Aktuelt Boktips Romaner

9 gode romaner til høsten

Ingenting er som oktober, som med sine rødmende trær og skarpe luft bringer oss høsten på ekte. Ta med deg en av månedens romaner ut på tur i de vakre fargene, og opplev høstlyset med en gripende, hjerteskjærende eller fengslende lydbok på øret. God oktober, og god lytting!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


En utforskning av hukommelsens dikteriske kraft

Jente, 1983
av Linn Ullmann
Lest av Andrea Bræin Hovig

En forfatter utforsker hva som skjedde i livet hennes det året hun var 16 – i en rå, naken og til tider brutal fortelling om makt og avmakt, lyst og skam, skjønnhet og glemsel.

En skandaløs roman om en ung kvinnes seksuelle frihet og amoralske holdning til livet

Bonjour tristesse
av Françoise Sagan
Lest av Ina Strøm

En lat, bekymringsløs sommer på Rivieraen endrer seg brått da 17-årige Cécile bestemmer seg for å gripe inn i sin fars nye forhold. François Sagan skrev denne sommerflørten av en roman som tenåring, og da den kom ut i 1954 var hun bare 19 år.

Om kvinner som mødre, oppdragere, døtre og ekteskapsemner

Brostein
av Toril Brekke
Lest av forfatteren

Året er 1863, og unge Sara har giftet seg med Jacob. Handlingen strekker seg over femti år og fram til utbruddet av første verdenskrig. Romanen skildrer en rivende økonomisk utvikling og stor sosiale forandringer. Gjennom oppgangstider og sildeeventyr, gjennom fallitter og ny oppgang, er det mannen som er tydelig i samfunnet. Bak ham står kvinnen.

Brostein er en frittstående fortsettelse av Toril Brekkes historiske roman om Ålesunds første jordmor, Sara.

Et kjærlighetsbrev til alle de glemte geniene i musikkhistorien

Hvite tårer
av Hari Kunzru
Lest av Christian Hestø

Seth og Carter er to svært ulike noen-og-tjue år gamle newyorkere, med én ting felles, nemlig lidenskapen for musikk. Da Seth ved en tilfeldighet tar opp en ukjent bluessanger i parken, og Carter publiserer den på nettet som en “forsvunnet” innspilling av artisten Charlie Shaw. Dette blir begynnelsen på en reise tilbake i fortiden.

En roman om skilsmisse, einsemd og den verkeleg gode samtalen

Eg elska ho
av Anna Gavalda
Lest av Arnhild Litleré

Chloé blir forlatt av mannen sin, og fordi ho er ulykkeleg, bestemmer svigerfaren seg for å ta henne med på landet. Dei blir sitjande og snakke, og for første gong fortel han nokon om seg sjølv, og om ho han ikkje kunne få.

Fascinerende løsning på et intenst ønske om forandring

Terningmannen
av Luke Rhinehart
Lest av Anders Ribu

Psykiateren og familiemannen Luke er lei av sitt gjennomsnittsliv. Han setter i gang et prosjekt hvor han erstatter overveielser og analyser med beslutninger fattet på grunnlag av terningkast.

Et dypdykk i vår nære historie

Ingen er så trygg i fare
av Jørgen Norheim
Lest av Hallvard Lydvo

Omstendigheter endrer seg i Kapo sitt liv, og han kjenner behov for å finne ut meir om sin eigen familie. Med ei mor som opplevde evakueringa av Finnmark etter andre verdskrigen, og ein russisk soldat som mogleg far, betyr denne jakta på opphavet eit djupt dykk ned i norsk og russisk etterkrigshistorie.

Om hvordan tilfeldige møter kan endre menneskers liv

Se i nåde
av Cecilie Enger
Lest av forfatteren

I 1870 havarerer en luftballong med René-Arnaud Rollier fra Paris i Telemark. 130 år senere befinner hans norske oldebarn seg på Ikea, der hun finner beretningen om sin oldefars luftferd.

Fortryllende novellesamling

Hunter i Huskvarna
av Sara Stridsberg
Lest av Andrea Bræin Hovig

Med en karakteristisk fortellerklo helt tydelig i alle de ti novellene, møter vi spesielle, snille, vakre, stygge mennesker om hverandre, som om intet menneskelig er ukjent for Sara Stridsberg.


Flere boktips? Se også 7 sterke biografier, 10 lydbøker for en god diskusjon eller 8 krim- og spenningsbøker du kan sluke i høst.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: