Aktuelt Boktips Fantasy og sci-fi

Fantasy og sci-fi: 8 fenomenale lydbokserier

Hva er vel bedre enn å forsvinne i en helt annen verden når tankekjøret går eller du kjenner stresset tar på? Fantasy og sci-fi kan være det du leter etter for å koble av. Her får du våre beste serie-anbefalinger klare til å “binges” 🎧

Ikke blitt abonnent enda? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Lyttetips 1:

A Song of Ice and Fire

av George R.R. Martin
Lest av Erich Kruse Nielsen

Bøkene bak verdens største TV-serie Games of Thrones, skrevet av forfatter George R.R. Martin. Serien består av ti episke fantasybøker som beskriver en voldelig verden uten magi, men med overnaturlige krefter, og som domineres av politiske maktspill.

I en verden der den kommende vinteren kan strekke seg over tiår, kjemper konger og dronninger, riddere og bastarder om Jerntronen, maktsetet i De syv rikene. Krigen truer i sør, og trusselen i nord vokser. I spillet om Jerntronen vil man vinne, eller dø. I Storytel finner du alle bøkene.

Lyttetips 2:

Ringens herre

av J.R.R. Tolkien
Lest av Anders Ribu

Bokserien Ringenes Herre, skrevet av J.R.R. Tolkien, er en episk fantasyfortelling som har bevart sin popularitet gjennom generasjoner. Den består av tre bind – Ringens Brorskap, To Tårn og Atter en Konge. Historien følger hobbiten Frodo Lommelun og hans oppdrag for å ødelegge den mektige ringen som truer Midgard. Med sin intrikate verden og fargerike karakterer, tar Tolkien leserne med på en reise gjennom en fantastisk verden full av eventyr, vennskap og kampen mellom godt og ondt.

Lyttetips 3:

The Maze Runner

av James Dashner
Lest av Gaute Boris Skjegstad

The Maze Runner er en spennende bokserie skrevet av James Dashner. Historien følger hovedpersonen Thomas, som våkner opp i en mystisk heis med ingen erindring om sin fortid – kun hans eget fornavn. Han befinner seg i en forvirrende labyrint kalt Glade, og sammen med en gruppe andre ungdommer prøver han å finne veien ut. Bøkene er fylt med spenning, action og overraskende vendinger som holder lytterne på kanten av setet. The Maze Runner er en fengslende serie som vil fange interessen til både unge og voksne lesere.

Lyttetips 4:

Dune

av Frank Herbert
Lest av Christoffer Staib

Dune av Frank Herbert er et klassisk mesterverk og en av verdens mest leste science fiction-romaner. Melange eller bare “krydder” er det mest verdifulle og sjeldne av substanser i universet. Og det finnes kun på én planet, den ugjestmilde ørkenplantenen Arrakis. Den som kontrollerer Arrakis, kontroller krydderet. Og den som kontrollerer krydderet, kontrollerer universet. Når ansvaret for Arrakis blir overlatt til hans Hus, må Paul Atreides reise til den farlige planeten for å sikre fremtiden. Men idet mørke krefter braker sammen i en voksende konflikt, blir Paul dratt inn i en skjebnekamp.

Lyttetips 5:

Volveren

av Andrzej Sapkowski
Lest av Mads Henning Skar-Jørgensen

Velkommen inn i et magisk univers, gjort verdenskjent gjennom TV-serien The Witcher. Geralt Rivera er en volver, en mann som gjennom hard trening, magiske drikker og mutering er blitt en monsterjeger og kaldblodig kriger. Han rir fra landsby til landsby for å drepe monstre og demoner som herjer rundt om i landet. Men ikke alt som ser uhyggelig ut er ondt – og ikke alt som ser harmløst ut er godt. Geralt er heldigvis i besittelse av overnaturlige krefter som gjør han til en imponerende og ubarmhjertig jeger.

Lyttetips 6:

Eragon

av Christopher Paolini
Lest av Kyrre Haugen Bakke

Kritikerrost fantasyserie om bondegutten Eragon og dragen Safira. Da Eragon finner en blank, blå stein i skogen, synes den fattige bondegutten han er heldig – kanskje steinen kan selges og pengene brukes til mat vinteren igjennom? Men steinen viser seg å være et drageegg, og Eragon oppdager at han har havnet midt i en kamp mellom krefter som er like gamle som det mektige Riket selv. Dette er handlingen i bok en, og kan anbefale å lytte til serien kronologisk.

Lyttetips 7:

Fourth Wing og Iron Flame

av Rebecca Yarros
Lest av Rebecca Soler, Teddy Hamilton

The Empyrean series er blitt stor Booktok-sensasjon. Serien tar deg med inn i den brutale eliteverdenen av en krigsskole for drageryttere. Serien følger hovedpersonen, 25 år gamle Voilet Sorrengail som skulle gå inn i Scribe Quadrant, og leve et rolig liv blant bøker og historie, men den kommanderende generalen – også kjent som hennes tøffe mor – beordret Violet til å bli en del av hundrevis av kandidater som streber etter å bli eliten i Navarra: drageryttere. Med en spennende blanding av action, intriger og fantastiske vesener, tar serien leserne med på en uforglemmelig reise!

Lyttetips 8:

House of Night

House of Night skrevet av P.C. Cast, er en populær fantasy-bokserie som tar leserne med til vampyrskolen, House of Night. Serien følger hovedpersonen Zoey Redbird, en tenåring som har blitt «merket» av en vampyrsporer. Zoey har begynt forvandlingen til en vampyr og for å overleve må hun til vampyrskolen. Det er ikke lett å passe inn, selv om Zoey er vampyr, er hun fortsatt en tenåring, med mange følelser og usikkerhet.

Gjennom bøkene utforsker forfatterne et bredt spekter av temaer som vennskap, kjærlighet, makt og selvaksept. Med spenning, romantikk og overnaturlige elementer fengsler House of Night sine lesere.


Trenger du mer inspirasjon?
Ta en titt på kategorien Fantasy og Sci-Fi i appen og velg blant flere lydbøker.


Ikke abonnent enda? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d