Aktuelt Boktips Dokumentar Fakta

Storytels store sommerguide: Lærerike lydbøker til sommerferien

Lære noe nytt i sommer? Her har vi samlet våre beste tips til lydbøker innenfor sjangeren fakta og dokumentar, slik at du kan benytte sommeren til bli oppdatert, få ny kunnskap og informasjon. God lytting!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Et nært portrett av tre mennesker som går hver sin vei og et land i krig

Afghanerne
av Åsne Seierstad
Lest av Ane Dahl Torp
Kommer 1. juli

I denne lydboka reiser Åsne Seierstad tilbake til Afghanistan, tjue år etter at hun skrev Bokhandleren i Kabul. Hun forteller historiene til dem som flyktet fra Taliban og dem som ble igjen.

Thomas Seltzer om USA, dette landet han kjenner bedre enn de fleste

Amerikansk karmageddon
av Thomas Seltzer
Lest av forfatteren

En lydbok som gir svaret på mange av de tingene vi lurer på om det gåtefulle landet og folket i vest, og som undersøker hvordan og hvorfor den amerikanske drømmen ble til et amerikansk mareritt.

Hvem er farligst i landet her?

Gudfaren
av Kjetil S. Østli og Ghulam Abbas
Lest av forfatterne

Den prisbelønte journalisten Kjetil Østli har i flere år møtt Ghulam Abbas, lederen av den såkalte B-gjengen, som på et tidspunkt ble utpekt som Norges farligste mann.

Om mobbing, homohelberedelse og eventyrlig design

Halvor Bakke: Mitt rom
av Svein Tore Bergestuen
Lest av forfatterne
Kommer 12. juli

Halvor Bakke åpner døren til sitt eget rom, og vi får høre om oppveksten hans som odelsgutt på Bakke gård i Stavern, om såre skoleår med mobbing og om hans gryende erkjennelse av å være homofil – og med det frykten for å brenne i helvete, slik pastoren i det frikirkesamfunnet Bakke-familien tilhørte sa ville skje med sånne som ham.

En ny fortelling om mennesket

Begynnelsen til alt
av David Graeber og David Wengrow
Lest av Egil Birkeland
Kommer 25. juli

Begynnelsen til alt argumenterer for en ny måte å tenke omkring menneskets historie på. I lydboka kommer forfatterne med tanker og hypoteser som utfordrer våre vanligste ideer om menneskets sosiale utvikling.

En overlevelsesguide til paret

Fra ligging til legging
av Catrin Sagen og Steinar Sagen
Lest av Gine Cornelia Pedersen og forfatterne

Psykolog og samlivsterapaut Catrine Sagen gir sine beste råd til å bevare forholdet og gnisten i den krevende småbarnsperioden.

En historie om vold, skam og reparasjon

Å sette sammen bitene
av Martin Eia-Revheim
Lest av Anne Ryg og forfatteren

En opprørende historie om svikt og svik, om å vokse opp med en voldelig og uberegnelig far, og om omsorgssvikt og vold som aldri ble oppdaget.

Historien om hvem vi er og hvordan vi ble til

En kort historie om alle som noen gang har levd
av Adam Rutherford
Lest av Gaute Boris Skjegstad

I denne fengslende gjennomgangen av det voksende feltet genetikk, avslører Adam Rutherford hva genene våre forteller om vår historie som mennesker, og hva historien kan fortelle oss om våre gener.


Flere lyttetips? Se også: Disse lydbøkene kan du strømme eksklusivt med Storytel i sommerSommerens beste romaner på lydbokDe beste krim- og spenningsbøkene på lydbok i sommer og 9 eventyrlige lydboktips til barna i sommer.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: