7 lyttetips til juleferien

I Storytel finner du massevis av gode lydbøker til juleferien

Når du lader opp til julemiddagen med ribbesteika i ovnen og hendene i vaskebøtta, eller du skal til fjells med fullstappet bil og forventningsfulle barn, eller når du bare vil ha en velfortjent julepause. Her er våre beste lyttetips til juleferien!

Ikke abonnent i Storytel? Prøv 30 dager gratis her!

Harry Potter og de vises stein

Forfatter: J.K. Rowling

Lest av: Torstein Bugge Høverstad

Når Harry fylte 11 år, kommer en kjempe av en mann med øyne som svarte biller stormende inn. Mannen heter Rubeus Gygrid og han har fantastiske nyheter: Harry Potter er en trollmann, og han har en plass på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Et utrolig eventyr er på vei til å starte! Nå kan du høre alle de syv bøkene om Harry Potter og sikre den gode stemningen i julen.

Hør boken her

Hjemkomsten

Forfatter: Hisham Matar

Lest av: Mads Ousdal

En usedvanlig sterk fortelling om en sønns leting etter sin far og om hjemkomsten til et land han trodde han hadde forlatt for alltid. I 1990 da Hisham Matar bodde i London, ble faren hans, Jaballa Matar, som var politisk dissident, kidnappet i Kairo av Gadaffis sikkerhetspoliti brakt tilbake til Libya hvor han ble satt i fengsel. Hisham skulle aldri se faren sin igjen. Tjue år senere, i 2012, kan Hisham Matar vende tilbake til Libya for første gang på 22 år. I denne rørende og rystende boken beskriver han letingen etter faren, den uutslokkelige tørsten etter å få vite hva som har skjedd. 

Hør boken her

Du er så lys

Forfatter: Tore Renberg

Lest av: Tore Renberg

Kritikerrost og nominert til Bokhandlerprisen. Tore Renbergs trettende roman er en nervepirrende og gripende bok om det vi ikke får øye på- Selv om det utspiller seg like fremfor oss. Hva kan vi egentlig vite om livet til de andre? I gata til Jørgen og Vibeke flytter det inn en familie på tre i nabohuset. De to familiene blir gode venner, men når fedrene reiser på fotballtur til London sammen, får Jørgen se noe som gjør han urolig. Det viser seg at Vibeke kjenner på den samme uroen. Hva holder han på meg? hva er det som gjemmer seg i kraften hans?

Kommer i Storytel 1. januar 2019

Valentinas siste reise

Forfatter: Santa Montefiore

Lest av: Silje Storstein

En eksentrisk aristokrat blir funnet brutalt myrdet i sitt italienske palazzo på slutten av andre verdenskrig. Tyve år senere berører denne uløste forbrytelsen livet til Alba, en ung, vakker kvinne bosatt på en husbåt i London. Når Alba oppdager et maleri av sin avdøde og ukjente mor, fører nysgjerrigheten henne på en reise fra London til den vakre italienske Amalfikysten. I Italia vikles ikke bare Alba inn en en gammelt mordsak, men også en forbudt sannhet. Det hun finner er hjerteskjærende, men det er også nøkkelen til hennes egen fremtid …

Hør boken her

Shoedog

Forfatter: J.R. Moehringer, Phil Knight

Lest av: Sveinung Oppegaard

Hør historien om den mannen bak en av verdens største merkevarer; Nike. Bli kjent med Phil Knight som i 1962 lånte 50 dollar fra faren sin og grunnla et selskap med et enkelt mål for øye: å importere joggesko med høy kvalitet og lav pris fra Japan. I dag omsetter Nike for 30 milliarder årlig. I en tid der nye selskaper etableres over en lav sko, er historien om Nikes tilblivelse en av arketypene, og swooshen, firmaets logo, har blitt et globalt ikon.

Hør boken her

Til Vestisen

Forfatter: Tor Even Svanes

Lest av: Reidar Sørensen

Er du klar for et intenst psykologisk drama? Boka har høstet strålende kritikker særlig for den urovekkende og ubehagelige stemningen som kryper inn under huden på leseren.

Ved starten av fangstsesongen legger en selskute fra kai i Tromsø. Om bord er en ung, nyutdannet veterinær på sitt første inspektøroppdrag for Fiskeridirektoratet. Hun er alene sammen med en besetning bestående av selfangere og jegere. De skal være sammen i isødet utenfor Grønland i seks uker. Til Vestisen er en fortelling som dirrer på hver side, konsekvent i stil, rystende og kompromissløs.

Hør boken her

Hillbillyens klagesang

Forfatter: J. D. Vance

Lest av: Ncolay Lange Nielsen

J.D. Vance vokste opp i et fattig arbeiderklassemiljø i Middletown Ohio preget av nasjonalisme, alkoholisme og høy arbeidsledighet. Her forteller han sin historie om hvordan sosial og regional degenerering oppleves når du er født med dette loddet i et tau rundt halsen. Dette er en rapport fra USA, men også en generell refleksjon over det som venter ethvert samfunn, dersom vi ikke tar på alvor konsekvensene av økte forskjeller i befolkningen.

Hør boken her

Ikke abonnent i Storytel? Prøv 30 dager gratis her!