Aktuelt Boktips Dokumentar Fakta

Et nytt år, en ny start: 10 lydbøker som gir deg en god start på 2023

Et nytt år kan bety nye sjanser, og muligheten til å rette blikket fremover, nullstille og sette nye mål. For mange betyr et nytt år også en ny start. Nye drømmer vi ønsker å oppfylle eller utfordringer vi ønsker å mestre. Vi vet ikke hva dine drømmer og utfordringer er, men kanskje kan noen av disse lydbøkene hjelpe deg et stykke på vei inn i 2023?

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


En morsom, inspirerende, overraskende og veldig nyttig bok om privatøkonomi

Hvordan bli rik på et år
av Marie Olaussen
Lest av forfatteren

Da Marie Olaussen rotet til sin egen økonomi, ga hun seg selv et år på å rydde opp. I boka viser hun hvordan du kan endre vanene dine, slik at du frigjør penger til akkurat det du selv har lyst til å prioritere. Du kan senke forbruket samtidig som du drikker kaffe på farten, investerer til de store drømmene og drar på ferien familien aldri glemmer.

Tolv måneder, fire årstider, en kontormann og hans ryggsekk

Året i skogen
av Torbjørn Ekelund
Lest av forfatteren

Som barn drømte Torbjørn Ekelund om å bli berømt ekspedisjonist. Som voksen bestemte han seg for å realisere drømmen, men i et mindre format. Han pakket sekken og tilbrakte tolv ensomme netter i skogen, en i hver av årets måneder. Resultatet ble mikroekspedisjonen Året i skogen. Her får du ingen historier om sult og nød, farlige rovdyr eller kamper på liv og død. Derimot får du årstidenes skiftninger, fortellinger om den nære naturen og om hvor lite som skal til for å oppleve et eventyr.

Praktiske råd for deg som vil bade når kulda biter

Vinterbading
av Cecilie Thunem-Saanum
Lest av forfatteren
Slippes 13. januar

Hva er det som får flere og flere til å senke seg ned i iskaldt vann midtvinters? Hva skjer i kroppen, og hva er viktig å vite før, under og etter et bad? I denne lydboken deler Cecilie Thunem-Saanum av sin kunnskap og erfaring gjennom åtte sesonger, og lærer deg hvordan du gjør denne unike og utfordrende helse- og naturopplevelsen trygg og berikende, mentalt så vel som fysisk.

Veien til varig løpeglede

Et steg foran
av Jann Post
Lest av forfatteren

Etter mange år fant Jann Post tilbake til løpegleden. Han elsket følelsen av stigende form, fikk mer overskudd og taklet stress bedre. Han trengte ikke å løpe langt eller hardt, det viktigste var å komme seg ut. Denne gleden vil han inspirere flere til å oppleve. Enten du er helt i startfasen eller jakter på sterkere tider i konkurranser, får du uvurderlige tips i denne lydboka.

Finn ditt hverdagsmot

Modig
av Svein Harald Røine
Lest av forfatteren

Tenk deg at hver dag i livet er representert av en Post-it lapp. Fra vugge til grav har du kanskje 30 000 Post-it lapper til rådighet. Hver dag rives en lapp av. Den kommer aldri tilbake. Er du fornøyd med hva det sto på lappen? Eller drømmer du om at det skulle stå noe annet? Kan du gjøre noe med det? Dette var spørsmål Svein Harald Røine tumlet med da han plutselig ble arbeidsledig.

Hvordan skape varige gode vaner?

Aldri gi opp
av Peder Kjøs og Petter Wallace
Lest av forfatterne

Hvordan leve mer slik du vil, fri fra uvaner og tilbakefall som sliter på selvtilliten? Det virkelige kampen for en varig balanse består av det langsiktige vedlikeholdet og håndteringen av tilbakeslag. Det er da det gjelder å aldri gi opp. Med humor og entusiasme presenterer Peder Kjøs og Petter Wallace egne og andres godt utprøvde og effektive oppskrifter på å få seirene til å vare, unngå å rykke tilbake til start og bli der.

Få gjort det du vil!

Handlekraft
av Kristian Hall
Lest av forfatteren

Er målet ditt å bli en bedre prosjektleder? Eller å få et bedre e-postsystem? Eller vil du bli fotballtrener, skrive en bok eller male et bilde? Uansett hvilket mål du har, på jobb eller privat, stort eller lite, er det noen felles verktøy du kan bruke. Her får du lære dem gjennom 15 konkrete steg. Ta verktøyene i bruk, føl mestringsglede og vit at du er på god vei til å få gjennomført det du vil!

Oppgrader hjernen, bare ved å røre på deg

Hjernesterk
av Anders Hansen
Lest av Per Andreas Tønder

Går det an å bli smartere? Går det an å oppgradere hjernen ved bare å røre på seg? Hjernen er det organet som påvirkes aller mest når vi er i bevegelse, ifølge moderne hjerneforskning. Anders Hansen, overlege i psykiatri i Sverige, har samlet resultater fra den seneste forskningen og viser hvor viktig det er for oss alle å røre på oss for blant annet å få en mer fokusert og kreativ hjerne.

Bli høy på endorfiner, og føl deg bedre når du trenger det

Høy på deg sjæl – Endorfin som medisin
av Aili Kristina Hannisdal
Lest av Siv Charlotte Klynderud

I denne lydboka får du en rikholdig verktøykasse for å ta i bruk føl-bra-stoffene som den utrolige hjernen din stimulerer produksjonen av. Lær hvordan du kan gå fra å være umotivert til produktiv, opprørt til balansert, ukonsentrert til fokusert.

Hvordan påvirkes hjernen av vår nye digitale livsstil?

Skjermhjernen
av Anders Hansen
Lest av Trond Teigen

«Aldri i menneskehetens historie har vi endret oss så raskt som de siste tiårene. Men det er ikke bare våre digitale vaner vi har endret. Vi opplever også en annen type stress enn vi gjorde tidligere. Vi sover mindre og er mer stillesittende. Alt dette betyr at hjernen er i en ukjent verden. Denne boken handler om konsekvensene den har for oss.»


Flere lydboktips? Se også 7 sterke biografier7 bøker som gir deg kunnskapen du ikke visste at du trengte eller 10 lydbøker for deg som liker en god diskusjon.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: