Aktuelt Boktips Romaner

Storytels store sommerguide: Gripende lydbøker for late sommerdager

Glem stive nakker, sol i øynene og sand mellom boksidene! Finnes det noe bedre enn å legge seg godt til rette i nærmeste solstol, eller på nærmeste håndkle på en strand eller et svaberg med en underholdende og medrivende feelgood-lydbok på øret? Her er ti tips til lydbøker som garantert byr på gripende historier, varme hjerter, høye gisp og kanskje noen tårer i sommer. God lytting!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


En nydelig feelgood-lydbok om å finne sin plass i verden og lære å elske igjen

Den lille bokens hemmeligheter
av Tracy Rees
Lest av Inger Gundersen

Da Gwens foreldre dør, flytter hun til tanten sin i en landsby i Kent. Den første tiden er hun nedfor og usikker på hva hun skal gjøre med livet sitt. Men da hun besøker kirken og får vite at den må stenge på grunn av uforutsette utgifter, og ser gjesteboken full av hilsener fra begeistrede besøkende får hun en idé.

Hør også Rosehagen av Tracy Rees, som kommer i Storytel 14. juli!

Klassisk og rørende fra verdensfenomenet Jojo Moyes

Hestekunstneren
av Jojo Moyes
Lest av Karin Okkenhaug Seim

I et lite hjørne av London lærer Henri barnebarnet Sarah og hesten hennes å trosse tyngdekraften – akkurat som han selv gjorde i Frankrike femti år tidligere. Men da katastrofen inntreff er, blir fjorten år gamle Sarah overlatt til seg selv.

Vakkert om kjærlighet, tap, forsoning og nye sjanser i livet

Kjærlig hilsen fra London
av Sarah Jio
Lest av Cathrin Gram og Runa Eilertsen
Kommer 29. juni

En ung bibliotekar arver en bokhandel fra sin mor, som hun ikke har sett på fere år. Dette leder henne ut på en reise rundt halve jordkloden.

Bli med på en vidunderlig reise til sør-Frankrike, hvor nye vennskap blomstrer og drømmer går i oppfyllelse

Sommerdager i Provence
av Jennifer Bohnet
Lest av Hanna Trondalen
Kommer 26. juni

Da Amy tilbyr tre heldige vinnere et opphold på sitt retreat ved den franske riviera i Provence, hvor gjestene kan finne sjelero og samle krefter, vet hun ikke at det vil forandre livene deres for alltid.

Hjertevarmt om fasader som slår sprekker på et italiensk matlagingskurs

Solskinn og parmesan
av Christoffer Holst
Lest av Hanna Trondalen
Kommer 17. juli

Et knippe mennesker i ulike livssituasjoner møtes på et italiensk matlagingskurs der ingenting går som planlagt, men snur opp ned på livet for dem alle.

Tredje lydbok i Syrinpike-serien

Solsikkesøstre
av Martha Hall Kelly
Lest av Hedda Munthe
Kommer 24. juli

Solsikkesøstre er inspirert av sanne beretninger og gir et levende, detaljert blikk på dem amerikanske borgerkrigen, fra de umenneskelige forholdene på plantasjene, til den krigsherjede New York City og slagmarkens grusomheter.

Tredje lydbok i serien om Syrinpikene.

Uforglemmelig om tapt kjærlighet, familiehemmeligheter og appelsiner – fra solfylte Sevilla

Appelsinlunden
av Rosanna Ley
Lest av Inger Gundersen

Holly elsker appelsiner og å lage appelsinmarmelade, og åpner derfor en butikk for formålet. Når hun inviterer sin motvillige mor Ella til Sevilla for å skaffe produkter til butikken, avdekkes en gammel oppskrift på spansk appelsinkake som Ella har holdt skjult.

En fascinerende historisk roman med handling fra første verdenskrig og i dag

En sommer i Hellas
av Patricia Wilson
Lest av Runa Eilertsen
Kommer 20. juni


I 1916 melder den 18 år gamle sykepleieren Gertie seg frivillig til tjeneste under første verdenskrig. Hun blir sendt til Hellas ombord på sykehusskipet Britannic, men opplever krigens grusomheter og en katastrofe på veien til Lemnos. I 2019 kommer Summer over eiendeler som tilhørte oldemoren Gertie, inkludert en sykepleieruniform og lydopptak av dagbøkene hennes.

Hjertevarmt og inspirerende fra den franske rivieraen

Den franske villaen
av Jennifer Bohnet
Lest av Bodil Vidnes-Kopperud
Kommer 3. juli

Carlas 50-årsdag nærmer seg med stormskritt idet hennes verden plutselig snus fullstendig på hodet. Etter å ha mistet moren sin, og oppdaget at ektemannen nok en gang har en affære, finner hun ut at hun trenger en skikkelig pause. Et brev fra en ukjent tante i Sør-Frankrike blir hennes sjanse.

Hjerteskjærende og vakker

Jenta fra toget
av Irma Joubert
Lest av Ingrid Vollan
Kommer 10. juli

Under andre verdenskrig kjemper Jakób Kowalski og den polske motstandsbevegelsen. Når seks år gamle Gretls er eneste overlevende etter en mislykket sabotasjeaksjon, tar Jakób henne under sine vinger. Men hun kan ikke bli værende hos ham for alltid. Snart blir hun sendt til Sør-Afrika, der hun må skjule sin jødiske bakgrunn.


Flere lyttetips? Se også: Disse lydbøkene kan du strømme eksklusivt med Storytel i sommerSommerens beste romaner på lydbokDe beste krim- og spenningsbøkene på lydbok i sommer og 9 eventyrlige lydboktips til barna i sommer.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: