Aktuelt Barn og ungdom Boktips

Storytels store sommerguide: 9 eventyrlige lydboktips til barna i sommer

En lang sommerferie blir enda bedre med mange gode lydbøker å boltre seg i – særlig for barna! Enten dere skal på bilferie, tilbringe tid i hagen eller slappe av på stranden, er lydbøker en fantastisk måte å underholde barna og gi dem en minnerik sommer. Her får du den ultimate guiden til spennende lydboktips som kan inspirere barnas fantasi og ta dem med på på magiske eventyr gjennom solfylte dager. God lytting!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Vet du hvem som er Kaptein Sabeltanns venner og fiender? Her møter du dem!

Kaptein Sabeltann – Venner og fiender på de syv hav
av Terje Formoe
Lest av Tobias Severinsen, Audun Meling og Jon Erik Myhre
Passer for: 3-6 år
Kommer 12. juni

Langemann, Pinky, Pelle og Pysa, Skalken, Benjamin, Grusomme Gabriel, Greven av Gral og mange flere. I denne lydboken blir du kjent med de spennende karakterene i Kaptein Sabeltanns verden.

Dette er den første av tre lydbøker om Kaptein Sabeltann som kommer i Storytel i sommer. Andre bok, Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame kommer 12. juli og Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn kommer 12. august.

Jakten på gullosten fortsetter …

Musse og Helium – Eventyret i Lindrizia
av Camilla Brinck
Lest av Guri Schanke
Passer for: 6-9 år
Kommer 14. juni

I den tredje lydboken om Musse og Helium får du bli med de små musene inn i enda en magisk verden – vinterlandet Lindrizia, som er prinsessen Frahs vakre rike. Men det skumle snømonstret Galaha bor også her. Om han får fatt i Musse og Helium er eventyret deres over!

Tredje lydbok om Musse og Helium. I løpet av sommer kommer også I duejegernes grep 14 juli, og Den siste kampen 14. august.

Nye lydbøker om den geniale oppfinneren Kokosbananas!

Kokosbananas og Halloweenforvandleren
av Rolf Magne G. Andersen
Lest av forfatteren
Passer for: 0-6 år
Sesongstart 22. juni!

Kokosbananas gleder seg til å gå knask eller knep på Halloween, men når Mamma Banana gir ham lov til å gå til bare tre av nabohusene må han lage det beste Halloween-kostymet noensinne så han får ekstra mye godteri.

I løpet av sommeren kommer det hele fem nye lydbøker i serien om den helsprø oppfinneren Kokosbananas! Én ny lydbok slippes hver uke.

Denne gangen har Gutta i trehuset laget en vitsebok som er så morsom at de holder på å le seg i hjel av sine egne vitser

Gutta i trehuset dør (nesten) av sine egne vitser
av Andy Griffiths
Lest av Erlend Klarholm Nilsen
Passer for: 9-12
Kommer 15. juni

Er du en av mange lyttere som har ventet på en lydbok som kan gi deg latterkrampe? En lydbok som rett og slett kan få deg til å le deg i hjel? Fortvil ikke: Her er den!

I løpet av sommeren kommer tre nye lydbøker om Gutta i trehuset! Gutta i trehuset forteller vitser til de får lattersjokk kommer 15. juli, og Gutta i trehusets ekstremt korrekte faktabok om kroppen kommer 15. august.

Om alt det nye man må lære seg når man får kjæledyr

Karsten får en katt
av Tor-Åge Bringsværd
Lest av Inger Gundersen
Passer for: 0-6 år
Kommer 9. juni

Karsten får en katt! En nydelig liten kattunge, gulbrun i fargen og med en svart flekk rundt det ene øyet. Kattungen skal hete Leo. Karsten og pappa låner mange kattebøker på biblioteket, for det er veldig mye nytt å lære seg når man har fått kjæledyr.

Dette er trettende lydbok om Karsten og Petra. I løpet av sommeren kommer også Karsten må ha lapp 9. juli, og Karsten og Petra lager museum 9. august

Et uoffisielt Minecraft-eventyr

Invasjonen av Oververdenen
av Mark Cheverton
Lest av Jon Arne Arnseth
Passer for: 9-12 år
Kommer 30. juni

Han elsker Minecraft, men det han liker aller best er å ødelegge spillet for andre. Fanget i spillet oppdager Gameknight noe ikke engang programmererne har oppdaget: Zombiene og de ekle krypene er virkelige!

Dette er første lydbok i Gameknight999-serien. Andre lydbok i serien, Slaget om Underverdenen kommer 30. juli. Tredje lydbok, Møtet med dragen, kommer 30. august.

Gjør deg klar for tidenes fotballkamp med Reven og Grisungen!

Grisaldo
av Bjørn F. Rørvik
Lest av forfatteren
Passer for: 3-6 år

Reven og Grisungen spiller fotball på Reveløkka. Men på stillingen 5-0 har Grisaldo fått nok av Bertil Fox og hans driblinger og scoringer og kjepphøye kommentarer. Han legger opp!

Når sommerferien ikke blir helt som man har sett for seg

Endelig sommer, Rikka
av Maiken Nylund
Lest av Camilla Belsvik
Passer for: 9-12 år
Kommer 25. juni

Endelig er det sommerferie, men Jimmy har flyttet og vil ikke være kjæreste med Rikka mer. Pappa må jobbe, Liva gidder ingenting og plutselig skal alle søskenbarna andre ting i ferien. Det er egentlig bare Rikka som skal være hos farmor i to uker – sånn som det alltid har vært.

Dette er den fjerde lydboken om Rikka.

Møt huleboer-geniet Herman Hule

Herman Hule – Dinosaurdalen
av Kyle Mewburn
Lest av Scott Maurstad
Passer for: 6-9 år
Seriestart 17. juni!

Bli med til Dinosaurdalen, der den geniale steinaldergutten Herman Hule bor sammen med den ikke spesielt smarte stammen sin. Herman finner imidlertid en uventet venn i en meget høyt utviklet T. rex.

Dette er første lydbok i serien om Herman Hule i Dinosaurdalen. 7 nye lydbøker slippes i løpet av sommeren, én i uka.


Flere sommerlyttetips? Se også: Sommerens beste romaner på lydbok, De beste krim- og spenningsbøkene på lydbok i sommer og Disse lydbøkene kan du strømme eksklusivt med Storytel i sommer.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: