3 skruppelløse mafia-bøker

Mafia.jpg

GudfarenGudfaren, av Mario Puzo

Lest på norsk av Jon Husø

Hør bøkene bak verdens mest kjente mafia-filmer, Gudfaren! Vi følger Don Vito Corleone, som er leder for den mektige Corleone-familien. Nøkkelordene er narkotika, prostitusjon og gambling og vi blir vitne til en grenseløs og nådeløs krig der begjær og grådighet er drivkraften.

Hør bøkene her

cashCash, av Jens Lapidus

Lest på norsk av Helge Winther Larsen

Hva får mennesker til å se på kriminelle handlinger som eneste utvei? Dette ville den svenske forsvarsadvokaten Jens Lapidus skrive om. Bøkene hans gikk rett til topps på bestselgerlistene og i dag er han en av Sveriges mest populære krim og spenningsforfattere.

I trilogien Stockholm Noir som består av bøkene Cash, Aldri fucke opp og Livet deluxe, dykker vi ned i Stockholms underverden. Under Stureplans glatte overflate finner vi heftig maktspill, pengejakt, hallikvirksomhet og narkotika.

 Med disse tre bøkene tar Jens Lapidus tempen på, ikke bare Sverige, men hele det Nye Norden. Og termometeret viser ikke 37,5, men godt over 41. (…) Fremfor alt er denne boken så spennende at du ikke engang bør begynne å skrålese litt i den dersom du har avtaler å ta hensyn til de neste 48 timene.(…) Likevel er det bokens troverdighet (…) som imponerer.

Ingvar Ambjørnsen, VG

Hør bøkene her

Tysteren.jpgTysteren, av Jan-Erik Fjell

Lest på norsk av Helge Winther Larsen

Da Fredrikstads rikeste mann blir drept, kommer overbetjent Anton Brekke fra Kripos til byen for å lede etterforskningen. Sammen med politistudenten Magnus Torp begynner han å rulle opp flere historier som viser seg å ha sammenheng med drapet på en tyster som mafiaen i New York får utført på 1960-tallet. Dette er den første boka om Anton Brekke.

Hør boken her

Ikke abonnent i storytel? Prøv gratis i 14 dager her!