Aktuelt Boktips Romaner

8 juleromaner på lydbok som garantert gir deg julestemning

Hva er bedre enn en god bok på øret for å sikre den gode julestemningen, og kurere stresset som også fort kan komme snikende? Her finner du åtte koselige og gripende julefortellinger som gjør alt fra gaveinnkjøp til pepperkakebaking og husvask til et høydepunkt i førjulstiden.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Sjarmerende og rørende julefortelling fra den norske feelgood-dronningen Siri Østli

Adventskalenderen
av Siri Østli
Lest av Renate Katralen Jensen

En helt ordinær tirsdag forteller mannen til Fie at han vil skilles. Fie får et sammenbrudd, men blir reddet av søsteren Sara som gir Fie en utfordrende adventskalender. Det skal vise seg å bli en opplevelsesrik, til tider overveldende, men ganske fin adventstid likevel.

Et magisk juleeventyr

En mann til jul
av Jenny Bayliss
Lest av Guri Schanke

Kate Turner er ikke særlig god på romantiske forhold. Og i den søvnige landsbyen Blexford vrimler det ikke akkurat av aktuelle friere. Uansett har Kate nok å gjøre som designer, og som hjelpende hånd i den lokale kafeen. Men så melder bestevenninnen henne på et datingopplegg for at hun skal finne kjærligheten til jul: Tolv dater med tolv forskjellige menn.

Det er aldri for sent å få nye venner, spesielt til jul

Et hjerte av gull
av Florence McNicoll
Lest av Hedda Munthe

Kathy er en sporty dame som har god kontroll over livet sitt – slik framstår hun i hvert fall utad. Men i virkeligheten sørger hun fremdeles over ektemannen som døde for flere år siden, og er fryktelig ensom. Og nå nærmer det seg jul … Men på selveste julaften fører et tilfeldig møte henne til et omplasseringshjem for hunder og katter.

En jul der ingenting blir som planlagt, kan likevel bli den perfekte jul

Julebrev
av Kjersti Herland Johnsen
Lest av Maria Sand

Linda har alltid hatt eneansvaret for sønnen Brage og vært opptatt av å gi ham en trygg oppvekst. Og når julen nærmer seg, blir tradisjoner og ritualer ekstra viktig. Linda har planlagt alt, og det må bli perfekt. Så kommer Brages far overraskende på banen, Linda får et mystisk brev, og vonde minner fra Lindas fortid stiger til overflaten. Samtidig kan hjelpen kanskje komme fra uventet hold?

Morsom, rørende og sjarmerende

Tre menn til Vilma
av Gudrun Skretting
Lest av Håvard Bakke og Heidi Gjermundsen Broch

En eldre herre med løsbart og bratsj blir like før jul funnet død på flyet fra London til Oslo. Hans navn var Fredrik Mozart Sandvik, og i bratsjkassen ligger en bunke brev adressert til hans datter, Vilma Veierød. Den 35 år gamle bekymrede Vilma lever alene, har ingen kjennskap til faren, og har mer enn nok med å holde seg unna døden og radioaktive bananer. Når hun mottar brevene forandres alt.

Vil Londons mest ensomme katt finne et nytt hjem til jul?

Julens ni liv
av Florence McNicoll
Lest av Eva Dons

Det nærmer seg jul, og på Battersea hunde- og kattepensjonat prøver Laura desperat å finne et nytt hjem til Felicia, en rufsete hunnkatt med et hjerte av gull. Lauras kjæreste kan ikke begripe hvorfor hun må bruke så må mye tid på kattehjemmet, men for Laura er ikke kattene bare en jobb – de er selve livet.

Hva skjer når hjertet legger andre planer?

Et ønske til jul
av Rosie Curtis
Lest av Elisabeth Vatn

29-år gamle Jess følger drømmen og flytter til London. Det er desember, og hun leier et rom i et litt nedslitt hus i Notting Hill. Den første kvelden møter hun Alex, som bor i samme etasje som henne. Jess blir stormende forelsket. Men etter at juleferien er over, viser det seg at Alex har blitt sammen med Emma, som bor i etasjen over.

En fortelling om frihet, tilgivelse og forsoning.

En sang til Hedda
av Annika Estassy
Lest av Maria Bock

Det er mindre enn to uker til jul da Linas rolige tilværelse forandrer seg drastisk. Hun blir oppsagt på jobben og får i tillegg plutselig vite at hennes for lengst avdøde norske far lever i beste velgående. Også Linas mor, Hedda, har en hel del å baske med: blant annet at familiens gjestgiveri er på konkursens rand. Utfordringene hoper seg opp idet hele familien skal samles til den årlige, tradisjonsrike julefeiringen.


Flere julete lydboktips? Se også 6 julekalendere og jule-lydbøker for hele familien.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: