Aktuelt Barn og ungdom Boktips

10 lydbøker til skolestart!

Som barn føles sommerferien nesten uendelig. Men selv om det er det beste som finnes, er det er nok mange barn som gleder seg litt til å komme tilbake til venner, skolen og den vante hverdagen også. Ekstra spesielt er det nok for de som skal begynne på skolen for første gang. Vi har plukket ut ti lydbøker som kanskje kan gjøre overgangen fra sommerferie til skole litt lettere.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Hvordan begynner man på skolen?
av Anna Fiske
Lest av Inger Gundersen
Passer for: 3 til 6 år

Lurer du på hvordan det kan være å begynne på skolen? Hva man skal ha i sekken? Hvor lenge man må sitte stille, og hva som egentlig skjer i friminuttene? I Hvordan begynner man på skolen gir anna Fiske deg svar på mange av spørsmålene dine. Lykke til!

Vil dere høre flere bøker fra Anna Fiskes Hvordan-serie? Hvordan lager man en baby og Hvordan er det å være voksen? er også tilgjengelig i Storytel.

Gutta i trehusets ekstremt korrekte faktabok om kroppen
av Andy Griffiths
Lest av Erlend Klarholm Nilsen
Passer for: 9 til 12 år

Gjør deg klar for latterkramper, fnising og absurd humor! Forfatteren bak Gutta i trehuset har laget en ekstremt korrekt faktalydbok om alt det merkelige, pinlige, morsomme, fascinerende og ekle ved å ha en kropp.

Vitseløve 9: Skolevitser
av Flere forfattere
Lest av Haakon Strøm
Passer for: 6 til 9 år

Hva kaller du en kompis som digger matte like mye som deg? Algebror! Vitser finnes på de rareste steder. Også på skolen, så klart. I denne lydboken får du høre en haug med gøyale skolevitser.

Bukkene Bruse begynner på skolen
av Bjørn F. Rørvik
Lest av Bjørn F. Rørvik, Marianne Krogness, Gustav Nilsen, Ole Jacob Lindberg, Sofie Bjerketvedt
Passer for: 0 til 6 år

De tre bukkene Bruse er tilbake – og denne gangen begynner de på skolen! Det var en gang tre bukker som het Bukkene Bruse. De hadde fått et brev om at måtte begynne på skolen. «Hvorfor det?» spurte den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarte den største bukken. Så ble de enige om at de kunne prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

Vilma skoledilla
av Abby Hanlon
Lest av Inger Gundersen
Passer for: 3 til 9 år

Her er Vilma. Hun med de merkelige påfunnene og oppdiktede vennene. Vilma skal begynne på skolen igjen etter ferien, og hun har bestemt seg for å lete etter en ny venn i klassen. En som finnes på ordentlig. Det er ikke så lett å vite hvordan man skal snakke med andre. Bør man ta på seg elleve underbukser, for eksempel? Eller rope? Den andre boken om Vilma er enda en varm, morsom bok som blander fantasi og virkelighet.

123 for barske barn
av Anne Østgaard
Lest av Espen Reboli Bjerke og Harald M. Stoltenberg
Passer for: 3 til 9 år

Her finner du en samling festlige og tøffe tellevers for barske barn – og de fleste andre! Tekstene er på rim, og er enkelt oppbygd med god rytme, som gjør dem fine både å lese høyt og å øve seg på å lese, telle og regne.

Hør også ABC for barske barn av samme forfatter.

LasseMaja – Skolemysteriet
av Martin Widmark
Lest av Marianne Krogness
Passer for: 6 til 12 år

Det er falske pengesedler overalt i Valleby og sporene fører til skolen til Lasse og Maja. Men for å avsløre forbryteren må Lasse og Maja spane om natten og bruke kløkt og list for å få fingeravtrykk av de mistenkte.

Skolemysteriet er nok en spennende lydbok i serien om LasseMajas detektivbyrå.

Det spøker på skolen
av Helena Bross
Lest av Guri Schanke
Passer for: 6 til 9 år

– Å, jeg gleder meg til i morgen! sier Siri. Da skal nemlig Siri, Live og Viktor begynne i første klasse. De skal skrive bokstaver, få mattebok og den søte Clara som lærer. Men tenk om det er sant at barn forsvinner fra kjelleren? Tenk om det spøker på skolen? Var det ikke en skygge som gled sakte forbi kjellervinduet? Hjelp, kanskje de ikke tør å begynne på skolen allikevel?

Klassen min er en sjarmerende serie med gode historier, humor og gjenkjennelse for de yngste skolebarna.

Verdens verste lærer
av Petter Lidbeck
Lest av Charlotte Grundt
Passer for: 6 til 9 år

Barneskolelærer Karin Karlsson hater barn. Men hun gjør i hvert fall ikke forskjell på folk. Hun hater nemlig alle barn. Dette er historien om læreren som aldri burde vært lærer.

Stine klasse 1A
av Tania Kjeldset
Lest av Cecilie Enersen
Passer for: 6 til 9 år

Stine gruer seg til å begynne på skolen, enda pappa sier at det skal gå bra, og mamma sier at det er dumt å grue seg. De voksne skjønner ingenting. Det er bare farfar som husker hvordan det var. Men det handler også om løse tenner og tenner som sitter altfor fast, om store gutter som plager og enda større gutter man kan bli forelsket i. En sjarmerende fortelling om skolestart og nye venner.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d