Aktuelt Boktips Romaner

6 historiske romaner som tar deg med tilbake i tid

Bli med til et senmiddelaldersk kriminalmysterium i et italiensk munkekloster, til skandinaviske kolonier på 1600- og 1700-tallet eller til år 79 evt. og en av verdens mest kjente naturkatastrofer. Her er seks tips til lydbøker som lar deg reise tilbake i tid, og være flue på veggen under historiske epoker vi kan være takknemlige for at vi er ferdige med.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Basert på virkelige hendelser i Dansk Vestindia på 1600- og 1700-tallet

Paradisets elendige
av Fartein Horgar
Lest av Espen Beranek Holm
Slippes 25. februar

Unge Johannes Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse. Han mønstrer på fregatten Færø, på vei fra Bergen til Vestindia og de dansk-norske koloniene. Om bord er straffanger, prostituerte og sinnssyke som skal utplasseres på den karibiske øya St. Thomas.

Dette er første lydbok i Vestindia-serien.

En moderne klassiker

Rosens navn
av Umberto Eco
Lest av Kim Haugen
Slippes 15. februar

En novemberdag i 1327 ankommer broder William fra Baskerville et kloster i de norditalienske fjellene. I løpet av syv skrekkfylte døgn blir den ene munken etter den andre funnet drept, og William forvandler seg til en etterforsker, bevæpnet med Aristoteles sin logikk, Thomas av Aquinas sin teologi og Francis Bacons vitenskapelige skepsis.

Om kolonimakten Danmarks behandling av Grønland på slutten av 1700-tallet

Profetene i Evighetsfjorden
av Kim Leine
Lest av Anders Ribu

Den kongelige danske koloni Sukkertoppen, Grønland, 1793: En grønlandsk kvinne sparkes i døden fra en høy klippe. Den danske presten er i ferd med å gå av hengslene av hjemlengsel, skjørbuk og allmenn fortvilelse. Kolonimannskapets lille gruppe menn går hverandre på nervene. Om vinteren ruger mørket og kulden over kolonien, om sommeren skyller lyset inn som en flodbølge, det er ikke lett å si hva som er verst. 

Første lydbok i Grønlands-trilogien.

En nærgående studie av en morder

Latours katalog
av Nikolaj Frobenius
Lest av Kyrre Haugen Bakke
Slippes 13. februar

1700-tallets Frankrike: Latour-Martin Quiros er født uten evne til å føle smerte. Da moren dør, drar han til Paris. Der får han tjeneste som marki de Sades lakei. Side om side med markiens libertinske livsførsel, søker Latour etter smertesenteret i hjernen, og han søker hevn over dem han holder ansvarlig for morens død.

En sjeldent fortettet stemning frem mot den uunngåelige katastrofen

Pompeii
av Robert Harris
Lest av Trond Teigen
Slippes 6. februar

I denne historiske thrilleren spiller naturkreftene den viktigste rollen. Vi følger ingeniøren Marcus Attilius som blir sendt til Campania for å få orden på vannforsyningene. Attililus forgjenger har forsvunnet sporløst og nå må den unge ingeniøren alene sørge for at området ikke blir tørrlagt.

Kontrafaktisk dystopisk thriller

Det osmanske rikets hemmelighet
av Raymond Khoury
Lest av Trond Teigen
Slippes 23. februar

Paris, 2017. Det osmanske riket har hatt herredømme over Europa i over 300 år. Da en naken mann dekket av tatoveringer dukker opp langs Seinens bredd og tar livet av forbipasserende får den høyt respekterte politietterforskeren Kamal Agha i oppgave å få tak i ham.


Flere lydboktips? Se også 10 lydbøker som gir deg en god start på 2023 eller 9 romaner på lydbok til når vinteren føles for lang.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d