Aktuelt Boktips Romaner

Storytels store påskeguide: Lydbøkene du bør ta med deg på påskeferie

Finnes det noen bedre måte å tilbringe påsken på enn med en god lydbok på øret og vårsolas etterlengtede stråler varmende mot ansiktet? Ta med deg bokhylla på påskeferie: Ut i solveggen, på fjellet, hytta eller hjemme på terrassen, på tur på ski eller blant nyutsprungne krokuser, eller mens du tilbereder en deilig påskemiddag. Her finner du 8 forslag til lydbøker du kan lytte til i ferien. God lytting!

PS: husk å laste ned til offline-modus hvis du skal tilbringe påsken et sted med dårlig dekning!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Et bygdedrama og et drama om Norge i dag

Vårofferet
av Lars Mytting
Lest av Alex Aubert

Det er grytidlig morgen og snøfillene virvler idet løytnant Aksel Størmer ankommer Messingdalen, bygda som ligger bortgjemt i evig vinter med bunnløs kulde. Aksel skal egentlig avvikle stedets gamle militærleir, men vennskapet med et vanskjøttet barn vikler ham inn i et forknytt slektsdrama.

Fascinerende, direkte og korthugget selvbiografi fra forfatteren av Tvillingenes dagbok

Analfabeten
av Agota Kristof
Lest av Gisken Armand
Slippes 30. mars

Kristof forteller om skolegangen i Ungarn der faren var lærer, den smertefulle atskillelsen fra broren som ble sendt på kostskole, om hvordan hun begynte å føre dagbok, om Stalin-kulten og flukten fra Ungarn. De første årene i Sveits beskriver hun som en ørkenvandring – uten sammenheng, uten språk, uten å kunne lese eller skrive. Etter hvert lærte Agota Kristof å mestre det franske språket skriftlig, uten at hun stolte på egne ferdigheter. Ordboka lå alltid fremme mens hun skrev.

En sterk episk fortelling om kjærlighetens kraft, svik og forsoning gjennom Biafrakrigen

En halv gul sol
av Chimamanda Ngozi Adichie
Lest av Monica Ifejilika

Olanna og Kainene er så ulike som to tvillingsøstre kan bli. Mens vakre og imøtekommende Olanna flytter sammen med sin store kjærlighet, den politisk orienterte Odenigbo, møter den innesluttede og bestemte Kainene engelskmannen Richard. Men det er vanskelige tider i Nigeria. Snart blir det slutt på sene aftener med klirring i glass og svak musikk fra radiogrammofonen i stuen, og da krigen bryter ut, blir selv de privilegerte ofre for grusomme hendelser som sakte kommer til å slite i hjel livene deres.

Ein familiekrønike og ein nordic noir om store tabu, fortald i ein original og usentimental stil med glimt av humor

Der det finst fuglar
av Maren Uthaug
Lest av Anderz Eide

For å redde mor si må Johan gifte seg med Marie, jamvel om det er Hannah han elskar. Den vesle familien flyttar til eit fyr utanfor bygda Uthaug i Trøndelag, der vinden blæs så sterkt at dei må binde fast barna for at dei ikkje skal blåse ut på havet. Sonen deira trur han er ein kalv. Dottera er besett av menn. Marie luktar feil. Og Johan sit på toppen av fyret med ei kjensle av at livet har lurt han. Men kven er det eigentleg som har lurt kven? 

Et fascinerende kunstnerportrett av en av våre største diktere og en fortelling om et sterkt bånd mellom mor og sønn

Hun skrev for å kunne leve
av Magnus Takvam
Lest av forfatteren

25 år gammel og bare noen måneder etter at sønnen Magnus ble født i 1952, ga Marie Takvam ut sin første diktsamling. Hun skrev for å kunne leve er en personlig og bevegende historie om en sønn som går opp sin mors spor, der hver side er fylt av kjærlighet til henne. Hvor kom uroen hennes fra? Hvordan kunne hun skape de vakreste dikt selv etter sammenbruddet?

Andre lydbok i Vestindia-serien

Paradisets elendige
av Fartein Horgar
Lest av Espen Beranek Holm

På rømmen etter en grusom forbrytelse mønstrer Johannes Hauge på fregatten Færø, på vei fra Bergen til Vestindia og de dansk-norske koloniene. Første lydbok i en serie på fem basert på virkelige hendelser i Dansk Vestindia på 1600- og 1700-tallet.

Første lydbok i en serie på fem basert på virkelige hendelser i Dansk Vestindia på 1600- og 1700-tallet. Andre lydbok i serien, I slaktemåneden, slippes 25. mars.

En nesten sann roman, og en løgnaktig selvbiografi, om å vokse opp i drabantbyen Rykkin på 1970-tallet

Teori og praksis
av Nikolaj Frobenius
Lest av Torbjørn Harr

Arkitektsønnen Nikolaj og hans familie flytter inn i farens teoretiske paradis i 1972. Det fortelles om kulturradikalernes forventninger og tap, om pønkens opprør, rus og galskap, og om normalitet som avføder krise, og om et usedvanlig forhold mellom far og sønn. Boka utfordrer grensene mellom fiksjon og fakta.

Morsom, klaustrofobisk, kort og underholdende pandemi-perle

Han er min
av Oyinkan Braithwaite
Lest av Nahom Feshatzion
Slippes 3. april

Da kjæresten kaster ham ut, må Bambi dra til onkelens hus i nedstengte Lagos. Der finner han en kvinne i det mørklagte huset sammen med tante Bidemi. En guttebaby sover trygt i vuggen som er plassert mellom dem, og begge to hevder å være mor til den lille gutten. Hvem av dem forteller sannheten?


Vil du ha flere lyttetips til påsken? Les også Årets beste påskekrim på lydbok i 2023, 10 krimtips til påsken 2022 eller 8 gode romaner du bør ta med deg på påskeferie 2022.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d