Aktuelt Boktips Romaner

8 gode romaner på lydbok du kan nyte i romjulen

Når julestresset har lagt seg er det ingenting som å sette av litt tid til seg selv. Rigg deg til i sofakroken eller foran peisen med en god roman på øret, eller ta med deg hodetelefonene ut på tur i det friske romjulsværet. Her er 8 tips til romaner du kan nyte i de rolige romjulsdagene.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Inspirasjon for en hel generasjon

Fortellinger fra Sahara
av Sanmao
Lest av Renate Katralen Jensen

Det sies at du inne finner en kvinne i Taiwan som ikke har lest Sanmao. Likevel har ikke denne ikoniske forfatteren vært særlig tilgjengelig i vesten inntil nå. Sanmao skrev hele livet, men det er Fortellinger fra Sahara som har blitt stående som hennes mesterverk, der hun blander fiksjon og dokumentar på et vis som har blitt så velkjent i vår egen virkelighetslitteratur i det siste.

Stort og gripende om krigens redsler

Himmelarkivet
av Gaute Heivoll
Lest av Even Rasmussen

Ni dager etter at han ble arrestert av det tyske sikkerhetspolitiet og sendt til Arkivet, Gestapos hovedkvarter i Kristiansand, tok Louis Hogganvik sitt eget liv ved å svelge biter av madrassen han sov på. Hva skjedde?

Eksistensiell filosofisk klassiker

Kvalmen
av Jean-Paul Sartre
Lest av Jakob Oftebro

Den unge historikeren Antoine Roquentin opplever plutselig en økende, overveldende kvalme i møte med helt enkle ting – en stein, et dørhåndtak, sin egen hånd. Det viser seg å være en kvalme fremkalt av eksistensen selv.

Ein stor roman om kjærleik, håp og nye sjansar

Lykka er ein sjeldan fugl
av Anna Gavalda
Lest av Anderz Eide

Den suksessrike arkitekten Charles Balanda nærmar seg femti. Han er utmatta, forholdet til kona blir stadig kjøligare og grunnmuren livet hans er bygd på begynner å breste. Så får han eit usignert brev.

Heftig thriller om familiehemmeligheter i sørstatene

Sinnapsykologen
av Synne Sun Løes
Lest av Lena Meieran
Slippes 30. desember

En mandag morgen står en kvinne utenfor DPS (Distriktspsykiatrisk Senter) med en kurv full av egg. Før psykolog Idunn Jæger får tenkt seg om, er hun med på å kaste egg på arbeidsplassen.

En litterær versjon av den moderne kinesiske virkeligheten

Sprengningens krønike
av Yan Lianke
Lest av Anders Ribu
Slippes 26. desember

En sviende parodi på «kommunist»-styret i Kina, en knusende kritikk av grådig kapitalisme, men også en vakker beretning om båndene som binder kjærlighetspar sammen på tvers av tid og sted.

En slektssaga om tre generasjoner

Sveas sønn
av Lena Andersson
Lest av Ingar Kristiansen

Ragnar Johansson blir født i 1932, et tidsskille i Sveriges historie. Det svenske sosialdemokratiet renner i årene hans. Tidvis forakter Ragnar sin mor, Svea, som representerer det fattige bondesamfunnet. Når Ragnar selv får barn, oppdrar han dem i sitt tidsbilde. Der moren Svea er en etterlevning fra forhistorisk tid, er Elsa håpet for framtiden. Men så oppdager Ragnar at verden rundt ham er i endring. Står hans storhetstid for fall?

Rå og energisk med et bredt og originalt persongalleri

Svendsens catering
av Kyrre Andreassen
Lest av forfatteren

Johannes Svendsen drømmer om et jevnt sig av catering-oppdrag, penger i banken og rolige dager med familien. Men så enkelt skal det ikke være.


Flere lydboktips? Se også 8 juleromaner på lydbok som garantert gir deg julestemning eller 8 krimbøker på lydbok du kan sluke i romjula.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: