Aktuelt Barn og ungdom Boktips

8 lydbøker til skolestart!

Som barn føles sommerferien nesten uendelig. Men selv om det er det beste som finnes, er det er nok mange barn som gleder seg litt til å komme tilbake til venner, skolen og den vante hverdagen også. Ekstra spesielt er det nok for dem som skal begynne på skolen for første gang. Vi har plukket ut åtte lydbøker som kanskje kan gjøre overgangen fra sommerferie til skole litt lettere.

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Overskrift

Hvordan begynner man på skolen
av Anna Fiske
Lest av Inger Gundersen
Passer for: 3 til 6 år

Lurer du på hvordan det kan være å begynne på skolen? Hva man skal ha i sekken? Hvor lenge man må sitte stille, og hva som egentlig skjer i friminuttene? I Hvordan begynner man på skolen gir anna Fiske deg svar på mange av spørsmålene dine. Lykke til!

Vil dere høre flere bøker fra Anna Fiskes Hvordan-serie? Hvordan lager man en baby og Alle har en bakside er også tilgjengelig i Storytel.

123 for barske barn
av Anne Østgaard
Lest av Espen Reboli Bjerke og Harald M. Stoltenberg
Passer for: 3 og 9 år

Her finner du en samling festlige og tøffe tellevers for barske barn – og de fleste andre! Tekstene er på rim, og er enkelt oppbygd med god rytme, som gjør dem fine både å lese høyt og å øve seg på å lese, telle og regne.

Hør også ABC for barske barn av samme forfatter.

Hjernesterk junior
av Anders Hansen og Mats Wänblad
Lest av Trond Teigen
Passer for: 9-12 år
Slippes 5. september

Det viktigste du kan gjøre for hjernen din er å røre på deg! Gjør du det kan du bli bedre til det meste. I denne lydboken har psykiater Anders Hansen omarbeidet budskapet fra suksessboken Hjernesterk til en yngre målgruppe, sammen med barnebokforfatter Mats Wänblad.

Bukkene Bruse begynner på skolen
av Bjørn F. Rørvik
Lest av Bjørn F. Rørvik, Marianne Krogness, Gustav Nilsen, Ole Jacob Lindberg, Sofie Bjerketvedt
Passer for: 0 til 6 år

De tre bukkene Bruse er tilbake – og denne gangen begynner de på skolen! Det var en gang tre bukker som het Bukkene Bruse. De hadde fått et brev om at måtte begynne på skolen. «Hvorfor det?» spurte den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarte den største bukken. Så ble de enige om at de kunne prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

Vilma skoledilla
av Abby Hanlon
Lest av Inger Gundersen
Passer for: 3 til 9 år

Her er Vilma. Hun med de merkelige påfunnene og oppdiktede vennene. Vilma skal begynne på skolen igjen etter ferien, og hun har bestemt seg for å lete etter en ny venn i klassen. En som finnes på ordentlig. Det er ikke så lett å vite hvordan man skal snakke med andre. Bør man ta på seg elleve underbukser, for eksempel? Eller rope? Den andre boken om Vilma er enda en varm, morsom bok som blander fantasi og virkelighet.

LasseMaja – Skolemysteriet
av Martin Widmark
Lest av Marianne Krogness
Passer for: 6 og 12 år

Det er falske pengesedler overalt i Valleby og sporene fører til skolen til Lasse og Maja. Men for å avsløre forbryteren må Lasse og Maja spane om natten og bruke kløkt og list for å få fingeravtrykk av de mistenkte.

Skolemysteriet er nok en spennende lydbok i serien om LasseMajas detektivbyrå.

Verdens verste lærer
av Petter Lidbeck
Lest av Charlotte Grundt
Passer for: 6 og 9 år

Barneskolelærer Karin Karlsson hater barn. Men hun gjør i hvert fall ikke forskjell på folk. Hun hater nemlig alle barn. Dette er historien om læreren som aldri burde vært lærer.


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: