Aktuelt Boktips Krim

8 krimbøker på lydbok du kan sluke i romjulen

Julestresset har lagt seg og tiden er inne for å nyte de rolige romjulsdagene. Da er det ingen dum idé å ha bunkret opp med noen gode lydbøker som gjør tiden i sofakroken litt mer spennende. Sett av litt tid til deg selv, rigg deg til foran peisen, demp belysningen og gjør deg klar for noe altoppslukende krim på lydbok som hjelper deg til å koble av i jula. Her er åtte gode krimtips!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Krimnoveller fra mesteren av mørke og uhyggelige historier

Mord til jul
av Val McDermid
Lest av Nina Woxholtt

Her får du overnaturlig, historisk, klassisk krim, detektivhistorier og litt humor – og drap så klart. Tittelen holder det den lover. Vi kan nevne en forfatter som blir hjemsøkt av en ondskapsfull og sjalu skribent – og Tony Hill og Carol Jordan som jakter på en morder som skal slå til 1. juledag…

Et demokrati i fare

Vokteren
av Lee Child
Lest av Haakon Strøm

En liten by blir stengt ned av et cyberangrep. Sentralt i det hele står Rusty Rutherford, en helt gjennomsnittlig IT-fyr som vet mer enn han tror. Mens skurkene sikter seg inn på Rusty, har Reacher dem i sikte …

Se alle lydbøkene i serien om Jack Reacher.

En uhyggelig aktuell, arktisk thriller

Mayday
av Grethe Bøe
Lest av Maria Bock

NATO-pilotene Ylva Nordahl og John Evans har en tilsynelatende umulig oppgave. De må krysse Sibirs iskalde tundra til fots – med fienden i hælene – for å komme seg til Norge og forhindre den ultimate katastrofen.

En Maria Wern-julenovelle

Alt du ønsker kan du få
av Anna Jansson
Lest av Hedda Munthe

Det er desember i Visby på Gotland, men julefreden virker langt unna for Pernilla. Hennes mann er nesten aldri hjemme, så juleforberedelsene må hun ta selv. Dessuten mistenker hun at han er utro, og tankene gnager på humøret. Hun slipper av datteren Tove ved skolen, og oppdager ikke at den lille sjuåringen ikke går rett inn i skolegården, men får selskap på veien.

Heftig thriller om familiehemmeligheter i sørstatene

Ved elven
av John Hart
Lest av Trond Peter Stamsø Munch

Fem år etter at han ble frikjent for drap, vender Adam Chase tilbake til sin barndoms by, men der møter han en utbredt mistanke om at han likevel var skyldig i forbrytelsen. Så begynner nye lik å dukke opp.

En høyaktuell thriller om hevn og internasjonal terror

Kalifatet
av Terje Bjøranger
Lest av Håkon Ramstad

En ung mann blir funnet drept på Bygdøy, iført en oransje kjeledress og med sitt eget avkappede hode i fanget. Samtidig rystes Norge og Sverige av brutale terroraksjoner.

Et lukket rom-mysterium i ekte Agatha Christie-ånd

Snøstorm og mandelduft
av Camilla Läckberg
Lest av Trond Brænne

En snau uke før jul samles familien Liljecrona til slektstreff på en øy utenfor Fjällbacka, og politibetjent Martin Molin er med i følge med sin venninne Lisette Liljecrona. Da familieoverhodet Ruben, som styrer familien med jernhånd, faller død om midt under middagen, konstateres det at han er blitt myrdet. Hvem i familien er den skyldige?

Om å ta det vanskeligste valget av alle: Ofre seg selv, eller gjøre hva man for å overleve, i håp om å en dag bli gjenforent

Courtneys krig
av Wilbur Smith
Lest av Duc Mai-The
Slippes 27. desember

Saffron og Gerhard veier skilles da annen verdenskrig bryter løs. Gerhard må kjempe for fedrelandet, mens hans kjære Saffron blir sendt til det okkuperte Belgia.

Se alle lydbøkene i Wilbur Smiths episke saga om Courtney-familien.


Flere krimtips? Se også 7 gode krimbøker til senhøsten. 


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: