Aktuelt Boktips Romaner

9 romaner på lydbok til når vinteren føles litt for lang

Når vinteren blir tung og lang er det viktig å ha noe å glede seg til. Vårt beste tips er å fylle opp bokhyllen i appen med lydbøkene du ser fram til å høre, og som kanskje kan motivere deg ut på den daglige turen ut i dagslyset, eller som du kan kose deg med hjemme for å lyse opp hverdagen. Her finner du våre anbefalinger!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


En burlesk og livsbejaende roman

Etter åndemaneren
av Kim Leine
Lest av Anders Ribu

I tredje bind av Kim Leines storslåtte Grønlandstrilogi, som på originalt vis også tar for seg skandinavisk kolonihistorie, er vi kommet til 1880-årene. Datteren til Hanseeraq er hjemme i bygda Sydprøven. Vi følger hennes familiehistorie som også omfatter åndemaneren Aappaluttoq.

Alle lydbøkene i serien finner du her.

Hvem eier egentlig en historie? Hva har vi lov til å skrive?

Privatlivets fred
av Selma Lønning Aarø
Lest av Anne Ryg

En forfatter våkner på sykehuset. Hva som har skjedd er uklart, men det har noe å gjøre med en roman fra virkeligheten. Ved hennes side sitter ektemannen, så moren, og etter hvert som timene går kommer minnene gradvis tilbake.

Sjarmerende, varm og oppløftende

Pinnsvinets eleganse
av Muriel Barbery
Lest av Janne Kokkin og Silje Lundblad

Med Paris’ fornemme bygårder som bakteppe får vi historien om en 12 år gammel jente og en 54 år gammel portnerkone, som begge skjuler hvor intelligente de er for å få være i fred.

Modig, gripende, humoristisk og sår

Americanah
av Chimamanda Ngozi Adichie
Lest av Monica Ifejilika

En mektig roman som utspiller seg på tre kontinenter og skildrer en rekke liv, men først og fremst er det en roman om kjærlighet.

Dyp, vakker og uavbrutt overraskende første lydbok i en trilogi

Jesu barndom
av J.M. Coetzee
Lest av Anders T. Andersen

En mann og en gutt har krysset havet og kommer til et nytt land. Her får de tildelt en ny identitet, lærer seg språket og begynner letingen etter guttens mor. J.M. Coetzee mottok nobelprisen i litteratur i 2003.

Oppslukende og engasjerende om en families kamp mot fiendtlige omgivelser

De andres land
av Leïla Slimani
Lest av Petronella Barker

Den unge Alsace-kvinnen Mathilde forelsker seg i Amine, en marokkansk offiser i den franske hæren. I ekteskapet må hun kjempe en kamp mot hverdagsrasismen i det franske kolonistyret, de innfødtes patriarkalske tradisjoner og Amines mangel på forståelse.

Første lydbok i Victor Alveberg-trilogien

Drift
av Ketil Bjørnstad
Lest av Haakon Strøm

Roman om Victor Alveberg, om hans drifter og lengsler, om hans liv som mann og om hans lange og farefulle vei mot kjærligheten. Men historien handler også om en hel generasjon som blir voksen på slutten av 1960-tallet.

Eksistensiell zombieroman

Zombie nation
av Øystein Stene
Lest av Øystein Røger

Johannes van der Linden ankommer en øy som har vært holdt skjult siden første verdenskrig, usikkert fra hvor og til hva. Han ansettes ved øyas byarkiv. Det regner, maten smaker ikke, søvnen kommer aldri, alt synes likegyldig. Gjennom arbeidet går det langsomt opp for ham at øya er bebodd av levende døde. Og at han etter alt å dømme er en av dem. Finnes det noen vei ut av denne ikke-tilværelsen?

Basert på virkelige hendelser i Dansk Vestindia på 1600- og 1700-tallet

Paradisets elendige
av Fartein Horgar
Lest av Espen Beranek Holm

Unge Johannes Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse. Han mønstrer på fregatten Færø, på vei fra Bergen til Vestindia og de dansk-norske koloniene. Om bord er straffanger, prostituerte og sinnssyke som skal utplasseres på den karibiske øya St. Thomas.

Dette er første lydbok i Vestindia-serien.


Flere lydboktips? Se også 10 lydbøker som gir deg en god start på 2023 eller 9 romaner til senhøsten.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: