Aktuelt Boktips Krim

Storytels store sommerguide: De beste krim- og spenningsbøkene på lydbok i sommer

Sommerferien er ikke bare sol og iskrem. For krimelskere er det også tid for grusomme drap og skjulte hemmeligheter. Utforsk spennende nye krimbøker på lydbok i Storytel denne sommeren og la deg fenge av mørke mysterier og dype skoger. Husk solkrem, hodetelefoner og en dose spenning, og nyt en sommerferie fylt med uventede vendinger og nervepirrende opplevelser. Her er våre beste tips.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Om hvordan ugjerninger i nære relasjoner kan utløse desperate handlinger, påføre uopprettelige skader, og lede til menneskers undergang

De nakne
av Øistein Borge
Lest av Dennis Storhøi
Kommer 9. juli

Den norske filmregissøren Thor Sinding blir funnet skutt og drept i Danmark, i det han nettopp har avsluttet en true-crime serie om en uoppklart drapssak fra 2001, kjent som «pornodrapene i Aarhus».

En seriemorder det er umulig for Joona Linna å stoppe?

Edderkoppen
av Lars Kepler
Lest av Haakon Strøm
Kommer 25. juni

For tre år siden mottok Saga Bauer en drapstrussel rettet mot Joona Linna. Men tiden gikk og trusselen bleknet, helt til nå, når en bestialsk seriemorder slår til.

Dette er niende lydbok om Joona Linna.

Et historisk, intelligent og grotesk Stockholmsportrett

1795
av Niklas Natt och Dag
Lest av Christoffer Staib

Dette unike, historiske portrettet av den svenske hovedstaden byr på intelligente og groteske krimhistorier, der byen Stockholm er like mye hovedkarakter som menneskene.

Tredje og siste lydbok i Bellman noir-trilogien.

Fascinerende krimroman fra feelgod-dronningen Lucinda Riley

Mordene på Fleat House
av Lucinda Riley
Lest av Anne Ryg
Kommer 21. juni

En elev ved en privat, engelsk internatskole blir funnet død. Det viser seg at skolen skjuler hemmeligheter mørkere enn man kan forestille seg.

Endelig er Lisbeth Salander tilbake!

Havørnens skrik
av Karin Smirnoff
Lest av Ivar Nergaard

Utenfor medias søkelys pågår det en rovdrift i Norrland, dagens ville vesten, hvor rike storkonsern ikke sparer på noe for å få tilgang til naturressurser og landområder. Mikael Blomkvist setter seg på toget til Älvsbyn for å delta i datterens bryllup, men blir dratt inn i hendelser som setter både han og hans familie i fare.

Syvende lydbok i Milennium-serien.

Spillet er i gang. Det er også uret på bombedisplayet som henger rundt statsministerens hals

En nasjon i sjakk
av Johan Høst
Lest av Nils Ole Oftebro

Norges statsminister blir kidnappet. Terroristen stiller bare ett krav. At politikerne som sitter ved makten, spiller et sjakkparti om statsministerens liv.

Kultklassikeren bak storfilmen

Den grønne mil – del 1
av Stephen King
Lest av Ola Otnes
Kommer 16. juni

Den nye innsatte i E-blokken i statsfengselet Cold Mountain har kroppen til en gigant, hjernen til et barn og er dømt for en grusom forbrytelse. Men er han skyldig?

Dette er den første lydboken i Den grønne mil. Alle de seks lydbøkene slippes annen hver uke gjennom sommeren.

En følelsesladet psykologisk thriller i toppklasse

Marta sover
av Romy Hausmann
Lest av Anne Bolette Stang Eng
Kommer 18. juli

Det er mange år siden Nadja Kulka ble dømt for en grusom forbrytelse. Hun har sonet straffen sin. Det er ingenting hun heller vil enn å leve et vanlig liv: bo i en hyggelig leilighet, ha fast jobb, noen få venner … Men da en av vennene hennes, den vakre og frisinnede Laura, dreper kjæresten sin, ber hun Nadja om hjelp.

Ny Feber-lydbok!

Natteløperen
av Karin Fossum
Lest av Kim Haugen
Kommer 2. juli

Etterforsker Eddie Feber er et kraftfelt på jobb, og hjemme har han et hus fullt av unger og en kone som er krimforfatter. Flere mennesker i byen får besøk om natten av en lysende skikkelse med et våpen i hendene. Feber har ikke mye å gå etter, annet enn en lapp med et tall.

Dette er andre lydbok i krimserien om Eddie Feber.

En sterk thriller om en verden der vold og hevn truer, men der også omsorg og forsoning er mulig

Hund uten grav
av Torkil Damhaug
Lest av Ivar Nergaard

Gina Witt, feminist og TV-kjendis, beundres og hates for sitt aktualitetsmagasin på NRK. Kort tid etter en episode om overgrep blir hun funnet drept av datteren til den tidligere stjerneadvokaten Fred Rivers.

Ingen blir spart i et samfunn der gjengkriminaliteten tar overhånd

I dine hender
av Malin Persson Giolito
Lest av Haakon Strøm
Kommer 16. juli

Allerede en time etter alarmanropet blir 14 år gamle Dogge hentet til avhør. Billy, hans jevnaldrende venn, har blitt skutt på lekeplassen der de pleide å henge da de var små, og Dogge holdt pistolen.

Sjarmerende og underholdende thriller fra spenningsmesteren Harlan Coben

Win
av Harlan Coben
Lest av Espen Reboli Bjerke
Kommer 4. august

For tjue år siden ble arvingen Patricia Lockwood kidnappet under et ran på familiens eiendom, og holdt fanget i flere måneder. Hun slapp unna, det samme gjorde kidnapperne med gjenstandene som ble stjålet. Windsor Horne Lockwood III, eller Win som han også blir kalt, blir trukket inn i saken.

Nervepirrende og spennende om en tidligere statsminister med en skyggeside

Skyggen
av Robert Harris
Lest av Trond Teigen

En profesjonell ghosthwriter får muligheten til å skrive memoarene til Storbritannias nylig avgåtte statsminister. Han griper sjansen, men det tar ikke lang tid før han oppdager at hans forgjenger på prosjektet døde under svært mistenkelige omstendigheter.

Et klaustrofobisk drapsmysterium

Den siste festen
av Clare Mackintosh
Lest av Kjersti Idem
Kommer 30. juli

På nyttårsaften har Rhys Lloyd et hus fullt av gjester. Feriehusene hans ved Mirror Lake er en suksess, og han har sjenerøst invitert landsbybeboerne til å drikke champagne sammen med sine velstående nye naboer. Men ikke alle er der for å feire. Ved midnatt kommer Rhys til å flyte død rundt i det iskalde vannet i innsjøen.

Hevn er en sterk drivkraft

Bjørnen sover
av Emelie Schepp
Lest av Anne Ryg
Kommer 27. juli

En mann blir funnet brutalt myrdet i huset sitt, som ligger avsides til i skogen. Inni den skadde kroppen finner de en kosebamse som leder politiet til Filippa Falk – en tidligere politietterforsker som etter en grusom tragedie lever med hemmelig identitet.

Jack Reacher står overfor den mest risikable jobben noensinne

Heller dø
av Lee Child
Lest av Haakon Strøm
Kommer 4. juli

Jack Reacher går hvor han vil, når han vil. Denne morgenen treffer han på en FBI-agent som trenger hjelp til å finne broren, som har rotet seg borti noe ekstremt farlig.

Dette er 27. lydbok i serien om Jack Reacher. Alle lydbøkene i serien kan høres hver for seg.

Første lydbok i en ny serie med Henrik «The Killer» Hedin i hovedrollen

Død for deg
av Mikaela Bley
Lest av Espen Reboli Bjerke
Kommer 23. juli

Caroline og Gustav er det perfekte paret som har alt: familie, lykke, suksess, penger, stort sosialt nettverk og mange som følger drømmelivet deres på sosiale medier. Så forsvinner gravide Caroline og parets to små døtre sporløst, og omstendigheter rundt forsvinningen forvirrer politiet.


Flere lyttetips? Se også: 9 eventyrlige lydboktips til barna i sommer, De beste romanene på lydbok i sommer og Disse lydbøkene kan du strømme eksklusivt i Storytel i sommer.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: