Aktuelt Boktips Romaner

9 gode romaner til senhøsten

Som lydbokelsker er det lov å elske høsten. Pusterommet mellom sommer og vinter, mellom lange dager ute og lange dager inne. Mellom lyset og mørket. Naturen spraker ennå av farger, og inne blir det koseligere og lunere. Til og med en tur ute i piskende regn kan være hyggelig – med en god lydbok på øret, så klart. Her finner du ni tips til romaner til alle høstens anledninger.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Fra fjorårets nobelprisvinner

Ved sjøen
av Abdulrazak Gurnah
Lest av Nils Nordberg

I hjemlandet Zanzibar drev Saleh Omar møbelforretning, og var huseier, enkemann og far. Nå ankommer han London som asylsøker. Samtidig lever Latif Mahmud et stille og ensomt liv i samme by. Når de to møtes i en engelsk kystby rulles gamle uoverenstemmelser opp.

Moderne fransk klassiker

Saman er ein mindre aleine
av Anna Gavalda
Lest av Arnhild Litleré
Slippes 8. november

Ei stor og medrivande forteljing om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman om livet, om relasjonar og kokkekunst.

En roman om menneskene på utsiden: De fordømte og de urørte

Forklaringen
av Gaute Heivoll
lest av Even Rasmussen
Slippes 23. november

Kristiansand 1967. En femten år gammel jente blir funnet knivstukket og drept i et skogområde utenfor sentrum. Tjueen år gamle Arne Isaksen er den perfekte gjerningsmann: Han har allerede en historie med politiet, og betegnes som «åndssvak». Han tilstår, men det er noe som ikke stemmer med forklaringen hans.

En vilter roman med snert og språklig overskudd

Dyp rød 315
av Helene Uri
Lest av forfatteren
Slippes 10. november

Gina Beck er ofte forelsket, og aller mest i seg selv. Hun går med designerklær til enhver anledning, med den riktige dyprøde og forførende fargen på leppene, og hun har alltid full kontroll. Så havner hun motvillig under behandling hos en psykolog, og en annen og mørkere historie avdekkes.

En forbløffende utforskning av menneskelig styrke, kvinnelig vennskap og menneskets skjøre forhold til naturen

Regnhegren
av Robbie Arnott
Lest av Karin Okkenhaug Seim
Slippes 13. november

Ren lever et stillferdig liv alene på en avsides utpost i et land som er herjet av statskupp. Men tilværelsen rakner når en militær enhet anført av en ung kvinnelig soldat trekker opp i fjellene på oppdrag fra regjeringen for å finne en legendarisk skapelse som kalles Regnhegren – en mytisk, farlig fugl med evnen til å forvandle form og påvirke været.

En fortelling om kjærlighet, vennskap og mot i depresjonstidens USA

Vann til elefantene
av Sara Gruen
Lest av Finn Schau
Slippes 18. november

Den unge veterinærstudenten Jacob Jankowski blir ved en tilfeldighet kastet på et skranglete tog som viser seg å tilhøre et beryktet sirkus.  I depresjonstidens USA blir sirkuset både redningen og et mareritt for Jacob.

Thrilleraktig og poetisk

Vinden ved verdens ende
av Rune Salvesen
Lest av Espen Reboli Bjerke og Arthur Berning
Slippes 25. november

Noen Statoil-ansatte kaster seg utfor Preikestolen. Eller blir de dyttet? Hva er det egentlig som skjer? I sin lille trevilla i Stavangers gamleby bor tidligere Statoil-ansatte Jonas Aa. Han lytter til klassisk musikk, drikker japansk te og forsøker å skape orden i tilværelsen. Men noe annet, mørkt og ukontrollerbart vokser i ham.

Brutalt og glimtvis vakkert fra et pre-apokalyptisk landskap

Før de henter oss
av Peter Franziskus Strassegger
Lest av Hilde Grythe
Slippes 28. november

Alma og Oskar bor i et utarmet landskap. Den næringsrike jorda har blitt skylt vekk, og alt som er igjen er noen få gamle naboer og en snart nedlagt bensinstasjon. Hver dag ser de etter bilen som skal komme og hente dem, og da er det viktig å være klar.

Klo og nerve, komikk og tragedie

Egen maske først
av Camilla Bogetun Johansen
Lest av Cecilie Enersen

Rett etter en svenskehandel blir Ulla Morild Hansen kastet ut av hybelen. Plutselig sitter hun i en campinghytte på Beverøya uten innlagt vann, men med NAV-penger på bok. Hun er uten jobbutsikter og bestemmer seg for å redde den lakserike Repparfjorden fra dumping av gruveslam og gift. Hun kaster mobilen og legger ut på en reise.


Flere lydboktips? Se også 7 sterke biografier10 lydbøker for en god diskusjon eller 7 krim- og spenningsbøker du kan sluke denne senhøsten.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: