Aktuelt Boktips Fakta

9 lydbøker som gjør deg bedre rustet for studenttilværelsen

Hvordan sørge for at hjerne, kropp og sinn spiller på lag når det gjelder som mest? Studentlivet kan være omveltende. Enten du flytter til en ny by, bor alene for første gang eller møter på utfordrende fag, kan det være avgjørende med litt hjelp på veien. Derfor har vi samlet noen gode lydbøker som på ulike måter vil gjøre deg litt bedre rustet for tilværelsen som ny student.

Og visste du at du som student får 50,- i studentrabatt på vårt mest populære abonnement: Storytel Unlimited? Da kan du velge og vrake, helt ubegrenset, mellom tusenvis av lydbøker for kun 139,- per måned. Det vil si at hvis du ikke elsker lydboka du akkurat har begynt på, så er det ingen krise å begynne på en ny!

Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Går det trått på lesesalen? Fysisk aktivitet kan være løsningen

Hjernesterk
av Anders Hansen
Lest av Per Andreas Tønder

Det viktigste du kan gjøre for hjernen din er å røre på deg! Hjernen er det organet som påvirkes aller mest når vi er i bevegelse, ifølge moderne hjerneforskning. Anders Hansen, overlege i psykiatri, forteller deg i denne boken hvorfor og hvordan. Ved å holde deg fysisk aktiv blir du: raskere til å tenke, mer konsentrert og fokusert, flinkere til å huske, mer kreativ, mindre stresset og mer uthvilt. Fysisk aktivitet har til og med innvirkning på personligheten og intelligensen vår. Ifølge Anders Hansen er trening til og med medisinen vi glemte – fysisk aktivitet kan motvirke blant annet angst og depresjoner.

Alle har en psykisk helse! Lær deg hvordan du kan håndtere motgang og stress for å oppnå glede og økt selvfølelse

Hverdagspsyk
av Rebekka Egeland, Peder Kjøs og Carina Carl
Lest av forfatterne

I Hverdagspsyk får vi psykologisk innsikt og kunnskap som kan hjelpe oss å håndtere motgang og ha det bedre. For det er egentlig det vi ønsker oss – et liv som vi kan fungere i, hvor vi opplever færre negative tanker, mindre stress, mer glede og økt selvfølelse.

Hva gjør egentlig all den scrollingen i pausene med oss?

Skjermhjernen
av Anders Hansen
Lest av forfatteren

Uansett hvor mye du liker å se på bilder på Instagram, nyhetene på mobilen eller filmer og TV-serier, er ikke hjernen din tilpasset dette tempoet samfunnet i dag har. Men det betyr ikke at vi er maktesløse – med litt mer kunnskap om hvordan hjernen fungerer, innser vi snart at det egentlig handler om enkle og grunnleggende ting. Den menneskelige hjernen er skapt i en helt annen tid, og kanskje vi burde vise det litt mer hensyn.

Husk å gå deg en tur mellom slagene – med denne boka lærer du hvorfor

Det gode ved å gå
av Shane O’Mara
Lest av Reidun Berntsen

Å gå er en unik menneskelig egenskap. I denne boken om alt det gode ved å gå, viser den nyeste forskningen hvordan hjernen og nervesystemet sørger for balanse, hvordan vårt indre GPS-system fungerer, og at gåing er bra for både helse og humør. Å gå sammen mot et felles mål er dessuten et sosialt lim som har bidratt til vår overlevelse som art. Når livene våre blir stadig mer stillesittende, risikerer vi å miste alt dette.

Lær mer om hvordan tarmen påvirker både hjernen og resten av kroppen

Sjarmen med tarmen
av Guilia Enders
Lest av Charlotte Grundt

Denne boka baserer seg på ny forskning, som avdekker forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen. Ubalanse i bakteriefloraen kan blant annet føre til alt fra oppblåsthet og smerter til overvekt, depresjon, allergi, intoleranse og Alzheimer. For å føle oss vel, ha god helse og balanse i kropp og sinn må vi med andre ord ta vare på tarmen vår.

Få ro i hodet, og mulighet til å fokusere mer på hva som gir deg energi og glede

Tenk enkelt
av Carina Carl
Lest av forfatteren

Ønsker du å fokusere mer på hva som gir deg energi og glede? Trenger du hjelp til å få ro i hodet? Med Tenk enkelt gir psykolog Carina Poulsen deg kunnskap om og innsikt i grunnleggende psykologi. Hun gir deg enkle verktøy som gjør deg bedre rustet til å organisere din mentale innboks, og gode råd for hvordan du kan forenkle levestilen din. Forenkler du den, forenkler du tankesettet ditt, du fjerner mental støy og kan fokusere bedre på det som betyr mest for deg.

Mesterlig om hvordan ditt eneste uerstattelige organ fungerer

Hjernen er stjernen
av Kaja Nordengen
Lest av Cathrin Gram

Hjernen din gjør deg til den du er. Den lærer, den forelsker seg og den tolker kompliserte mønstre. Men hjernen lokker deg også til å ta dårlige valg og den belønner avhengighet. Hvorfor gjør hjernen som den gjør? Det ligger store muligheter i å vite hvordan hjernen virker, og her gir lege og hjerneforsker Kaja Nordengen deg innsikten du trenger.

Ta styringen over egne tanker og følelser og bli sjef i eget liv

Sjef i eget liv
av Ingvald Wilhelmsen
Lest av forfatteren

Hva styrer mine følelser? Hvordan kan jeg finne mine grunnholdninger? Er det mulig å skille mellom ekte og tenkte problemer? Hvordan kan jeg endre meg? I denne boken belyses disse spørsmålene ut fra kognitiv terapi, en av de best dokumenterte og effektive samtaleformer innen psykologi og psykiatri.

Skorter det på selvdisiplinen? Her får du 15 steg som hjelper deg å nå målene dine

Handlekraft
av Kristian Hall
Lest av forfatteren

Uansett hva du ønsker å få gjennomført, på jobb eller privat, stort eller lite, er grunnverktøyene de samme. Gjennom 15 konkrete steg, lærer denne lydboka deg å bli mer handlekraftig. Dette vil du oppnå når du har gått alle stegene: du jobber smartere enn før, du utsetter mindre og prioriterer bedre, du blir mer produktiv og effektiv, du blir en bedre problemløser, du vet hvor du skal få hjelp når du møter motgang. Pluss mange flere fordeler og verktøy. Ta dem i bruk, føl mestringsglede og vit at du er på god vei til å få gjennomført det du vil!


Ikke abonnent? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d