Aktuelt Boktips Krim

Krim og spenning i mai – 10 krimnyheter på lydbok du ikke vil gå glipp av

Endelig er det mai, og i år betyr det haugevis av spennende krimnyheter i Storytel. Frister det med medrivende mysterier og grusomme kriminalsaker, mens du selv slapper av i solveggen, rydder i boden, går en tur blant blomstrende kirsebærtrær eller vasker et siste vindu? Da er det bare å glede seg, for nå fylles appen med en rekke spennende og fryktinngytende godbiter! Her er våre beste forslag til krimbøker du kan sluke i tiden fremover.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Alt kommer for en dag når gamle synder fra fortiden kommer frem i lyset

Gjøkungen
av Camilla Läckberg
Lest av Bodil Vines-Kopperud

To grusomme hendelser, tilsynelatende uten forbindelser, ryster Fjällbacka. Først blir en kjent fotograf funnet drept i utstillingslokalet sitt. Deretter rammes den kjente forfatteren Henning Bauers familie av et trippeldrap.

Ellevte lydbok om Erica Falck og Patrik Hedström.

Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver?

Løgnere
av Trude Teige
Lest av Nina Woxholtt

En mann pisser på en gravstein. En liten gutt har hengt en katt i et tre. Gamle levninger av et menneske blir funnet i Nordmarka. I en liten idyllisk veistump fører en forbrytelse til at mørke hemmeligheter blir avslørt. Alt henger sammen.

Syvende lydbok om journalisten Kajsa Coren.

Niende lydbok om Anton Brekke

Cassandra-saken
av Jan-Erik Fjell
Lest av Helge Winther-Larsen

Cassandra Gran blir funnet drept i sin egen leilighet. Gjerningsmannen blir raskt identifisert og dømt. Et år senere oppsøker søsteren hans den tidligere kriposetterforskeren Anton Brekke og ber om hjelp til å bevise brorens uskyld.

Niende lydbok om Anton Brekke.

William Wisting er tilbake

Forræderen
av Jørn Lier Horst
Lest av Ivar Nergaard

Ti hus blir tatt av et skred i Larvik. Gjennom natten blir det klart at ulykken ikke har krevd menneskeliv. Neste dag blir det likevel funnet en død mann i rasmassene, men undersøkelser viser at han døde minst 48 timer før raset gikk. Wisting blir satt til å lede en felles etterforskningsgruppe, men snart blir det klart at det sitter minst én forræder rundt etterforskerbordet.

Lydbok 17 om William Wisting.

At det finnes farlige menn i verden er noe alle vet, men finnes det også farlige kvinner?

Fremmedlegeme
av Unni Lindell
Lest av Ane Dahl Torp
Slippes 21. mai

Lilja og Betzy er blant kvinnene som gjemmer seg for sine voldelige menn på en jordbærgård i indre Østfold. Stedet er driftet på ideell basis av en kvinne i 60-årene. Hun gjør alt for å hjelpe. Eller gjør hun det? En dag oppdager Lilja overvåkningskameraer i trærne. Og seks år gamle Bambi går i søvne en natt og finner noe fryktelig i skogen.

Andre lydbok om politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø.

Antihelten Bjørn Beltø tar opp jakten på Odins opprinnelse

Metusalem-prosjektet
av Tom Egeland
Lest av Duc Mai-The
Slippes 28. mai

Bjørn Beltø leder utgravningen av en vikinggrav på et norsk høvdingsete da de finner et skjelett som ikke har noe i graven å gjøre. Det viser seg at de har snublet over et mysterium der linjene trekkes mellom gammeltestamentlige myter og norrøn mytologi.

Tiende lydbok om Bjørn Beltø.

Frankie leter etter savnede som resten av verden har glemt

Før hun forsvant
av Lisa Gardner
Lest av Ingrid Vollan
Slippes 29. mai

Frankie Elkin er tørrlagt alkoholiker og angrer på mye hun har gjort i livet. Men nå bruker hun tiden til å lete etter savnede, de politiet har gitt opp å finne og omverdenen ikke lenger bryr seg om. En ny sak bringer henne til et røft nabolag i Boston der Angelique Badeau, en haitisk tenåring, forsvant fra skolen noen måneder tidligere.

Alle har en mørk side

Det siste stykket hjem
av Ørjan N. Karlsson
Lest av Christoffer Staib

En mann reiser rundt i Skandinavia i bobil, og i sporene hans forsvinner unge kvinner. I Bodø ligger 19 år gamle Iselin Hanssen i hardtrening for å oppfylle drømmen om å komme inn på Politihøgskolen. Hun vender aldri tilbake etter en lang løpetur opp Keiservarden. Den erfarne politietterforskeren Jakob Weber får denne tragiske forsvinningssaken på bordet, og løsningen virker opplagt.

Første lydbok i serien om Jakob Weber.

Koronapandemien er trusselen, men det er mennesket som dreper

Den svarte svanen
av Ingrid Berglund
Lest av Kristine Rui Slettebakken

Den unge dødsboadvokaten Oda Krohg og hennes aldrende assistent, Reidar Simonsen. De er begge forlatt av sine egne, og den felles etterforskningspraksisen deres er et ikke helt vellykket forsøk på å stable seg på beina igjen. Så kommer en syk kvinne inn døren med et siste ønske før hun skal dø. Mot bedre vitende tar de oppdraget; å finne kvinnens sønn som angivelig druknet for fem år siden.

Den første lydboken om politimannen Rolf Randen

Red Mercury
av Rune Timberlid
Lest av Trond Høvik

Politimannen Rolf Randen er på veg frå Fodnes til Mannheller då ferja blir kapra av terroristar. Terroristane truar med å sprenge ferja, og samstundes som Randens kollegaer jobbar febrilsk på land, prøver han å gjere det han kan frå innsida.

Første lydbok i serien om Rolf Randen. Det slippes åtte lydbøker i serien, én annen hver dag.


Flere krimtips? Les også: Årets beste påskekrim på lydbok.

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d