Barn og ungdom Boktips

Storytels store påskeguide: Årets påskelytting til barna

Påsken blir ikke det samme uten en spennende lydbok. Dette gjelder også for de yngste! Her er fem tips til altoppslukende lydbøker barna kan bryne seg på i påsken – som passer perfekt til bilturen, påskeverkstedet, en rolig stund på kvelden eller en regnværsdag på hytta i påsken 2023. God lytting!

PS: husk at du kan laste ned til offline-modus hvis du tilbringer påsken et sted med dårlig dekning!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager


Hvem kan stoppe monstrene fra å ødelegge landet, og bryte forbannelsen som er kastet over Avantia?

Beast Quest – Ilddragen Ferno
av Adam Blade
Lest av Fridtjof Stensæth Josefsen
Passer for barn fra 6 til 12 år

Blir med på en heroisk ferd gjennom et eventyrlig kongerike fullt av magiske trollmenn, skumle monstre og modige helter. Første lydbok i Beast Quest-serien som har gått sin seiersgang verden over, og som allerede er elsket av gamere. Andre lydbok i serien, Sjøormen Sepron, slippes 5. april.

Legendarisk detektivserie for unge

Frøken Detektiv
av Carolyn Keene
Lest av Ine Finholt Jansen, Cathrin Gram, Hedda Sandvig
Detektivserie for unge mellom 9 og 15 år

Hvilken bedre anledning enn påsken til å lytte seg gjennom denne godbiten fra arkivet? Med en lang karriere som strekker seg fra 30-tallet til i dag, har den legendariske detektiven Nancy Drew god erfaring med å løse mysterier. 

En paranormal grøsserserie for barn mellom 12 og 15 år

Den sorte bruden
av Anne Elvedal
Lest av Anne Bolette Stang Eng
Passer for barn fra 12 til 15 år

Helenes fostersøster forsvinner sporløst på vei hjem fra butikken. Da Helene får vite at søsteren skal ha prøvd et åndebrett kvelden før hun forsvant, trosser hun advarselen om å aldri ta i bruk sine evner til å kommunisere med døde. Mørke krefter settes i gang og Helene dras inn i et spill hun ikke har kontroll over. 

Andre lydbok i serien Dødens spill.

Bli med hundebestevennene på eventyr

Faster Los hemmelighet
av Eva Dahlgren
Lest av Henriette Steenstrup
Passer for barn fra 6 til 9 år

Lars og Urban reiser til et land langt bortenfor India for å besøke Faster Lo, men når de kommer dit er hun forsvunnet. Letingen etter henne leder dem ut på farlige eventyr.

Andre lydbok i serien om bestevennene Lars og Urban.

Pøbelduoen slår til igjen

Villmarkens sønner
av Jory John og Mac Barnett
Lest av Sibeth Hoff
Passer for barn fra 9 til 12 år

Miles og Niles kunne hatt en rolig sommerferie i skogen. De kunne lyttet til fuglesangen, spist is og kost seg i sommersolen. Men når bølla Josh Barkin danner en ny klubb på den militære sommerleiren sin, blir fristelsen for stor.

Tredje lydbok i serien om pøblene Miles og Niles.

Tredje lydbok i den hysterisk morsomme serien om Benny Bark

Benny går amok
av Tom Erik Fure
Lest av Scott Maurstad
Passer for barn fra 9 til 12 år

Benny fyller år og får tidenes bursdagsgave: en luksushelg på Melkeveien Hotel & Resort i Tjessdalen – verdenskjent for sine UFO-fenomener. I kjent stil går ingenting som planlagt, når det viser seg at Benny faktisk ikke skal bo på luksushotell, men på en falleferdig UFO-leir.

Tredje lydbok i serien om Benny Bark.


Vil du ha flere lyttetips? Les også 5 lydbøker som redder bilturen for barna 2022, 6 tips til spennende påskekrim for barn 2021, Lydbøkene du bør ta med deg på påskeferie 2023 eller Årets beste påskekrim på lydbok 2023.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d