Aktuelt Barn og ungdom Boktips

6 julekalendere og jule-lydbøker for hele familien

Å telle ned dagene i desember er en del av det å glede seg til jul. Derfor har vi funnet fram seks tips til julekalendere og lydbøker for barn som garanterer en stemningsfull førjulstid. Samle familien i sofaen med hvilepuls, pepperkaker og tente lys, og lytt dere gjennom de vidunderlige desemberdagene.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


En nostalgisk kalenderbok for hele familien

Blåfjell kalenderbok
av Gudny Ingebjørg Hagen
Lest av forfatteren
Passer for 6 år og oppover

I 24 kapitler får du møte Turte og Tvilling, Blåmor og Blåfar, de andre nissene og alle folkene i Bygda. Blånissene gjør som de har gjort i hundrevis av år, de våkner den første desember for å lage Den blå timen hver dag frem til de skal lage den store Julenatthimmelen. De holder fjellet rent og ryddig til tross for at Mamsen og Lillegutt bruker det som søppelfylling, men hva skjer når det kommer en inn i fjellet som ikke er helt lik de andre?

Før det var julenissen, var det en ung gutt som trodde på det umulige

Gutten som ble julenissen
av Matt Haig
Lest av Scott Maurstad
Passer for 9 år og oppover

Elleve år gamle Nikolas har bare fått ett leketøy i livet: en dukke skåret ut av en nepe. Men han er fornøyd med sin nepedukke, fordi det kom fra pappaen, som elsker ham. Så en dag forsvinner faren, og onde tante Carlotta kommer for å passe på ham. Nikolas stikker av gårde for å finne faren på Nordpolen. Med seg har han musen Miika, som egentlig ikke tror på magi, men han tror veldig på ost.

Den eventyrlige julekalenderen fra NRK, i lydbokform!

Snøfall
av Hanne Hagerup og Hilde Hagerup
Lest av Scott Maurstad
Passer for 6 år og oppover

Selma er ni år og har mistet foreldrene sine i en ulykke. Alt hun ønsker seg til jul er en familie. Enn så lenge må hun og hunden Casper bo hos naboen og surpompen Ruth. Hun skriver et brev til julenissen, og både brevet og Selma kommer til Snøfall, selv om vanlige mennesker ikke kan komme dit. Er Selma helt vanlig?

Rørende om vennskap, søskenkjærlighet og familiesamhold

Snøsøsteren
av Maja Lunde og Lisa Aisato
Lest av Kim Haugen
Passer for 6 år og oppover

Julian pleier å glede seg til julaften, som også er bursdagen hans. I år føles det derimot som om jula er avlyst, og ingenting er som det pleier etter at storesøsteren døde. Heldigvis møter Julian Hedvig, som både er glad og elsker jul, og da begynner han å håpe at det kan bli jul likevel. Men det er noe merkelig med huset Hedvig bor i, og den gamle mannen som stadig dukker opp. 

En lun, morsom og underfundig kalender med 24 julekort, direkte fra barna i Svingen

Julekort fra Svingen
av Kjetil Indregard
Lest av Andrea Bræin Hovig, Christoffer Staib, Helge Winther-Larsen, Henriette Steenstrup, Silje Torp og Yngve Bjørn Berven
Passer for 3 år og oppover

I denne julekalenderen får dere et julekort for hver dag fra Linus og vennene hans som gleder seg til jul. Sterke Åsa drømmer om å kunne løfte 470 kilo, kloke Akaya synes det er kaldt i Svingen, Nure, som alltid snubler i skjerfet sitt, skriver til pappaen sin i himmelen, mens smårampete Børre, som egentlig er snill, lurer på hvordan han kommer til å se ut som konge. Atif har lest kjempemange bøker og skriver brev på vegne av Klara Klegg, mens Victoria som nettopp har flyttet inn, tror aldri hun kommer til å få noen venner i Svingen.

Vakkert og eventyrlig om glede og håp, sorg og savn

Klokkerens evangelium
av Gaute Heivoll
Lest av forfatteren
Passer for 9 år og oppover

Det har gått ett år siden Bendik mistet faren sin, Ole Klokker. Bendik savner kirken og svalene i tårnet, men mest av alt savner han faren som fikk klokka til å synge. En dag før jul inviterer han Nils til å feire jul med ham og moren. Men på veien hjem går Bendik gjennom isen og kommer til ei grend mellom himmel og jord som ikke vil gi slipp på ham.


Flere julete lydboktips? Se også 8 juleromaner på lydbok som garantert gir deg julestemning.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d