Aktuelt Boktips Krim

8 krim- og spenningsbøker du kan sluke i høst

Det er lite som slår en altoppslukende krim som er umulig å skru av, samtidig som du slapper av på hytta, når oppvasken når nye høyder eller når veien til jobb føles litt ekstra lang. Her får du tips til lydbøkene som gir deg både grusomme drap og mørke skoger – og som kan gjøre høsten enda mer spennende.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Fartsfylt, klaustrofobisk og full av overraskelser

Friheten
av Arne Dahl
Lest av Jan Martin Johnsen

Sam Berger er alene. Molly Blom er fortsatt borte, sannsynligvis er hun gravid med barnet deres. Drømmen om et liv sammen med henne virker fjernere enn noen gang. Samtidig får Sam et innbringende oppdrag av den gåtefulle typen. En kvinne, Nadja, er blitt kidnappet, og terapeuten hennes søker Sams hjelp – men politiet må holdes utenfor.

Friheten er fjerde lydbok i serien om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom.

Sterkt om synder, skyld og anger

Den tause moren
av Arnaldur Indriðason
Lest av Duc Mai-The

En eldre kvinne blir funnet død i hjemmet sitt. Etterforskningen viser at hun kontaktet Konrad rett før hun døde, for å få hjelp til å finne barnet hun fødte femti år tidligere, et barn hun forlot like etter fødselen. Det tar ikke lang tid før Konrad innser omfanget av tragedien han har havnet midt opp i.

Den tause moren er tredje lydbok i serien om den pensjonerte politimannen Konrad.

Grotesk og fengende

Mannen uten hjerte
av Camilla Grebe og Åsa Träff
Lest av Nina Woxholtt

Antikvitetshandleren og medieprofilen Jussi Ståhl funnet brutalt myrdet i hjemmet sitt. Jussi er skutt til døde, og deretter er hjertet skåret ut og plassert på en antikk sølvskål. Psykolog Siri Bergman havner midt i utredningen av det makabre mordet, som bare blir starten på en rekke brutale mord på menn i Stockholm.

Mannen uten hjerte er fjerde lydbok i serien om psykologen Siri Bergman.

Intens thriller ispedd gotisk skrekk

Ildbarnet
av S. K. Tremayne
Lest av Silje Storstein

Rachel gifter seg med David, og flytter fra Londons østkant til en praktfull herregård i Cornwall, der hun er omgitt av velstand, kjærlighet, dype tradisjoner og den hengivne stesønnen Jamie. Men gradvis endrer Jamie adferd. Han kommer med merkelige utbrudd, hevder å være hjemsøkt av morens gjenferd og spår Rachels død.

Eventyrlig spenning med historisk bakteppe

Orakelet
av Clive Cussler og Robin Burcell
Lest av Torgeir Reiten

Bortføringen av flere elever ved skolen Sam og Remi Fargo driver i Nigeria, viser seg å være koblet til en forsvunnet skriftrull som i 533 f. kr. utløste en forbannelse over det siste vandalriket i Nord-Afrika. Fargo-paret må ta i bruk alt de har av ferdigheter for å redde livet til skolejentene før de finner rullen – og opphever den dødelige forbannelsen.

Orakelet er ellevte lydbok i serien om ekteparet Sam og Remi Fargo

Spennende thriller fra Arktis

Katastrofen
av Wilbur Smith
Lest av Trond Teigen

Denne gang har Wilbur Smith lagt handlingen til havet, og et halsbrekkende seilas mot Arktis, der et cruiseskip venter på redning etter kollisjon med et isfjell.

Familielivet satt på prøve

Elsket til døde
av Joy Fielding
Lest av Renate Katralen Jensen

Kate er en god familieterapeut, hustru og mor – helt til den dagen hun befinner seg i sitt eget mareritt: Datteren er tenåring, moren hennes er på vei inn i demens, og en ungdomskjæreste rokker ved ekteskapets grunnvoller. Men verst av alt er det at halvsøsteren hennes gifter seg med en mann som er tiltalt for drap på tretten kvinner.

En liten pause fra mammarollen blir det store marerittet

Den perfekte mor
av Aimee Molloy
Lest av Trude Eker

En barselgruppe som har møttes en stund med barnevogner, bestemmer seg for å gå ut på byen sammen en kveld. Det som skulle være et sårt tiltrengt avbrekk fra hverdagens rutiner, blir et mareritt da en av mødrenes baby forsvinner mens de er ute. Det blir et nervepirrende kappløp for å finne barnet.


Flere boktips? Se også 7 sterke biografier10 lydbøker for deg som liker en god diskusjon eller 10 romaner til den første høstmåneden.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d