Aktuelt Boktips Krim

12 True Crime-lydbøker du MÅ høre

Det sies at ingen fantasi overgår virkeligheten. Hendelser som enhver forlagsredaktører ville ha avfeid som «ikke troverdig» i en krimroman, har skjedd i virkeligheten. Her presenterer vi et lite knippe av de mest spennende, utrolige og grusomme lydbøkene du finner i Storytel.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Om en av de verste kvinnelige seriemordere verden har sett

Belle Gunness
av Hans Melien
Lest av Ingar Kristiansen
Slippes 13. februar

Belle Gunness utvandret fra Selbu i Norge til USA i 1881. I 1908 ble det avslørt at hun hadde drept to ektemenn, flere barn og et utall elskere. Da grunnen begynte å brenne under føttene hennes, brant også hovedhuset på gården i LaPorte i Indiana ned. I kjelleren fant man fire lik. Var Belle Gunness var en av dem, eller slapp hun unna?

Om norgeshistoriens mest omfattende sedelighetsetterforskning

Det mørkeste rommet
av Hilde Reikrås og Ingunn Røren
Lest av Ina Strøm

Operasjon Dark Room begynte på kjøkkenbordet hjemme hos politioverbetjent Hilde Reikrås, som er kvinnen som endret hvordan norsk politi jobber i jakten på overgripere.

Historien om Tjostolv Moland og Joshua French

Dømt til døden i Kongo
av Fredrik Græsvik
Lest av Geir Morstad

I 2017 kom Joshua French tilbake til Norge etter åtte år i fengsel i Kongo, der Tjostolv Moland endte med å ta sitt eget liv i 2013. Forfatter Fredrik Græsvik har fulgt saken tett helt siden French og Moland ble arrestert i 2009, mistenkt for å ha myrdet sjåføren Abedi Kasongo.

Om et av landets mest omtalte justismord

Øksedrapene i Lille Helvete
av Tore Sandberg
Lest av Per Andreas Tønder

Julen 1969 ble to menn slått ihjel med øks et sted i Fredrikstad. Året etter ble Per Liland dømt til livsvarig fengsel for drapene. I denne lydboka viser forfatteren at Liland sannsynligvis ble offer for et justismord.

Alt du trenger å vite om Orderud-saken

Orderud
av Øystein Milli og Olav Næss
Lest av Thorbjørn Harr

Trippeldrapene på Orderud gård er en av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker. Likevel har det aldri vært skrevet en samlet framstilling av saken. Før nå.

Oppsiktsvekkende om et av norgeshistoriens største justismord

Overgrepet – Justismordene på Fritz Moen
av Tore Sandberg
Lest av Per Andreas Tønder

Sterkt funksjonshemmede Fritz Moen ble utsatt for det som kalles norgeshistoriens største justismord: han måtte sone 18 år for to drap han ikke hadde begått.

Et unikt innblikk i mentaliteten som preger både de kriminelle og politiet

Politi og røver
av Kjetil Stensvik Østli
Lest av Håvard Bakke

Gjennom kontakt og etterhvert vennskap med en tidligere spaner og en tidligere kriminell, forteller forfatteren historien om hvordan et miljø som oppsto på Tveitasenteret på 70-tallet, endte med ranet av Nokas og et politidrap i 2004.

En skildring av Sverige og folkhemmets velstand, framtidsoptimisme – og mørke bakside

Drapet i Söndagsvägen
av Petter Englund
Lest av Trond Teigen

En kveld i juli 1965 ble en ung kvinne funnet død i sitt hjem i et idyllisk rekkehusområde sør i Stockholm. Politiet avfeide det først som selvmord, men snart sto det klart at hun var blitt drept. Men av hvem – og hvordan?

En true crime-serie om norske drap, basert på øyenvitner, avisartikler og rettsdokumenter

Narrespillet
av Monica N. Yndestad
Lest av Lasse Lindtner

En forlatt familie. Håndskrevne brev. Mystiske telefonsamtaler. Fluer i kjelleren. I fire år blir politiet grundig lurt i det som for alltid vil bli husket som Siren-saken. Det tar politiet 1571 dager å løse gåten.

Se hele true crime-serien Drapsmysterier.

Et levende portrett av et splittet lokalsamfunn, familier i oppløsning og en etterforskning ute av kontroll

Hvem drepte Birgitte Tengs
av Bjørn Olav Jahr
Lest av forfatteren

Natt til lørdag 6. mai 1995 ble 17 år gamle Birgitte Tengs drept, bare 500 meter hjemmefra. Politiet arresterte Birgittes jevngamle fetter for drapet, men han ble senere frifunnet. Tilbake sto lokalbefolkningen med ett spørsmål: Hvis ikke fetteren hadde drept Birgitte, hvem hadde da gjort det?

Norske drapssaker fra virkeligheten

Morder i familien
av Aage G. Sivertsen
Lest av Nils Nordberg

Hva er det som får tilsynelatende alminnelige og normale mennesker til å begå drap? Forfatteren skildrer 10 norske drapssaker gjennom omstendigheter som sjelden kommer fram i kriminalreportasjene.

Berømte britiske mord

Seks skudd ved stengetid og andre mord
av Richard Herrmann
Lest av forfatteren

Forfatteren har samlet noen av de mest berømte mordsakene fra den historiske rett nummer 1 i Old Bailey i London gjennom de siste 100 år. 

Flere boktips? Se også 7 sterke biografier10 lydbøker for en god diskusjon eller 8 krim- og spenningsbøker du kan sluke i høst.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d