Tre ganger Paulo Coelho bergtok oss

… og én gang han sjokkerte oss…

Haandbokforlysetskrigere

 Ikke bare er han en av verdens mest leste og suksessrike forfattere, han følges også av over 29 millioner mennesker på Facebook.

Det er ingen tvil om at Paulo Coelho er dypt elsket av fansen, og at han fortsetter å inspirere og fascinere 30 år etter at han ga ut gjennombruddsromanen Alkymisten.

Derfor er vi i skyene over at vi i tiden fremover kan lytte til 6 av Coelhos beste romaner, og ikke minst at bøkene er nyinnlest på norsk av ingen ringere enn skuespiller Guri Schanke.

… Og mens vi teller ned dagene til neste bok: Her er 3 ganger Paulo Coelho tok oss med storm – og en gang han virkelig overrasket oss.

  1. Da han sa dette om å være seg selv

Paulo Coelho er en sitatmaskin, og vi trenger flere enn to hender for å ramse opp alle gangene han har fått oss til å se livet fra en ny og tankevekkende side. Brasilianeren har sagt og skrevet vitterlig mye fint om alt ifra drømmer og forelskelse til suksess og religion, og det er egentlig umulig å velge ut et favorittsitat. Likevel er det noe med akkurat disse ordene som fanger oss hver gang:

PauloCoelho

  1. Da han lot oss bli kjent med Brida

Brida regnes av flere for å være en av Coelhos sterkeste romaner, og det er vi enige i.

Her møter vi en ung, irsk jente som ønsker å forstå verden. Slik blir Brida ledet til forskjellige lærde mennesker, som gjerne vil dele sin kunnskap med henne. Lærerne merker at hun har spesielle evner, men greier ikke å sette fingeren på hva det er. De ser at hun er født med en gave, men lar henne dra ut på en oppdagelsesreise for å finne ut akkurat hva skjebnen hennes skjuler.

I Brida gir Paulo Coelho oss en fortryllende historie om lidenskap, mysterier og indre magi – som du ikke kommer til å glemme med det første.

Brida

Kommer som lydbok 24.juli

  1. Da han delte en sjelfull søndag med Oprah Winfrey

En søndag i 2014 satte Paulo Coelho seg ned sammen med Oprah Winfrey. Det ble til en helt uforglemmelig samtale om livet, kjærligheten og hvordan universet jobber for å hjelpe deg.

I dette klippet fra deres «supersoul sunday» røper den legendariske talkshow-verten sitt «all time» favorittsitat fra forfatteren. Hva tror du det er?

Se klippet her

  1. Da han sjokkerte oss med Utroskap

UtroskapForfatteren er kanskje mest kjent for sin tidløse visdom og vakre metaforer, men han vet også å overraske oss med noe helt annet. Coelho har selv skrevet om hvordan flere lesere fikk sjokk da de så tittelen til romanen han ga ut i 2014, Utroskap.

I alle andres øyne har Linda et perfekt liv: et lykkelig ekteskap, barn og karriere. Likevel føler hun en enorm apati. Men alt forandrer seg når hun møter en vellykket politiker som var kjæresten hennes på gymnaset.

Utroskap er en rystende roman som ikke bare har blitt en internasjonal bestselger, men som også vil få deg til å tenke og vurdere ditt eget liv. Som Coelho selv sier om utgivelsen på Facebook: «Jeg mener vi burde diskutere temaer som er relevante i dagens samfunn, og svik er en av dem».

Kommer som lydbok 24. november

Er du klar for å la tankene fly inn i Coelhos verden? Her finner du 6 nyinnleste Paulo Coelho-romaner.