3 bøker du kan nyte i vårsolen

Stocksy_txp513c5ae72Xy000_Small_568977

Vårsol i ansiktet, kaffekopp i hånden og en god historie. En sikker kombinasjon! Her er tre tips til bøker som kan toppe en ellers deilig vårdag i april.

Detsynger.jpgFolket på Finnskogen (serie 1-7), av Britt Karin Larsen

Lest av Kjersti Borchgrevink Maagerø

Bli med hundre år tilbake i tid og møt den utstøtte bjørnejegeren Taneli og overleveren Lina i en historie du sent vil glemme. I grenseskogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, møter vi en etnisk minoritet, den skogfinske. På en medrivende, rå, øm og til tider dypt rørende måte skildrer Britt Karin Larsen kampen for å overleve, og båndene til den naturen folket henter styrke og livberging hos. I denne kritikerroste romanserien gir forfatteren stemme til den skogfinske kulturen, og hun gjør det med lavmælt intensitet og stor respekt.

Hør bøkene 

trærnesTrærnes hemmelige liv, av Peter Wohlleben

Lest av Elisabeth Vatn

Det foregår forbløffende ting i skogene våre! Trær som kommuniserer med hverandre, trær som vokter og tar kjærlig ansvar for barna sine og dessuten ser etter sine skrale, gamle naboer. Trær fulle av følelser, empati og hukommelse. Høres dette utrolig ut? Kanskje det, men det er sant! Dette er en informativ, lidenskapelig og morsomt skrevet bok som lar oss se skogene våre med helt nye øyne.

Hør boken

Beatles.jpgBeatles, av Lars Saabye Christensen

Lest av Svein Tindberg

En oppvekstroman, en generasjonsroman og en hjemstedsskildring fra Lars Saabye Christensen, som skulle markere hans store gjennombrudd som forfatter. Ta følge med de fire Beatles frelste Oslo-guttene født i 1951, fra syvende klasse og frem til høsten 1972. På spranget inn i de voksnes verden, skyller dønningene fra ungdomsopprøret i Europa inn over dem. Dette er en klassiker som blir hos deg lenge etter at du har hørt den.

Hør boken

Ikke registrert i Storytel? Prøv gratis i 14 dager her!