på at det ikke handler om «oss» og «dem», vi er alle like og alle har rett til verdighet og livreddende legehjelp. En viktig og sterk bok, lest av forfatteren selv.

Hør boken her

ThegoldenThe Golden Year – ta makten over livet ditt

Start det nye året med å ta makten over livet ditt!

De svenske søstrene Hanna Widell & Amanda Schulman fikk idéen til denne boken da de selv trengte å rydde opp i egne liv. Gjennom podkasten Fredagspodden, delte de  egne livserfaringer med lytterne. Podkasten er i dag en av Sveriges mest populære, med over 300 000 ukentlige lyttere.

Blant spørsmålene forfatterne tar opp i boken er: Når er tiden inne for å forlate ektemannen? Eller få maksimalt ut av et forhold? Hvordan finne balanse i livet, hvordan ha mot til å gi blaffen i carpe diem, hvordan finne sine beste venner og hvordan takle demonene på jobben?

Kommer i Storytel 1.januar 2018

Julestemning

TrenøttertilaskepottTre nøtter til Askepott, av Boena Nemcová

Julen er jo ikke den samme uten Askepott og de tre nøttene? Filmversjonen er basert på et gammelt eventyr av den tsjekkiske forfatteren Boena Nemcová. Det er selvsagt stemmemester Knut Risan, som leser boken, og den velkjente filmmusikken er et viktig innslag. Rett og slett nostalgimagi!

Hør boken her

DICKENS_JULEFORTELLING_k4:DICKENS_JULEFORTELLING_k4En julefortelling, av Charles Dickens

Ebenezer Scrooge, lille Tim og Bob Cratchit er velkjente personer fra Charles Dickens’ store juleklassiker. Den handler om egoistiske Scrooge som blir hjemsøkt av tre ånder. De får ham til å skjønne hva som egentlig betyr noe i livet og hva som er julens sanne glede.

 

Hør boken her

Hør boken her

 

Ønsker du flere boktips? Se her!

Prøv Storytel gratis i 14 dager