Aktuelt Krim

Sommerens 10 beste krimbøker

Sommer er for mange synonymt med solkysset hud, sand mellom tærne og smeltet iskrem. Men de som bare elsker krim, slik mange av oss gjør, vet at sommeren har plass til grusomme drap og mørke skoger som skjuler dype hemmeligheter. Gled deg til en rekke spennende nye krimbøker i Storytel i sommer!

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!


Ny krimserie fra Karin Fossum

Drepende drage. Angrende hund
av Karin Fossum
Lest av Kim Haugen
Slippes 3. juli

På en stor gård skjer et gassutslipp som tar livet av flere innleide arbeidere mens de sover. Det ser ut som en ulykke. I en enebolig nær ved ligger en 80 år gammel kvinne en dag med knust skalle ved foten av trappa. Noen har rotet rundt i boligen for å få det til å se ut som et ransoverfall. I Drepende drage. Angrende hund møter vi en ny og annerledes etterforsker: Eddie Feber. Han er en livsglad mann med åtte barn. Han er rask i vendingen, og kan kanskje virke rotete. Men han har strategier for å få den mørke sannheten ut i lyset.

Like mye en action- som en psykologisk thriller

Gutten fra skogen
av Harlan Coben
Lest av Haakon Strøm
Slippes 4. juli

Som ung gutt ble Wilde funnet i skogen, uten noe minne om fortiden sin. I dag er han voksen, men han vet fortsatt ikke hvor han kommer fra. Han blir kontaktet da en ung trøblete tenåringsjente forsvinner. For å finne jenta, må Wilde vende tilbake til det samfunnet hvor han aldri har passet inn – stedet der folk med makt og stygge hemmeligheter blir beskyttet.

Rystende og overbevisende thriller

Lekene
av Bo Svernström
Lest av Haakon Strøm
Slippes 4. juli

Robert var bare elleve år da han ble utpekt som den skyldige da lekekameraten Max døde. I dag er Robert trettini år. Han husker ikke mye av selve hendelsen, men har siden valgt å leve et tilbaketrukket liv. En dag ringer en kvinnelig journalist på døren hans. Journalisten begynner å grave i den gamle etterforskningen, nesten samtidig som en elleve år gammel jente blir funnet død i Roberts gamle nabolag.

Spennende og fullstendig gripende

De andre
av C.J. Tudor
Lest av Haakon Strøm
Slippes 5. juli

Han kjører hjemover, blir liggende bak en rusten gammel bil. Så oppdager han et lite ansikt i bakvinduet. Munnen mimer ordet pappa. Det er hans fem år gamle datter, Izzy. Gabe ser henne aldri igjen.

Uhyggelig og original krim

Udyr
av Lotte og Søren Hammer
Lest av Torgeir Reiten
Slippes 14. juli

En morgen gjør to barn et grusomt funn: I skolens gymnastikksal finner de likene av fem nakne og sterkt mishandlede menn hengende fra taket. Det blir snart klart at de drepte var pedofile, og førstebetjent Konrad Simonsen og hans team må legge lokk på saken for å hindre en blodtørstig dagspresse og en hevngjerrig befolkning fra å spolere etterforskningen.

Hør også Demonen som gråt, utgivelse 15. august.

Om hvor langt man kan være villig til å gå for å passe inn

Jenter uten navn
av Mikaela Bley
Lest av Nina Woxholtt
Slippes 17. juli

En kald vinterdag blir 17-år gamle Linn etterlatt på internatet Täcktaholm, en herregård utenfor Nyköping. Når en av jentene forsvinner, innser Linn at hun selv befinner seg i fare. På TV4 får samtidig kriminalreporter Ellen Tamm nyheten om at en ung, uidentifisert kvinner er funnet død dypt inne i skogen. Bare noen dager senere blir nok en kvinne funnet død. Politiet står uten spor, og selv om dagene går, er det ingen som melder kvinnene savnet.

Briljant krimgåte fra Liza Marklund

Polarsirkelen
av Liza Marklund
Lest av Anne Bolette Stang Eng
Slippes 24. juli

Fem tenåringsjenter i småbyen Stenträsk i Norrbotten møtes en gang i måneden for å diskutere litteratur. En av dem forsvinner sporløst sommeren 1980. Førti år senere blir hun funnet drept. Julen 2020 blir de fire kvinnene i boksirkelen, som de kalte Polarsirkelen, gjenforent for første gang etter venninnens forsvinning. Smertefulle hemmeligheter som har vært skjult i flere tiår, truer med å bli avslørt.

Brutal spenning

Askepottmordet
av Mary Higgins Clark og Alafair Burke
Lest av Sibeth Hoff
Slippes 18. juli

TV-produsenten Laurie Moran blir henrykt da pilotepisoden av hennes nye reality-drama «Under mistanke», som rekonstruerer drapssaker, blir en suksess. En kjent drapssak blir løst allerede i første episode. Neste sak ut i programmet er Askepottmordet.

Førsteklasses spenning

Sammensvergelsen
av David Baldacci
Lest av Ivar Nergaard
Slippes 28. juli

Walter Dabney er en kjærlig familiefar til fire voksne døtre. Men en dag skjer det utenkelige: På et overfylt fortau utenfor FBIs hovedkvarter i Washington DC regelrett henretter Dabney skolelærer Anne Berkshire – før han retter pistolen mot seg selv og trekker av. Ett av de mange vitnene er spesialagent Amos Decker; mannen som ikke glemmer og merker seg detaljene de fleste overser.

Ny historisk krimserie

Sneen var ren
av Hans Olav Lahlum
Lest av Nils Nordberg
Slippes 31. juli

Sneen var ren er første bok ut i en ny serie fra Hans Olav Lahlum, med handling fra Oslo under andre verdenskrig. Her veves historiske krimmysterier sammen med skjebnen til en politisk splittet familie.


Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager!

%d bloggers like this: