Aktuelt Barn og ungdom Boktips

11 lydbøker til barnas halloween

En dag for å kle seg ut rart eller skummelt, finne på knep og spise så mye godteri man klarer – er det rart barna elsker halloween? Vi har plukket ut en samling spennende, skumle, og litt morsomme, lydbøker som barna kan lytte til alene eller sammen med resten av familien for å varme opp til grøss og sprell. Hvis dere tør …

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Humoristisk spenning om spøkelsesjakt og overnaturlige mysterier

Edward Rubikon: Demonbyen
av Aleksander Kirkwood Brown
Lest av Espen Reboli Bjerke
Passer for 9 – 12 år
Slippes 25. oktober

Sammen med vennene Kasper og Nadira prøver Edward Rubikon å holde småbyen Grimsrud tom for spøkelser og andre overnaturlige vesener. Men nå er Edward helt utslitt, og bestemmer seg for å legge etterforskningen på hylla for godt! Samtidig skjer det mystiske ting på nattestid, og Kasper og Nadira må ta saken i egne hender – men klarer de å redde byen uten Edward?

Dette er femte lydbok i serien om Edward Rubikon.

Lærerikt om vampyrer

Vampyrfortellinger
av Ingrid Uebe
Lest av Marit Synnøve Berg
Passer for 6 – 9 år
Slippes 31. oktober

I denne lydboken lærer du det du bør vite om vampyrer: De sover hele dagen – helst i en kiste – og har lange, skarpe hjørnetenner som de bruker å bite uskyldige mennesker med. Vampyrer er redde for tre ting: Kors, løk og sollys. Og nå som du vet alt dette, trenger du ikke å være redd for dem!

Når skolen er hjemsøkt …

Skolespøkelset
av Eldrid Johansen
Lest av forfatteren
Passer for 6 – 9 år

En av korridorene på skolen er stengt. Det er fordi veggene kan rase ut, sier lærerne. Men noen av elevene mener at det spøker der, at de som går inn der i mørket, om natten, ender opp som zombier. Aman nekter å tro på ryktene. Da klassen skal overnatte på skolen natten før Halloween, overtaler hun Gina til å bli med for å sjekke. Det skulle hun aldri ha gjort!

Morsom grøss!

Zombiepanikk
av Anna Holmström Degermann
Lest av Gisken Armand
Passer for 6 – 9 år

Du ser jo ut som en zombie! sier bestemor, og bestemmer seg for å bli hos Titti og foreldrene i noen ekstra dager. Tittis lillesøster Ylva sover ikke om natten, og mamma og pappa er helt bleke av tretthet. Hva er en zombie, undrer Titti seg. Mormor forklarer, men sier samtidig at de egentlig ikke eksisterer. Men Titti har vanskelig for å gi slipp på tanken på zombiene …

Dette er tredje lydbok i serien Vampyrvarsel.

Et fantastisk univers med masse humor, frydefulle grøss og boblende fantasi!

Den lille mareritt-butikken og kile-krisen
av Magdalena Hai
Lest av Mathilde Storm
Passer for 6 – 9 år

Nina er 9 år, og har ikke en egen sykkel. Hun har VELDIG lyst på en – men hvor langt vil hun gå for å få råd til en ny sykkel? Er hun villig til å jobbe i DEN LILLE MARERITT-BUTIKKEN, for eksempel?

Dette er første lydbok i serien Den lille mareritt-butikken.

Marerittaktig for de modigste

Bøddelen
av Ingunn Aamodt
Lest av Charlotte Grundt
Passer for 9 – 12 år (de modigste)

Oline er ei jente med overnaturlige evner. Hun har arvet dem fra sin tippoldemor med samme navn. Den gamle Oline ble henrettet som heks i Utvik 1665. Sammen med familien drar dagens Oline til det fraflyttede stedet i nord for å finne ut av hvem bøddelen var. Men før Oline finner ham, finner bøddelens gjenferd henne.

Serien Marg & Bein er marerittaktig lesning for de modigste.

Underholdende, underlig og skummel faktabok om spøkelser

Spøkelser
av Pia Strømstad
Lest av Espen Reboli Bjerke
Passer for 6 – 12 år

Spøkelseshistorier bygger ofte på historiske fakta. De første spøkelseshistoriene vi kjenner til stammer fra det gamle Egypt og ble skrevet på papyrus. Historiene fortelles over hele verden og kan ha sitt utspring i en dramatisk historie om brå død eller ulykkelig kjærlighet.

Møt den nysgjerrige, modige og litt utålmodige monsteragenten

Nelly Rapp og ånden i flasken
av Martin Widmark
Lest av Silje Hagrim Dahl
Passer for 9 – 12 år

På Monsterskolen skal læreren til Nelly og Valle gå av med pensjon. Men først vil hun vise elevene hvordan de første motorene fungerte. «Hent dampmaskinen på loftet!» ber hun Nelly og Valle. «Men ikke rør noe annet!» Der oppe hører de noe bak en låst dør. «Unnskyld», sier en hul stemme. «Unnskyyyld!»

Hele serien om Nelly Rapp finner du i Storytel.

Superspennende ispedd norsk folketro og dagens klimaproblemstilling

Dødens tjern
av Sigbjørn Mostue
Lest av forfatteren
Passer for 9 – 12 år

Mathias og storesøsteren Malin blir dratt med på telttur i skogen av deres naturelskende far, farens nye kjæreste og hennes datter. Allerede i bilen er det dårlig stemning. Men det skal ikke gå lang tid før skumle og mystiske ting begynner å skje.

Kan en liten gutt alene redde alle barna fra å bli småbarnsuppe?

Småbarnsuppe
av Bjørn Ousland
Lest av Erlend Klarholm Nilsen
Passer for 6 – 9 år

Skumle ting har begynt å skje på nettene. Små barn forsvinner sporløst og foreldrene blir livredde og passer ekstra godt på når de sier god natt. Denne kvelden flyr truende figurer inn på et barnerom. Mens søsteren blir puttet i en sekk, klarer småen å lure seg ned i en lomme. Og så bærer det avgårde på en sopelime rett inn i hekseberget.

Tør du å bli med tilbake til Norges mest kjente grøsserbygd?

Ingen andre enn oss
av Mari Moen Holsve
Lest av Haakon Strøm og Anne Bolette Stang Eng
Passer for 9 – 15 år

Det er to år siden Skymdals seriemorder herjet, og ett år siden noe skremte bygdas ungdommer til taushet. Nå skjer det igjen. Hvem er det som tente på skolen – og låste klasseromsdøra fra utsiden? Hvem er det som ikke vil la innbyggerne leve i fred?


Flere boktips? Se også 7 sterke biografier10 lydbøker for en god diskusjon eller 8 krim- og spenningsbøker du kan sluke i høst.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: