Aktuelt Boktips Krim

9 gode krimbøker som redder mørke høstkvelder

Luften blir skarpere og klarere. Vi tar frem strikkegensere, varme dyner, forbereder oss på høye strømregninger og peiskos. Høsten kan være trist, men det er håp! Enten du er en dedikert krimelsker eller bare ser etter en god bok å forsvinne inn i, vil disse 9 krimbøkene garantert få deg til å lytte 24/7. Lev deg inn i grusomme drap og mørke skoger mens du pendler, strikker foran peisen eller lager mat. Vi har ikke spart på krim-kruttet, så heng med 🕵🏼‍♀️


Ny og nysgjerrig på Storytel? Lytt ubegrenset og gratis i 14 dager


Lyttetips 1: Tre år – God natt

av Anders Roslund
Lest av Jan Martin Johnsen

Handlingen i Tre år – God natt er fryktelig og Roslund skriver fryktelig bra. Boken skaper et bilde i hjernen til lytteren. Et bilde vi ikke ønsker å forestille oss at skjer, men det skjer. Hver dag. Året rundt. Vi møter kriminalbetjent Ewert Grens og undercover-agent Piet Hoffmann. De jobber som helter for å få forstå forsvinningen av to jenter på fire år. For å forstå hvordan de to jentenes historier henger sammen, må etterforskerne kjempe sin vanskeligste, farligste og motbydeligste kamp til dags dato.

Tre år – God natt er tiende boken i Anders Roslunds krimserie om kriminalbetjent Ewert Grens. Roslund ble nominert til Glassnøkkelen og fått pris for årets beste skandinaviske krim for Odjuret. I tillegg ble han tildelt Platinapocket i Sverige for årets mest solgte krim for Box 21.

Lyttetips 2: Den som drepte helvetes engler

av Jan Guillou
Lest av Nils Nordberg
Kommer som lydbok 24. september

Det er ikke hvilke som helst pensjonister som havner i kampen mot ekstrem og velorganisert kriminalitet. Den ene er veteranjournalisten Erik Ponti, den andre hans gamle venn, den tidligere etterretningsoffiseren Carl Hamilton. Tilsynelatende et veldig umake par, men som det ville være uklokt å undervurdere. De havner snart i et svært begivenhetsrikt eventyr hvor ikke bare livet står på spill.

Boken tar oss med på en litterær reise mellom fortid og nåtid. Forfatteren har krydret fortellingen med drivende spenning og god humor. Absolutt en bok som bør legges i bokhylla ❤️.

Lyttetips 3: Isløsning

av Arne Dahl
Lest av Jan Martin Johnsen
Kommer som lydbok 2. oktober

Isløsning er en velskrevet, fartsfylt, blodig og skrekkelig spennende psykologisk thriller fra den svenske mesteren Arne Dahl. Den femte lydboken i serien om Berger og Blom. Vinter går mot vår og isen brister raskt på fjorden. Sam Berger, Molly Blom og ikke minst Deer, som er deres kontakt i politiet og må lære seg å gå igjen etter angrepet som forandret livet hennes, er overbevist om at det er en sammenheng mellom likene som flyter i land i den svenske skjærgården. Noen kommer til å drepe igjen. Kan Sam, Molly eller Deer hindre det? Eller er sannheten for langt unna deres forestillingsevne?

Om du liker Sjøwall & Wahlöö og Lars Kepler, så denne boken også noe for deg! 🎧

Lyttetips 4: De bergtatte


av Anders De La Motte
Lest av Helge Winther-Larsen
Kommer som lydbok 4. oktober

Første bok i serien om Leonore Asker og Avdelingen for fortapte sjeler. Boken er mørk politikrim av beste merke, en spenningsserie som utforsker det som er annerledes og avvikende.

Den egensindige politietterforskeren Leonore Asker blir fjernet fra en høyprofilert kidnappingssak, og omplassert til den såkalte Avdelingen for fortapte sjeler, en enhet for rare etterforskningssaker i kjelleren på politistasjonen i Malmø. Motvillig trekkes Asker inn i en av de særegne sakene hennes forgjenger etterforsket. Noen plasserer små illevarslende skikkelser i et modelljernbanelandskap, og en av disse skikkelsene viser seg å være den kidnappede kvinnen. Sakens koblinger til forlatte og forfalte bygg gjør at Asker kontakter Martin Hill, som er lektor i arkitektur, med interesse for urban exploration. Snart mistenker Asker og Hill at de står ovenfor en uvanlig form for ondskap.

Med spilletid på 13T 53M er denne fin å lytte til på under en uke 🍂.

Lyttetips 5: 1979


av Val McDermid
Lest av Lena Meieran
Kommer som lydbok 8. oktober

Året er 1979. Det er en miserabel vinter, og den unge reporteren Allie Burns jakter på sin første store sak. Det er få kvinner i redaksjonen, og Allie trenger noe virkelig sensasjonelt for at gutteklubben skal ta henne på alvor. Snart finner Allie og kollegaen Danny pikante og kriminelle avsløringer om noen respekterte menn i Skottland. Allie Burns er villig til å gå farlig langt for det store scoopet.

Den skotske krimdronningen Val McDermid skriver klassiske krimmysterier og er en bestselgede forfatter. Gjør deg klar til å lytte denne 8. oktober 🙌🏼.


Da er vi allerede halvveis!
Funnet en krimbok du bare MÅ lytte til? Prøv oss gratis i 14 dager!


Lyttetips 6: Elskede barn


av Romy Hausmann
Lest av Fanny Vaager

Elskede barn er en kritikerrost, vakker, hjerteskjærende og skremmende psykologisk thriller. En kvinne og en liten jente blir lagt inn på sykehus etter en bilulykke. Den lille jenta forteller at moren heter Lena og at de har flyktet fra en hytte i skogen, en hytte med tildekkede vinduer. En mann hun kaller far har holdt dem fanget der i lang tid. Men marerittet er ikke over, det har akkurat begynt.

Anmelder Elin Brend Bjørhei i VG ga boken en femmer: «Allerede fra første setning fanges leseren inn i en til tider klaustrofobisk thriller. (…) Historien i Elskede barn er like grusom som den er håpefull ».

Boken er også blitt en TV-serie på Netflix. Vi anbefaler å lytte til boka før du ser serien 🍿.

Lyttetips 7: Blodmåne

av Jo Nesbø
Lest av Dennis Storhøi

This image has an empty alt attribute; its file name is blodmane-tagg-bloggArtboard-1.png

Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt. Han har hjulpet den eldre filmskuespilleren Lucille unna et narkotikakartell hun skylder én million dollar. Hun har gitt ham husly, selskap og en skreddersydd dress. I Oslo er to jenter forsvunnet og drept. Én av de mistenkte er en kjent eiendomsbaron. Katrine Bratt vil kontakte landets fremste spesialist på seriemord, men for sjefene i Politiet er et samarbeid med Harry Hole uaktuelt. Den mistenkte eiendomsbaronen vil derimot hyre ham som privatetterforsker. Harry takker nei, men det er før kartellet tar Lucille som gissel. Løser han saken, skal han få en bonus som dekker Lucilles gjeld. Hjemme i Norge samler Harry et lag bestående av en kokainselgende barndomsvenn, en korrupt politimann og en kreftsyk psykolog. Kartellet har gitt dem ti dager. Klokka tikker, og det er varslet blodmåne over Oslo.

Blodmåne er den trettende boken i krimserien om etterforsker Harry Hole. Du finner alle Harry Hole bøkene i Storytel – lytt til hele serien om du vil!

Lyttetips 8: Døden skal du lide

av Hanne Gellein 
Lest av Anne Bolette Stang Eng

Døden skal du lide er en karakterdrevet psykologisk lydbok inspirert av virkeligheten. Den viser oss hvilke grufulle handlinger et forkvaklet menneskesinn kan få seg til å forsvare.

Religiøs fanatisme, forvrengt selvbilde og kunsten å stole på seg selv står sentralt. På Moveien sykehjem virker beboerne forskremte, redde og forvirrede. I det siste har det vært usedvanlig mange dødsfall med en uvanlig hard influensasesong, og samtidig er det lite penger til vedlikehold. Stakkars demente Alma Lien, hun kom seg ut gjennom de stengte dørene og ble funnet frosset i hjel. Rekken av dødsfall gir patologen Silje Andersen en dårlig følelse, og hun mistenker at noe kan være fryktelig galt. Men hvordan kan hun klare å bevise det? Det er jo naturlig at de gamle dør.

Døden skal du lide er den andre boken i Hanne Gelleins krimserie om Patolog Silje Andersen. I Storytel kan du også lytte til den første boken Alle fugler små.

Sist, men ikke minst

Lyttetips 9: Hilsen fra den døde

av Mark Billingham 
Lest av Helge Winther-Larsen

Hilsen fra de døde er den niende boken i den spennende Tom Thorne-krimserien skrevet av den engelske forfatteren Mark Billingham.

Det har gått ti år siden Alan Langfords forkullede levninger ble oppdaget i den utbrente bilen hans. Hans kone Donna ble funnet skyldig i konspirasjon for å myrde mannen sin og har sonet ti år i fengsel. Men like før hun blir løslatt, får Donna et ekkelt sjokk: et anonymt brev som inneholder et bilde av mannen hennes. Mannen hun hater med hver eneste fiber i hennes vesen – mannen hun betalte for å få myrdet – virker veldig levende og har det bra. Hvordan er det mulig at mannen hennes fortsatt er i live? Hvor er han? Hvem sendte bildet, og hvorfor? Tom Thorne blir involvert i en sak der ingenting er som det ser ut til. Det vil ta ham mye lenger fra London-rytmen enn han noen gang har vært før – og nærmere en morder som vil gjøre alt for å beskytte sitt nye liv.

Med sin fengslende plott og levende karakterer, er denne boken et must for alle krimelskere som er ute etter spenning og intriger. Storytel-lyttere har anmeldt innleser Helge Winther-Larsen som supergod!

Så hva venter du på?

Hvorfor ikke ta tak i hodetelefonene, finne et koselig sted og la reisen begynne?Utforsk tusenvis av lydbøker i ulike sjangere, fra bestselgere til klassikere. Med vår mobilapp kan du strømme eller laste ned lydbøker og ta dem med deg overalt.

Klar for krim? Lytt ubegrenset og gratis i 14 dager!

God lytting!

%d