Aktuelt Boktips Nyheter fra Storytel

Lytt til en Storytel Awards-vinner!

Den 3. mai ble lydbokprisen Storytel Awards delt ut for første gang i Norge, og det er en glede å presentere årets vinnere! Prisen skal hylle lydboken og de som bringer den til live, nemlig innleserne som i løpet av året har fått det norske folkets hjerter til å banke litt ekstra. Det ble kåret vinnere i seks kategorier: Sakprosa, Underholdningsromaner, Barn og ungdom, Romaner og Åpen klasse: Innlesing av egen bok. Under får du tips til lydbøker lest av vinnerne. God lytting!

Foto: Astrid Pauline Toldnes

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager


Vinner: Sakprosa

Trude Eker

Trude Eker jobber som innleser, underviser i qigong og yoga, og veileder andre innlesere hos NLB. Hun er utdannet i journalistikk, kreativ skriving og sangpedagogikk, og har tidligere jobbet som journalist i NRK Radio.

Utvalgte lydbøker:

Demokratiets svanesang
av Anne Applebaum
Lest av Trude Eker

Demokratier er under angrep over hele verden, og autoritære styresett er på fremmarsj. Journalist og historiker Anne Applebaum forklarer hvorfor.

Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok
av Marianne Mjaaland
Lest av Trude Eker

Psykiater og overlege Marianne Mjaaland retter søkelyset mot seg selv, i en berørende bok om menneskesinnet.

Vinner: Underholdningsromaner

Hedda Munthe

Hedda Munthe er skuespiller og stemmeskuespiller. Hun har lest inn lydbøker i over 15 år, og hun har jobbet som sykehusklovn siden 2013. Munthe var med å starte teaterkompaniet Teater Spillebrikkene i 1998, som har produsert og turnert med over 20 forestillinger siden oppstarten.

Utvalgte lydbøker:

Den savnede søsteren
av Lucinda Riley
Lest av Hedda Munthe

Familien D’Apliése er omsider på sporet av søster nummer syv, den savnede søsteren. Jakten fører dem til New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Men den siste søsteren forsvinner stadig like før de nærmer seg, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet.

Syvende lydbok i serien om De syv søstre.

Et hjerte av gull
av Florence McNicoll
Lest av Hedda Munthe

Kathy er en sporty dame som har god kontroll over livet sitt – slik framstår hun i hvert fall utad. Men i virkeligheten sørger hun fremdeles over ektemannen som døde for flere år siden, og det er vanskelig å fylle dagene. Hun er fryktelig ensom, men på selveste julaften fører et tilfeldig møte henne til et omplasseringshjem for hunder og katter.

Vinner: Barn og ungdom

Silje Hagrim Dahl

Silje Hagrim Dahl er skuespiller og stemmeskuespiller, og har gitt norsk stemme til en rekke filmer og TV-serier, i tillegg til å ha lest inn flere lydbøker i Storytel.

Utvalgte lydbøker:

Nelly Rapp og trollkjerringa
av Martin Widmark
Lest av Silje Hagrim Dahl

Når postbud og politi begynner å forsvinne sporløst, blir monsteragentene Nelly Rapp og Valle tilkalt for å løse mysteriet. Som vanlig klarer de å finne ut hvorfor folk helt siden midten av 1800-tallet har forsvunnet sporløst når de besøkte det gamle gjestehuset i skogen.

Lydbok 21 i serien om monsteragenten Nelly Rapp.

De stjålne barna
av Jo Salmson
Lest av Silje Hagrim Dahl

Sol er foreldreløs og bor hos en rik familie på landsbygda. Hun hjelper til i kjøkkenet og leker med sønnen i huset og vennen hans. Så en dag får Sol høre sannheten: Hun er bare en slave. Da hun var liten ble hun røvet fra foreldrene sine fordi hun er av Heksefolket.

Første lydbok i serien om Heksefolket.

Vinner: Åpen klasse: Innlesing av egen bok

Abid Raja

Abid Raja er advokat, Venstre-politiker og tidligere kultur- og likestillingsminister i Solberg-regjeringen. Han mottok Bokhandlerprisen 2021 for Min skyld.

Min skyld
av Abid Raja
Lest av forfatteren

Brutalt ærlig om en oppvekst med sykdom og vold, en turbulent klassereise og frigjøring fra skam.

Vinner: Romaner

Anderz Eide

Anderz Eide er skuespiller, utdannet ved Bergen Teaterskole. Han har arbeidet ved flere av landets teatre, og hatt roller på film og TV.

Eit nytt namn
av Jon Fosse
Lest av Anderz Eide

Kunstmålaren Asle bur åleine på Dylgja nord for Bjørgvin. Han har stort sett berre kontakt med grannen Åsleik, ungkar og fiskarbonde. I Bjørgvin bur ein annan Asle, også han er kunstmålar. Dei to Aslane er vener og på eit vis dobbeltgjengarar, to versjonar av det same livet. 

Tredje lydbok i Septologien.

Team Tuva
av Marit Eikemo
Lest av Anderz Eide

Ingen kjem upåverka frå eit møte med Tuva. Noko ligg alltid igjen: ein smittande latter, litt større sjølvtillit, ein kraftig irritasjon, ein trong til å pakke saman for dagen og dra heim til kona – eller avgjerda om å satse på draumen sin, ein gong for alle.

Vinner: Krim og spenning

Ivar Nergaard

Ivar Nergaard er skuespiller, tekstforfatter, musiker og en svært erfaren innleser av lydbøker. Han har også vært programleder for TVNorges Skjult kamera, spilt sitcom på TV2 og hatt eget humorprogram med Adamseplene på NRK TV.

Grenseløs
av Jørn Lier Horst
Lest av Ivar Nergaard

En gruppe mennesker har funnet hverandre på internett, og i samarbeid forsøker de å løse en forbrytelse: Drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson i Spania.

Lydbok 16 i serien om William Wisting.

Ulven
av Samuel Bjørk
Lest av Ivar Nergaard

To unge gutter blir funnet drept, og Holger Munch får hjelp av Mia Krüger, en ekstremt talentfull politistudent.

Fjerde lydbok i serien om Holger Munch og Mia Krüger.


Vil du ha flere lyttetips? Les også: Krim og spenning i mai – 10 krimnyheter på lydbok du ikke vil gå glipp av.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: