Aktuelt Boktips Krim

Storytels store påskeguide: Årets beste påskekrim på lydbok

Påsken er krimlitteraturens høytid – der bloddryppende, bestialske drap og blodspor i snøen lever side om side med koselige påskequizer og lodne påskekyllinger. Den særnorske påskekrim-tradisjonen lar seg kombinere med kvikk lunsj og appelsin, og nytes best i solveggen. Her er våre beste tips til påskekrimmen du bør fylle ørene dine med i påsken 2023. God lytting!

PS: husk at du kan laste ned til offline-modus hvis du tilbringer påsken et sted med dårlig dekning!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager


Ken Follett: Aldri

Aldri
av Ken Follett
Lest av Helge Winther-Larsen

I denne politiske thrilleren forestiller Ken Follett seg det ufattelige: den overhengende trusselen om utbruddet av tredje verdenskrig, som en konsekvens av en global krise. Lytteren vet ikke om verdenskrigen vil inntreffe før aller siste side. Romanen er rik på autentiske detaljer, fra det brennende hjertet av Sahara-ørkenen til de innerste maktkamrene i verdens store hovedsteder.

Sesongstart! Monica N. Yndestad: Drapsmysterier

Drapsmysterier
av Monica N . Yndestad
Lest av Lasse Lindtner

I true crime-serien Drapsmysterier får du fortellinger om norske drap, basert på øyenvitner, avisartikler og rettsdokumenter. Det finnes allerede 18 lydbøker i serien, og seks nye lydbøker; Omstreiferen, Skulle bare møte kjæresten, Skjelettet i bedehuset, Hustrudrap, Skuddene på Maxime og Den fjerde mannen slippes én hver dag i løpet av påsken, fra 2. til 7. april.

Sofie Sarenbrant: Emma Sköld-serien

Emma Sköld-serien
av Sofie Sarenbrant
Lest av Anne Ryg

Syndebukken er sjette og siste lydbok i Sofie Sarenbrants populære og fengslende krimserie om den unge og ambisiøse etterforskeren Emma Sköld. Sarenbrant har blitt kåret til «Årets krimforfatter» i Sverige i både 2019 og 2020 for sine virkelighetsnære, smarte historier med høyt tempo og driv. Lydbøkene i serien i rekkefølge er Hvil i fred, Andre åndedrag, Visning, Avdeling 73, Tiggeren og Syndebukken.

Barry Eisler: Livia Lone

Livia Lone
av Barry Eisler
Lest av Nina Woxholtt

Livia Lone jobber i sedelighetsavsnittet i Seattle-politiet og er godt kjent med monstrene hun er ute etter. Som barn ble hun og søsteren Nason solgt til menneskehandlere i hjemlandet Thailand og fraktet til USA. Nason forsvant. Det å finne søsteren var det eneste som fikk Livia til å bite tennene sammen og holde ut. Årene har gått, men Livia har aldri sluttet å lete. Da et nytt spor gir nytt håp om å finne Nason, innser Livia at hun må overskride sine egne grenser.

Andre lydbok i serien om Livia Lone, Nattmarkedet, kommer 12. april.

Paula Hawkins: Ut i vannet

Ut i vannet
av Paula Hawkins
Lest av Nina Woxholtt

Jules tok ikke telefonen da søsteren Nel ringte i dagene før hun døde. Nå er Nel død. De sier at hun hoppet. Og Jules har kommet tilbake til det ene stedet hun hadde sverget på at hun aldri skulle komme tilbake til. Hun er redd, veldig redd. Hun er redd for sine fortrengte minner, for det gamle Møllehuset, fordi hun vet at Nel aldri ville ha hoppet. Men mest av alt frykter hun vannet og stedet de kaller Døvika.

Agnes Lovise Matre: Bengt Alvsaker-serien

Bengt Alvsaker-serien
av Agnes Lovise Matre
Lest av Ivar Nergaard

Lensmann Bengt Alvsaker løser kriminalsaker i denne intens og spennende krimserien lagt til bygdesamfunnet Øystese i Hardanger. For Iskald, andre bok i serien, ble Matre tildelt Sølvkniven for det som beskrives som «sjarmerende (…) med flotte miljøbeskrivelser, vakre naturskildringer og gode karakterbeskrivelser.» Lydbøkene i serien i rekkefølge er: Skinnet bedrar, Iskald og Uvigslet jord.

Henning Mankell: Kurt Wallander-serien

Kurt Wallander-serien
av Henning Mankell
Lest av Flere innlesere

Med sin krimserie om kriminalinspektør Kurt Wallander satte Henning Mankell standarden for skandinavisk noir på verdensbasis, og bøkene regnes for mange som klassikere innenfor krimsjangeren. I Ystad, den vakre og dramatiske havnebyen i Skåne oppklarer den trøblete, lett alkoholiserte krimhelten Wallander forbrytelser ved hjelp av uortodokse metoder.

Peter Swanson: Åtte perfekte mord

Åtte perfekte mord
av Peter Swanson
Lest av Christoffer Staib

For mange år siden lagde bokhandleren Malcolm Kershaw en liste over sjangerens mest perfekte, nærmest uløselige mord. En dag banker en FBI-agent på døren hans. Hun leter etter informasjon om uløste mordsaker som har uhyggelige likhetstrekk med mordene på Mals liste. For å beskytte seg begynner Mal å se seg rundt om mulige mistenkte – og han ser snart en morder i alle.

Robert Bryndza: Kate Marshall-serien

Kate Marshall-serien
av Robert Bryndza
Lest av Marika Enstad

Kate Marshall var en lovende, ung politietterforsker da hun pågrep den notoriske Nine Elms-seriemorderen. Men hennes største prestasjon ble snart snudd til nederlag. Traumatisert, forrådt og offentlig bakvasket for de sjokkerende omstendighetene rundt kannibalens drapssak, kunne ikke Kate gjøre annet enn å se på mens karrieren hennes endte i skandale. Femten år senere er Kate tilbake.


Vil du ha flere lyttetips? Les også Lydbøkene du bør ta med deg på påskeferie, 10 krimtips til påsken 2022, eller 5 lydbøker som redder bilturen for barna.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d