Aktuelt Barn og ungdom Boktips Dokumentar Romaner

Seks skeive lydbøker i anledning Pride 2023

Juni er Pride-måned, og verden over feires skeiv kjærlighet og mangfold. Samtidig kjempes fortsatt viktige kamper året rundt. I 2023 er det viktigere enn noen gang å markere skeives rett til å elske og til å være. Vil du også lytte deg opp på skeiv litteratur og skeive perspektiver har vi samlet seks gode lydbøker til deg. God Pride!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Hjertevarm, trist og tankevekkende Booktok-sensasjon

Begge dør til slutt
av Adam Silvera
Lest av Jonas Hoff Oftebro, Odin Waage og Carl Martin Eggesbø
Kommer 14. juli

En høstkveld får Mateo Torrez og Rufus Emeterio en telefon fra den mystiske organisasjonen Deathcast om at de skal dø i løpet av de neste tjuefire timene. Begge går inn på en venne-app for å finne en å tilbringe de siste timene av livene sine med – men ingen av dem hadde forventet å få så mye mer enn bare en venn.

Om mobbing, homohelberedelse og eventyrlig design

Halvor Bakke: Mitt rom
av Svein Tore Bergestuen
Lest av Halvor Bakke
Kommer 12. juli

Halvor Bakke åpner døren til sitt eget rom, og vi får høre om oppveksten hans som odelsgutt på Bakke gård i Stavern, om såre skoleår med mobbing og om hans gryende erkjennelse av å være homofil – og med det frykten for å brenne i helvete, slik pastoren i det frikirkesamfunnet Bakke-familien tilhørte sa ville skje med sånne som ham.

En rik og underholdende generasjonsroman

Jeg tror du hadde likt Ulrik
av Jonas Sundquist
Lest av Jonas Strand Gravli

Theodor vaker fra kollokvie til fest, drikker IPA og bor i en mørk hybel i Oslo. Ingen vet at han er homofil. Da han treffer Ulrik, tør han ting han før har skjøvet vekk. Det blir starten på et dobbeltliv.

Hvordan er det å få barn når man er to forelskede pappaer?

To pappaer
av Knut Ivar H. Pelerud, Kjartan P. Haugen og Aina Kristiansen
Lest av forfatterne

I august 2019 ble Knut Pelerud og Kjartan Haugen foreldre til Olivia Quinn. Surrogaten var amerikanske Megan, og fødselen på sykehuset ble svært dramatisk. Prosessen i forkant hadde vært enorm, og nå sto de midt oppe i en situasjon hvor alt de hadde drømt om og kjempet for, kunne bli tatt fra dem.

Om livet i Hollywood på 50-tallet, uventet vennskap, skruppelløs ambisjon og stor, forbudt kjærlighet

Evelyn Hugos syv ektemenn
av Taylor Jenkins Reid
Lest av Siv Charlotte Klynderud

Da den glamorøse Hollywood-stjernen Evelyn Hugo kontakter henne og vil at Monique skal skrive ned hennes livs historie, kunne ingen blitt mer overrasket enn Monique selv. Hvorfor har Evelyn Hugo valgt henne?

En gripende oppvekstskildring, en fortelling om maskulinitetens grenser og om farene ved å elske noen for høyt

Unge Mungo
av Douglas Stuart
Lest av Odin Waage
Kommer 26. juli

Mungo og James burde ikke være venner, og langt mindre kjærester. I et hypermaskulint og voldsherjet Glasgow der protestanter og katolikker holder seg på hver sin kant, er de to tenåringenes følelser for hverandre uakseptable. Drømmen om å komme seg vekk krasjer hele tiden med angsten for å bli oppdaget.


Flere lyttetips? Se også: Disse lydbøkene kan du strømme eksklusivt med Storytel i sommerSommerens beste romaner på lydbokDe beste krim- og spenningsbøkene på lydbok i sommer og 9 eventyrlige lydboktips til barna i sommer.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: