Aktuelt Barn og ungdom Boktips

8 lydbøker for barna til vinterferien!

Enten vinterferien byr på snø og vinterlek, en tur til varmere strøk, eller avslappende dager hjemme, så er det alltid lurt å ha noen lydbøker på lur til barna. Spennende fortellinger er perfekte som underholdning til bilturen, som kveldskos før leggetid, eller på dager der været byr på en koselig innedag. Her er lydbøkene som underholder barna, og resten av familien, i vinterferien.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Varmt, fantasifullt og underfundig om vennskap og drømmer

Lars og Urban og Puddelstjernene
av Eva Dahlgren
Lest av Hilde Lyrån
Passer for: 6 – 9 år

Lars jobber som både taxi- og ambulansesjåfør, og elsker jenter. Urban er sykepleier på Hundesykehuset Sør, og er mest opptatt av stjerner. Særlig de stjernene som ligner på pudler. En kveld kommer bestevennene på ideen om å dra til månen!

Dette er første lydbok i serien om hundeduoen Lars og Urban.

Tøysete og pøblete om den pøbleste pøbelduoen ever

Fra vondt til verre
av Jory John og Mac Barnett
Lest av Sibeth Hoff
Passer for: 9 – 12 år

I forrige lydbok var Miles og Niles i krig med hverandre og endte opp med å slå seg sammen som den pøbleste pøbelduoen ever. Hovednemesis var, og er fortsatt, rektor Barkin. Men en dag går en av pøbelstrekene litt for langt …

Dette er andre lydbok i serien om pøbelduoen Miles og Niles.

Sprelsk og hysterisk morsom

Benny går amok
av Jory John og Mac Barnett
Lest av Sibeth Hoff
Passer for: 9 – 12 år

Benny fyller år og får tidenes bursdagsgave: en luksushelg på Melkeveien Hotel & Resort i Tjessdalen – verdenskjent for sine UFO-fenomener. I kjent stil går ingenting som planlagt, når det viser seg at Benny faktisk ikke skal bo på luksushotell, men på en falleferdig UFO-leir 

Dette er tredje lydbok i den hysterisk morsomme serien om Benny Bark.

Spennende detektivmysterier

Hesten som forsvant
av Pia Hagmar
Lest av Kristine Rui Slettebakken
Passer for: 6 – 9 år

I denne serien møter vi de tre brødrene Henrik, Aron og Leo og deres nye venninne Myggen. De opplever stadig merkelige ting, og hovedinteressen deres er å løse mysterier i området der de bor. Det kan være både skummelt og litt farlig, men D-gjengen er bedre detektiver enn de fleste! 

Dette er andre lydbok i serien om de unge detektivene i D-gjengen.

Heftige drager, mystiske steiner, en konge, en trollmann og masse magi!

Jorddragen våkner
av Tracey West
Lest av Trond Teigen
Passer for: 6 – 9 år

Brage tror ikke på drager og magi. Men så blir han tatt med til slottet av kongens soldater. Der møter han flere barn. Og drager! Han skal bli en dragetrener! Snart skjønner Brage at han og de nye vennene må finne de skjulte kreftene i sin utvalgte drage og samarbeide for å forsvare kongeriket.

Dette er første lydbok i serien om Drageskolen.

Det er ikke lett å være Rikka

Rikka gir seg ikke
av Maiken Nylund
Lest av Camilla Belsvik
Passer for: 9 – 12 år

Det er ikke lett å være Rikka. Hvem skal hun være sammen med hvis Jimmy flytter og Lise er blitt venn med Gitte, som alltid har vært slem mot Rikka? En varm og gjenkjennelig bok om vennskap, uvennskap og kanskje litt kjærlighetssorg.

Dette er tredje lydbok i serien om Rikka.

Mystisk midtsommerfeiring

Kaspar, Atom-Ragnar og pyromanen
av Mikael Engström
Lest av Sveinung Oppegaard
Passer for: 9 – 12 år

Det er tid for midtsommerfeiring i den lille svenske landsbyen hvor Kaspar og Morfar bor. Men merkelige ting begynner å skje – eller rettere: begynner å brenne. Kan det være en pyroman på ferde? Kaspar og vennene hans kommer på mest uheldig vis i politiets søkelys, men hva med å se nærmere på den mistenkelige Atom-Ragnars nylanserte skuremiddel, ATOM-PUSS?

Dette er andre lydbok i serien om Kaspar og Atom-Ragnar.

Om en nysgjerrig, modig og litt utålmodig monsteragent

Nelly Rapp og trollkjerringa
av Martin Widmark
Lest av Silje Hagrim Dahl
Passer for: 9 – 12 år

Når postbud og politi begynner å forsvinne sporløst, blir monsteragentene Nelly Rapp og Valle tilkalt for å løse mysteriet. De to agentvennene er mestere i å takle monstre og andre farer. Hvorfor har folk helt siden midten av 1800-tallet forsvunnet sporløst når de besøkte det gamle gjestehuset i skogen?

Dette er den nyeste lydboken av 21 i serien om monsteragenten Nelly Rapp.


Flere lydboktips? Se også 8 lydbøker om fotballens triumfer og tragedier.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: