Aktuelt Boktips Dokumentar Fakta

9 lydbøker for deg som ikke får nok vintersport

Får du ikke nok vintersport? Eller ønsker du å mimre tilbake til legender som Oddvar Brå og Petter Northug? Vi har plukket ut ni lydbøker til deg så du har underholdningen klar, også når sendingen er slutt for dagen.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Historien om Marit Bjørgen

Vinnerhjerte
av Ingerid Stenvold
Lest av forfatteren

Marit Bjørgen er tidenes vinterolympier, gang på gang kåret til landets største forbilde og vår mest populære idrettsutøver. Historien hennes viser også at det ikke er noen motsetning mellom å ha et stort hjerte og et brennende ønske om å være best.

De lange linjene om femmilas historie

Femmila
av Thor Gotaas
Lest av Jan Erik Kaplon

7. februar 1888 ble historiens første femmil arrangert. På startstreken i Holmenkollen sto flere løpere som hadde røkt pipe for å utvide lungene. I denne lydboka får du endelig de lange linjene om femmilas historie, fra den gangen løperne gikk med ei sild på innerlomma, klar til å smøres utover skiene om det skulle glippe, til dagens heseblesende fellesstarter.

Om lidenskapene i et liv, uansett motgang

Downhill – en besettelse
av Ketil Bjørnstad
Lest av Anders Ribu

Et nærportrett av en av verdens beste alpinister, Kajsa Vickhoff Lie, skrevet i spennet mellom sport og kultur, triumf og katastrofe, forventning, frykt og gjennomføringsevne.

Norsk hoppsport fra 1940 til 1990

Før og etter Wirkola
av Thor Gotaas
Lest av Erich Kruse Nielsen

Norsk skihistorie på sitt beste, om skihopping i Norge fra 1940 til 1990, hoppsportens gullalder i Norge. Her får du de kjente og ukjente historiene om alle stjernene – Bjørn Wirkola, Toralf Engan, Torgeir Brandtzæg, Roger Ruud, Per Bergerud og mange andre.

Hvor mye motstand kan et menneske tåle – og likevel bli best i verden?

Større enn meg
av Aksel Lund Svindal og Torbjørn Lysebo Ekelund
Lest av Trond Espen Seim

Aksel Lund Svindal er kåret til Norges mest populære idrettsutøver, og har gjennom en eventyrlig alpinkarriere vunnet 36 verdenscupseire, fem VM- og to OL-gull. Det unike med Svindals karriere er likevel ikke hva han har oppnådd, men hvordan.

Historien om folket som er “født med ski på beina”

Skisportens vugge
av Thor Gotaas
Lest av Christian Borch

Skisportens vugge er en betegnelse som ofte brukes om Norge, der ski har vært et transportmiddel, en fritidssyssel og en sportsgren i mange hundre år. Her presenteres historien om folket som “er født med ski på beina”.

Hvor mye må du ofre for å bli best i verden?

Min historie
av Petter Northug og Jonas Forsang
Lest av Paul Ottar Haga

Hvor mye må du ofre for å bli best i verden? Dette er historien om en av våre aller største idrettsutøvere. Han som tapte alle skirennene, men aldri ga opp. Gutten som trosset alle og revolusjonerte langrennssporten. Om gullene, skandalene og bilturen som forandret alt. Fortalt av Petter Northug – den eneste som vet den sanne historien.

Historien om mannen som gikk på ski inn i den norske folkesjela

Oddvar Brå
av Thor Gotaas
Lest av Per Andreas Tønder

Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå? Dette er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen.

Et skråblikk på langrennshistorien de siste 50 åra

Mitt liv som middels langrennsløper
av Thor Gotaas
Lest av Per Andreas Tønder

Thor Gotaas har feiret julaften i USA på rulleski i 35 effektive kuldegrader, finstudert leggmusklene til Bill Koch og løpt på glattisen med Petter Northug. Forfatteren har vært like mye en observatør som deltaker i sporten. Alle han har møtt og observert på sin vei får en plass i denne humoristiske hyllesten til langrenn, og forsøket på å beskrive dets sjel – sett fra en middels skiløpers ståsted.


Flere lydboktips? Se også 8 lydbøker om fotballens triumfer og tragedier.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: