Aktuelt Boktips Krim

7 gode krimbøker til senhøsten

Når dagene blir mørkere og kveldene lengre, er det ingenting som slår et kjempespennende krimmysterium du bare MÅ høre ferdig. Særlig når du kan høre det samtidig som du vasker klær, slapper av på hytta – eller er på vei til jobb! Her får du syv tips til lydbøkene som gir deg både grusomme drap og mørke skoger – og som kan gjøre senhøsten enda mer spennende.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Spennende bergenskrim

Djevelen i detaljene
av Chris Tvedt
Lest av Lasse Lindtner

En person får strupen skåret over på et treningssenter i Bergen, og kort tid etter blir leiemorderen som utførte drapet funnet død på cella. Alt peker i retning av at det er den lokale gangsteren Peter Olsen som har bestilt det første drapet, men forsvarsadvokat Mikael Brenne er allikevel ikke overbevist.

Niende lydbok i den kritikerroste krimserien om advokat Mikael Brenne.

Isende spenning fra søstrene Grebe-Träff

Ild og dype vann
av Camilla Grebe og Åsa Träff
Lest av Nina Woxholtt
Slippes 22. november

To søsken forsvinner fra fosterhjemmene sine med bare et par ukers mellomrom. Forsvinningene er uforståelige, og snart kjører også etterforskningen seg fast. Kort tid senere blir fotografier av barna sammen med en fremmed kvinne funnet.

Femte lydbok i krimserien om psykologen Siri Bergman.

Spennende krim fra skotsk favoritt

Bildene hvisker
av Val McDermid
Lest av Nina Woxholtt
Slippes 27. november

Kroppen til en hovedmistenkt i en ti år gammel etterforskning trekkes opp fra havet, og et skjelett blir funnet i en forlatt bobil. Karen Pirie blir dratt inn i en uhyggelig verden av svik og mørke hemmeligheter.

Sjette lydbok i den nervepirrende krimserien om Karen Pirie.

Intenst psykologisk drama

Istvillingene
av S.K. Tremayne
Lest av Silje Storstein
Slippes 13. november

Et år etter at en av deres tvillingdøtre, Lydia, dør i en tragisk ulykke, bestemmer Angus og Sarah seg for å flytte fra London til en liten, skotsk øy. Men deres gjenlevende datter, hevder at de har forvekslet søstrenes identitet. Samtidig som vinteren kommer og tåka siger innover, hjemsøkes Sarah av en uhyggelig mistanke – hva var det egentlig som skjedde den skjebnesvangre dagen da en av hennes døtre døde?

Vill og underholdende historisk thriller

Jakten
av Clive Cussler
Lest av Håvard Bakke
Slippes 17. november

April 1950: Et damplokomotiv heves fra en innsjø, og inne i det ligger levningene etter tre menn som døde for førtifire år siden. 1906: Dusinvis av banker i Vesten blir ranet av en mann som med kaldt blod myrder alle vitner.  For å stoppe ham engasjerer myndighetene den beste etterforskeren de kan få tak i: Isaac Bell. 

Første lydbok i en spennende serie om etterforsker Isaac Bell.

En vennlig fasade kan skjule de mørkeste hemmeligheter

Mørke hemmeligheter
av Joy Fielding
Lest av Renate Katralen Jensen

Jess Koster jobber som advokat og prøver å få Rick Ferguson dømt for et sadistisk overfall og voldtekt. Men da Rick slipper ut på kausjon og voldtekstofferet forsvinner før hun rekker å vitne, blir Jess redd. Hun er skråsikker på at Rick har myrdet klienten hennes.

Historisk spenning

Farlig opptakt
av Wilbur Smith
Lest av Bjørn Fougner

Mussolini har alle de kanoner, fly og panservogner han bare kan drømme om. Etiopierne har en liten samling utrangerte rifler og et større antall tohåndssverd. Jake Barton og Gareth Swales kaster seg ut i kampen, mest opptatt av eventyr og utsiktene til god fortjeneste.


Flere boktips? Se også 7 sterke biografier10 lydbøker for en god diskusjon eller 8 krim- og spenningsbøker du kan sluke i høst.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: