Aktuelt Boktips Krim

10 skrekkelig skumle lydbøker

Enten du foretrekker klassiske grøssere, hårreisende skrekk, onde krefter, skumle vampyrer eller andre overnaturlige skapninger – vi har funnet fram ti lydbøker du kan kose deg med nå som høsten er på sitt mørkeste. Slik at du kan bli skikkelig, eller bare litte grann, skremt.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Forstyrrende, klassisk grøss

Dyrekirkegården
av Stephen King
Lest av Ola Otnes

Louis Creed blir advart mot dyrekirkegården bak det nye huset hans, men han tar ikke advarselen alvorlig. Ikke før døden oppsøker ham, igjen og igjen.

Se alle lydbøker av Stephen King her.

Gotisk grøsser som regnes som en av verdens beste romaner

Frankenstein
av Mary Shelley
Lest av Per Frisch

Victor Frankenstein har ambisjoner om å finne ut alt om menneskekroppen og få kjennskap til livets hemmelighet. Hans studier og eksperimenter for å skape det perfekte menneske, tar snart overhånd. Romanen utkom i 1818, og er filmatisert en rekke ganger.

En skrekknovelle som utfordrer menneskets forbryterske natur

Den svarte katten
av Edgar Allan Poe
Lest av Knut Risan

«Når det gjelder den helt utrolige, og likevel den helt ordinære historien, som jeg nå vil skrive ned, verken forventer jeg eller anmoder jeg om å bli trodd…». Den svarte katten er en skrekknovelle som utforsker menneskets forbryterske natur.

Den klassiske grøsser og verdens første og mest berømte psykologiske thriller

Dr. Jekyll og Mr. Hyde
av Robert Louis Stevenson
Lest av Nils Nordberg

Denne historien er skrevet i 1886, ved et underlig sammentreff bare to år før en virkelig ‘Mr. Hyde’, nemlig den aldri avslørte Jack the Ripper, dukket opp på Londons østkant. Utgangspunktet for tragedien i boken er den anerkjente vitenskapsmannen dr. Jekylls sterke ønske om å få leve et skjult og tøylesløst liv. Men underlige ting skjer.

Bøkene bak den populære TV-serien True Blood

Dødsjakt i Louisiana
av Charlaine Harris
Lest av Kristine Rui Slettebakken

Sookie Stackhouse jobber som servitør i en småby i Louisiana. Hun lever et rolig liv og har ingen kjæreste. Ikke fordi hun ikke er pen, for det er hun. Men Sookie har et problem: Hun hører hva andre tenker. En dag møter hun Bill, og hun kan ikke høre et ord av hva han tenker. Han er mannen hun har ventet på hele livet! Men Bill er en av byens forhatte vampyrer.

Dødsjakt i Louisiana er første lydbok i serien om Sookie Stackhouse, bøkene bak den populære TV-serien True Blood.

Bli med inn i vampyrenes verden

Mørkets elsker
av J.R. Ward
Lest av Bodil Vidnes-Kopperud

Beth er 25 år og jobber i en lokalavis. Hun har ingen familie, for moren døde da hun ble født. Beth har aldri fått vite hvem som er faren hennes. Hun lever et stille liv, men alt endrer seg da en bil går i luften utenfor en lokal bar. Mannen som omkommer i eksplosjonen er nemlig Beths far. Han er vampyr, og han har alltid passet på henne på avstand. Men nå får Beth en ny vokter.

Mørkets elsker er første bok i serien Den sorte dolks brorskap, hele serien finner du i Storytel.

Møt vampyrjegeren Anita Blake

Vampyrdreper
av Laurell K. Hamilton
Lest av Renate Katedralen Jensen

En seriemorder tar livet av uskyldige vampyrer og Nikolaos, byens mektigste vampyr, ber Anita Blake finne den skyldige. Anita nekter. Hun jobber ikke for blodsugere. Men vampyrene gir seg ikke og tar i bruk skitne metoder for å presse henne.

Vampyrdreper er første bok i serien om Anita Blake. Alle bøkene er tilgjengelig i Storytel.

Ubehagelig skrekknovelle

Tingen på terskelen
av Howard Phillips Lovecraft
Lest av Erich Kruse Nielsen

Den amerikanske forfatteren H.P. Lovecraft døde i 1937 uten noen gang å ha fått se sine manuskripter utgitt i bokform. Men i dag anerkjennes han som et av de største navn innenfor grøsser og fantasylitteratur.

Hør alle H.P. Lovecrafts grøsserhistorier her.

Et overflødighetshorn av skjærgårdsstemning og uhygge

De dødes båt
av Knut Nærum
Lest av Nils Nordberg

Under et ferieopphold på Sørlandet møter forfatteren Kjell Nilsen den briljante privatdetektiven Oberon Qvist. Bak en fasade av reker og solkrem gjærer det i sjalusi, misunnelse og hat, og før femti sider er gått, finner man kosmetikkdronningen Malin Meller død i sin egen seng, druknet, bak en låst dør.

Hvis du ikke kan stole på din beste venn, hvem kan du stole på da? 

Fristet
av P.C. Cast
Lest av Charlotte Grundt

Når seksten år gamle Zoey blir merket av Sporeren, skjønner hun at hennes gamle liv er over. Hun må forlate vennene, eks-kjæresten og familien for å slutte seg til House of Night, en skole hvor det eneste faget Zoey trenger å bekymre seg for er Vampyr 101. Ulempen er selvsagt at hvis hun stryker, så vil hun dø. For å overleve high school, kreves det blod, svette og tårer. Særlig blod.

Dette er sjette lydbok i serien House of night.


Flere boktips? Se også 7 sterke biografier10 lydbøker for en god diskusjon eller 8 krim- og spenningsbøker du kan sluke i høst.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: